boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle een scooter kopen, boyslabel, pubers, opvoeding

Published on februari 5th, 2018 | by Colinda

0

Een scooter kopen voor je puber, ja of nee?

En dan wordt je kleine mannetje opeens 16 jaar! Waar is de tijd gebleven? Ik weet nog zo goed dat hij als kleine peuter uren in de zandbak kon spelen, hele LEGO bouwwerken bouwde en de ene kleurplaat na de andere tekende. Nu is hij een echte puber. Hij is al een kop groter dan ik, voelt zich een heuse bink en op dit moment draait zijn hele leven om scooters. Hij wil een scooter kopen!

Een scooter kopen voor je puber

Ruim voor dat hij 16 jaar is wordt er niets anders gedaan dan naar scooters kijken. Welk model, welke kleur en hoe hard ze kunnen zijn de gespreksonderwerpen met vrienden, broertjes en zelfs met mij. Online wordt er veel gekeken op de site van lasourisscooters.nl en we zijn zelfs al in hun winkel wezen kijken.

De magische leeftijd van 16 jaar

Vanaf 15 en een half jaar mogen ze beginnen met het theorierijbewijs. Deze is inmiddels gehaald, en vanaf 16 jaar mogen ze beginnen met de praktijklessen. En dan de grote vraag; Wie gaat dat allemaal betalen? Ga jij een scooter kopen voor je puber?

Wie gaat die scooter betalen

Hier in huis mogen ze werken voor hun eigen centen. Zodra ze werken zet ik ook meteen een klein deel van hun inkomsten op hun eigen spaarrekening. Zo heeft hij al een aardig spaarcentje opgebouwd vanaf zijn eerste baantje (folders lopen), daarna vakken vullen in de supermarkt tot nu als pizzabezorger. Ik ben van mening dat wanneer hij deze scooter zelf koopt hij er meer de waarde van geld inziet en (hopelijk) zuiniger met zijn spullen omgaat. Uiteraard krijgen alle vriendjes een scooter van hun ouders voor hun zestiende verjaardag (lees; de duurste natuurlijk) wordt gezegd door mijn zoon 😉 . Misschien is het ook zo, maar hier thuis weten zijn broertjes nu al dat zij ook een scooter willen zodra ze zestien zijn …

Het scooterrijbewijs betalen wij. Dit hoort bij zijn opvoeding en is voor zijn veiligheid is mijn mening. Ik vind het goed dat hij nu al goed bezig is met het verkeer, want straks wil hij natuurlijk ook nog zijn autorijbewijs halen. Dan heeft hij deze verkeerslessen al gehad.

Zijn zelf gekochte scooter staat hier al in de schuur te wachten totdat hij zijn felbegeerde rijbewijs mag ophalen. Nog heel even geduld grote zoon van me!

Ik ben benieuwd hoe jullie dit doen? Koop jij een scooter voor je zoon zijn zestiende verjaardag? Of mag hij zelf een scooter kopen?

Lees ook: 10 feitjes over Vespa Scooters >>

Meer inspiratie: Vakantie met kinderen >>

Citytrip met kinderen >>

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑