boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Baby duurzame luiers, baby, herbruikbare luiers

Published on september 8th, 2018 | by de redactie

0

Duurzame oplossingen in luiers

De laatste jaren is duurzaamheid een onderwerp waar mensen steeds meer mee bezig zijn. Is onze manier van handelen niet schadelijk voor het milieu? Wat voor wereld laten wij achter voor onze kinderen? Het gebruik van luiers is iets waar je bij stil kan staan als je duurzaamheid en milieuvriendelijkheid belangrijk vindt. Want per kind werpen we als ouders toch al snel zo’n 6000 luiers in totaal in de afvalbak! Zowel de productie van die luiers als het verwerken van het afval is niet goed voor het milieu… Wil je duurzaam omgaan met het gebruik van luiers, overweeg dan de volgende opties. duurzame luiers

Herbruikbare luiers

Een van de duurzame mogelijkheden die je hebt is het gebruiken van wasbare luiers. Is de luier vies, dan was je deze simpelweg in de wasmachine en zo kan de luier keer op keer opnieuw gebruikt worden. En je hoeft niet aan de slag met een doek en veiligheidsspeld; meerdere merken bieden handige herbruikbare luiers aan die net zo makkelijk zijn als wegwerpluiers. Was de luiers niet te heet (40 graden is voldoende) en droog ze niet in een droger, want ook dat is niet goed voor het milieu! Gebruik je de daarvoor bedoelde inleggers en laat je de luiers voor het wassen even weken, dan is heet wassen ook helemaal niet nodig. De duurzame luiers zijn natuurlijk een stuk prijziger in aanschaf maar relatief gezien ben je zeker goedkoper uit dan wanneer je wegwerpluiers koopt.

Milieuvriendelijke luiers

Zie je het toch niet zitten om in de weer te gaan met herbruikbare luiers, dan kan je ook opteren voor milieuvriendelijke luiers. Door de manier waarop deze luiers geproduceerd zijn en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, zijn deze minder schadelijk voor het milieu. In gebruik zijn ze verder exact hetzelfde als de gemiddelde wegwerpluier. Wel zijn ze vaak in aanschaf duurder.

Waar kies jij voor?

Bedenk wat jij belangrijk vindt als het gaat om luiers. Het milieu, comfort voor je kindje, prijs en gebruiksgemak zijn zaken waar je bij stil kunt staan om een goede overweging te maken. Wat kies jij?

 

Check deze leuke babywinkel >>

Kijk voor meer informatie over luiers op Babylabel >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑