Mooiste jongenscadeau: DUPLO TREIN

7 januari 2015

Mijn jongste zoon werd twee en dus moesten er kado’s worden bedacht. Maar wat verzin je voor een jongetje dat, vanwege zijn oudere broertje, echt alle auto’tjes, loopauto’s, loopfietsen, puzzels, boekjes en ander speelgoed al heeft? Om nog maar te zwijgen over het ontbreken van ruimte in ons huis, want die is er met het keukentje, de garage, de klusbank en alle uitpuilende speelgoedbakken niet meer.

Bekijk meer leuke jongenscadeau’s >>

Tips voor cadeau jongen 2 jaar >>

LEGO duplo trein, Duplo treinbaan, boyslabel, cadeau jongen 2 jaar, jongenscadeau, kado zoonJongenscadeau

Manlief kwam op een idee wat hem zelf wel heel erg leuk leek: een elektrische trein. Nou is het niet zo dat onze jongens nog geen treinen hebben. Die uitpuilende speelgoedbakken zitten vol met houten rails en treinen. En wat dacht je van de gehele verzameling ‘Thomas de trein’ met bijbehorende rails, spoorwegovergangen en spoorhuisjes in alle soorten en maten? Nee, aan treinen ontbreekt het de jongens ook echt niet. Maar, ik moet toegeven, een uit zichzelf rijdende trein hebben ze nog niet en is wel heel erg leuk. Dat vond ik als klein meisje zelfs al erg mooi. Tot grote vreugde van mijn vader die vol trots de hele zolder volbouwde met zijn treinbanen met alle bijbehorende treintjes, huisjes en lampjes. Je begrijpt dat mijn vader zijn lol niet op kan nu hij maar liefst vier kleinzonen heeft!

Duplo Trein

Het kado voor onze tweejarige deugniet was dus snel bedacht. Zo kwamen opa en oma op een zonnige zaterdag met een hele grote doos aanzetten. In die doos zat de bekende Duplo trein met alle bijbehorende  accessoires. Een beter kado hadden opa en oma niet mee kunnen brengen. De ogen van mijn zoontje begonnen al te glinsteren toen hij de verpakking zag. Alles liet hij uit zijn handen vallen en hij had nergens meer interesse voor. Die trein moest opgebouwd worden en wel nu meteen! Papa en de opa’s moesten aan de bak. Niet dat ze dat erg vonden, zag ik aan de glinstering in hun ogen.

In een paar minuten reed de trein over de rails. Het plezier in de ogen van mijn zoon was niet te beschrijven. En niet alleen in de ogen van mijn jongste zoon, maar natuurlijk ook in die van mijn oudste. Hij was minstens zo blij met dit kado als zijn jongere broertje. Ze straalden allebei. Papa en de opa’s trouwens ook.

Vanaf dat moment werd alles anders. Waren eerst nog de loopfietsen en – auto’s, het keukentje en de garage favoriet speelgoed en werd er gezeurd om tv series als Bumba, Barbapappa of Zandkasteel, nu is er nog maar één ding belangrijk: de uit zichzelf rijdende trein. De jongens laten er zelfs de boterhammen tijdens het ontbijt voor staan. Iets dat absoluut nog nooit is voorgekomen. Tijdens het avondeten wordt verlangend naar de treinbaan gekeken en klimmen de jongens met hun laatste hap nog in hun mond van hun Trip Trap af om ermee te spelen. Mijn jongste zoon, die net begint te praten, roept de hele dag ‘tein, tein!’. Zo enthousiast heb ik mijn jongens nog nooit over iets gezien.

Dit is ook het eerste speelgoed waar ze samen mee spelen. Oké, af en toe wordt er een van de twee met een onderdeel van de Duplo trein op zijn hoofd geslagen, maar dat valt vergeleken met andere samen-speel-sessies reuze mee. Ze hebben een vaste rolverdeling. De oudste zet de trein goed op de baan en drukt op de knop zodat de trein gaat rijden. De jongste stopt hem na een rondje weer en gaat tanken. Dan hebben ze allebei de grootste lol, want de trein maakt een heel grappig geluid als je tankt.

Super kado voor onze zoon

Wat een super kado! Eentje die niet snel overtroffen zal worden. Gelukkig hebben we nog even bedenktijd voor het volgende kado, want mijn oudste zoon is pas over een paar maanden jarig. Eens kijken of dit succes overtroffen kan worden.

Liefs

Laura

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_8841-1

Buitenspelen met spekkopergames

Kinderen zitten al heel snel binnen op hun schermpjes. Als ik naar mezelf kijk was ik vroeger veel meer buiten...
corrigerend-ondergoed-1

Zo word je als moeder minder onzeker over je lichaam na de geboorte van je zoon

Ben je onlangs moeder geworden? Niet alleen is dat een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven, ook kan...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...