Duurzame kleding voor je kinderen kopen

10 februari 2020

Je wilt natuurlijk niet alleen dat je kinderen er leuk uit zien, maar ook dat hun kleren van goede kwaliteit en fijne, vriendelijke stoffen gemaakt zijn. Niet alleen dragen dit soort duurzame kledingstukken bij aan een beter milieu, maar ze zijn ook nog eens een stuk comfortabeler en fijner voor de huid dan synthetische materialen. Daarnaast gaan die duurzame items vaak nog eens langer mee ook. Geweldig natuurlijk! Maar hoe weet je of een kledingmerk duurzaam is en waar schaf je die duurzame kleding eigenlijk aan? We geven je een aantal handige tips!

1. Kies voor specifieke materialen

Het is bekend dat sommige materialen een stuk duurzamer zijn dan anderen. Zo is bamboe bijvoorbeeld de meeste duurzame stof van het moment. Het gaat ontbossing tegen, biedt een haast onuitputbare basis voor kleding (na bekapping groeit de bamboe namelijk gewoon door) en voelt ook nog eens zijdezacht aan. Bamboe houdt in de winter warmte vast en laat in de zomer lekker veel lucht door: ideaal voor ondergoed en onderkleding dus. Koop bijvoorbeeld boxershorts voor jongens van bamboemateriaal om onder die duurzame jeans te dragen. Naast bamboe is er tegenwoordig trouwens ook ‘duurzaam katoen’: en ook dat voelt zijdezacht aan en beloofd goede kwaliteit!

2. Kies voor bepaalde merken

Naast het kopen van bepaalde materialen kun je ook even kijken welke merken er duurzame kleding aanbieden. Zodra je een lijstje duurzame merken hebt weet je precies waar je wat kunt kopen en kun je er haast vanuit gaan dat het duurzaam is. Je kunt de duurzaamheid van merken en hun kleding checken op de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal of even kijken naar het rankingsysteem van de Fair Wear Foundation. Zo weet je de volgende keer dat je in de winkel staat of je voor de jeans van merk A of merk B moet gaan.

3. Kies voor duurzame webshops en winkels

Hoewel de fysieke ‘duurzame winkel’ vaak wat duurder lijkt te zijn, valt dit bij webshops reuze mee. Het fijne van deze winkels of webshops is dat je zeker weet dat wat jij in de kast hebt hangen duurzaam is. Zo kun je onbezorgd naar hartelust de leukste outfits voor je kleintjes uitkiezen zonder naar labels te hoeven kijken of Google te raadplegen. Op Project CeCe kun je alle duurzame webshops in een handig overzicht terugvinden inclusief uitleg en de bijbehorende certificaten.

Zo wordt het duurzame winkelen ineens een stuk makkelijker en heb je die kledingkast in no-time vol toffe duurzame outfits hangen!

Meer duurzame kinderkleding>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

apparel-1850804_1280

Top 5 exclusieve kinderkleding merken voor deze zomer

In de wereld van kindermode zijn er enkele merken die zich onderscheiden door hun kwaliteit, innovatie en stijl. Deze exclusieve...
boyslabel.com-2

Kinderen stappen modieus en betaalbaar door het leven: Tips voor het kopen van kinderschoenen

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken...
herenmode

Zomerse touch met de herenkleding van Greenfield Fashion

Bij Greenfield Fashion zijn ze helemaal klaar voor de zomer met een uitgebreid assortiment aan zomerse kleding voor de moderne...