Sensorische producten en educatief stimulerend speelgoed

25 juni 2019

Blootstaan aan te veel prikkels iedere dag, kan best lastig zijn om te verwerken voor een mens. Zeker ook voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen zoals autisme of ADHD, maar ook (hoog) gevoelige kinderen. Bij Educadora webshop weten ze hier wel raad mee. Zij hebben bijzondere sensorische producten en educatief en  (motoriek) stimulerend speelgoed dat hulp kan bieden aan iedereen met en zonder speciale behoeften! 

Educadora webshop

Educadora is gespecialiseerd in de advisering en verkoop van sensorische materialen en coachingsproducten. Maar ook voor educatief en (motoriek) stimulerend speelgoed ben je bij Educadora webshop aan het goede adres. Als orthopedagoog, maar ook vanuit haar ervaringen als moeder van 4 opgroeiende kinderen, kan eigenaresse Suzanne haar klanten deskundig adviseren bij de productkeuze en het gebruik van de hulpmiddelen.

Sensorische producten

Educadora webshop is gespecialiseerd in de verkoop en advisering van sensorische producten en bijzonder speelgoed. Denk hierbij aan kauwsieraden, verzwaring knuffels en therapeutische putty.
Veel (hoog) gevoelige kinderen, of kinderen met autisme of ADHD hebben baat bij deze speciale producten. Ook voor balans speelgoed en spellen die aanzetten tot ontdekken vind je hier volop.

MadMattr

Met sensorische producten stimuleer je op een eenvoudige manier de zintuigen. Deze producten helpen bij de zintuiglijke prikkelverwerking van kinderen, door het reguleren dan wel toedienen van prikkels. Denk hierbij aan diverse voel en creatieve materialen zoals de Happy Senso en MadMattr.

kauwsieraden

Kauwsieraden

Kauwsieraden

Voor kinderen die graag op iets kauwen, zoals een potlood, pluk haar of stuk mouw bieden Chewigem kauwsieraden dé oplossing. Deze bijtsieraden zijn de oplossing voor kinderen die graag en veel bijten en kauwen op spullen. Weet je dat je door kauwen de spanning in je lijf vermindert en het helpt om je beter te concentreren? Ook leuk om te weten is dat de kauwproducten van Chewigem veel gebruikt worden door mensen met prikkelverwerkingsproblemen, autisme, ADHD of HSP.

senseez-voetbal, wiebelkussen, sensorische producten, Educadora webshop

Senseez trilkussen

De oplossing voor wiebelkonten

Herkenbaar? Zit jouw kind ook nooit eens stil aan tafel of achter zijn bureau, maar is hij altijd aan het wiebelen op zijn stoel? Voor kinderen die moeite hebben met stilzitten, overgevoelig zijn voor prikkels of juist prikkels opzoeken ontwikkelde het Canadese merk Senseez speciale vibrerende kussens. Het kleine trilmechanisme in het kussen helpt wiebelkonten tot rust te komen en zich te concentreren. Niet alleen ideaal voor thuis, maar dankzij het handzame formaat en de vrolijke designs ook prima te gebruiken op school of onderweg. 

Hexichew is een ideaal kauw- en friemelproduct

Voelen en friemelen

Naast het niet stil kunnen zitten friemelen veel kinderen ook het liefst de hele dag. Voor de kinderen die meer dan anderen de behoefte om iets vast te hebben heeft Educadora Webshop ook weer toepasselijke producten. De Hexichew is daar een mooi voorbeeld van.

Maar ook Therapeutische Putty, dat is speciale klei met een hoog friemelgehalte. En sensorische producten zoals de magnetische Thinking Putty helpen je kind om rustig te worden. Oefen met magnetisme door de interactie aan te gaan tussen de meegeleverde magneet en de putty. Duw, trek, draai en ontdek wat er gebeurt.

Squigz set voor de fijne motoriek

Stimulerend speelgoed

Ook voor kinderen die geen speciale behoefte hebben heeft Educadora Webshop hele toffe producten in het assortiment. Bij de afdeling stimulerend speelgoed vind je tal van spelmaterialen die kleine en grote kinderen aanmoedigen om te onderzoeken en leren.

Zo vonden we bij de afdeling grove motoriek dit te gekke doolhof balansbord. Het is een cirkelbalansbord dat de balanscoördinatie verhoogt. Het slak labyrint, een simpel maar schattig patroon, zorgt voor een spel vol uitdagingen en verbazingen! Kun jij je balans houden?

doolhof balans spel, balans bord rond, sensorische producten, educadora webshop, motorisch speelgoed

Doolhof balansbord

Lees ook: alle kinderen zijn verschillend >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...