Ik haal alles uit mijn hoofd en bewaar het in deze Familieplanner

6 april 2019

Ik ben een planner en doe het goed op structuur. Tijdens een cursus ‘effectief werken’ leerde ik het volgende: Uit je hoofd, in je systeem. Dit vergeet ik dus nooit meer en ik pas het dan ook dagelijks toe. Ik word namelijk enorm overprikkeld als ik van alles in en aan mijn hoofd heb. Ik heb soms zoveel te doen, te onthouden en te bedenken, dat heb je met kids, dat ik helemaal gek word van mijzelf. Dus haal ik alles uit mijn hoofd en zet dit in mijn systeem of op de familieplanner.

Familieplanner

En dat systeem, dat zijn er meerdere. Op mijn werk houd ik alles bij in de Tasks en Calendar van Outlook. Werkt perfect voor mij. Privé houd ik ook een Outlook Calendar bij, hier wordt ook de Calendar van Bram in getoond en die van ons gezin. Zwemles, verjaardagen, kinderfeestjes etc. Ook zet ik er leuke evenementen in waar we wellicht naar toe kunnen gaan.

familieplanner

We hebben thuis ook een papieren familieplanner, waar per dag en per persoon opstaat wat er gaat en moet gebeuren. Ravi’s zwemles, Bram’s afspraak om te gaan kraamschudden bij een collega en dat Bodhi boekjes mee mag nemen naar het kinderdagverblijf. In één overzicht de gehele familieplanning bij elkaar! En ik ben van de losse blaadjes. Waar ik dingen opschrijf, die ik net deed, puur en alleen om door te kunnen strepen!

Wunderlist

familieplannerMaar al mijn privé to do-tjes komen samen in de app Wunderlist. Thank god for Wunderlist! Ik hoorde ooit van een collega dat deze app ‘the bomb’ is op het gebied van lijstjes, dus downloadde ik de gratis app meteen. Ondertussen zet ik dus alles wat ik moet doen, niet mag vergeten of moeten bedenken, kopen, regelen en schrijven gecategoriseerd in mijn app. Deze to do-tjes hangen niet aan aan tijdstip en een dag, vandaar dat ik dit scheidt van mijn agenda.

Familieplanner in mijn telefoon

Vroeger had ik een papieren agenda, wanneer het (school)jaar voorbij was ging ik vol goede moed op zoek naar een nieuw en hip exemplaar. Oh wat was het fijn om een nieuwe, lege agenda te hebben! Dat gevoel is gewoon onbeschrijfelijk! Een nieuw leeg briefje geeft mij ook een beetje dit gevoel 🙂. Ik mis deze ouderwetse agenda soms wel hoor, ik hou gewoon van plannen, van orde en van overzicht! Maar een papieren agenda heb ik niet meer sinds ik alles op de familieplanner in mijn telefoon bijhoud.

Je kunt dus wel stellen dat wij een redelijk georganiseerd gezin zijn. En ik besef me ook dat ik misschien soms wat doorsla, maar ja, het helpt mij om dingen niet te vergeten. Ik heb echt respect voor moeders, en ik ken ze, die geen agenda hebben en alles uit het hoofd doen. OK, ze vergeten soms iets, maar niemand kan alles onthouden! Sinds ik moeder ben, ben ik soms net een vergiet en de briefjes zorgen ervoor dat er wat gaatjes van dat vergiet worden gedicht. Voor mij werkt mijn methode en voor een ander werkt het weer anders, zo fijn dat dat gewoon mag en kan! Toch? Ben jij ook zo’n vergiet? Of onthoud je alles en heb je geen agenda nodig?

familieplanner

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...

De nieuwste bioscoopfilms + WINACTIES

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...