Gamen op de telefoon, we doen het allemaal!

30 november 2023

Als je dacht dat je om te gamen een computer/laptop of spelcomputer nodig had, dan zat je daar mooi even naast. Tegenwoordig kun je ook heel veel games op je telefoon doen. En stiekem doen we het allemaal wel eens maar onder de tiener en puber jongens zien we het toch wel meer. Niet gek ook als het allemaal zo makkelijk en bovenal overal kan!

We kennen het natuurlijk allemaal wel…. Zit je te wachten bij de dokter, op de bus enzovoorts dan zijn we al snel gewend om onze telefoon erbij te pakken om een spelletje te spelen. Ook zien we vaak dat in de pauzes gebruik wordt gemaakt van de telefoon om even een spelletje te doen.

Belangrijk is dat je natuurlijk genoeg MB’s hebt om een spelletje te spelen. Een abonnement met een Sim only bundel is dan super handig. Voor een redelijke prijs heb je al snel heel veel MB’s, dat is fijn wanneer je geen wifi in de buurt hebt. Ook is het fijn dat je snel internet hebt. Met supersnel 4G internet in je bundel weet je zeker dat je geen haperend beeld hebt tijdens het spelen.

Geen nare verrassing aan het einde van de maand

Om er als ouder voor te zorgen dat je kind geen torenhoge rekeningen aan het einde van de maand onder je neus schuift, is het handig om een ‘plafond’ in te stellen op de Sim only bundel. Met een ‘plafond’ kun je een tarief instellen wat je elke maand maximaal over het abonnement wilt laten gaan. Heb je bijvoorbeeld een abonnement van €10 dan stel je €15 euro in in het ‘plafond’. Zo gaat het abonnement nooit over de €15 euro heen. Top geregeld dus! Alles over het verbruik van de bundel kun je weer terug vinden in de app. Super handig…

Geef geen overlast!

Om te zorgen dat niet iedereen last heeft van de spannende geluiden of vrolijke bliepjes op je telefoon is het handig om een draadloze koptelefoon of draadloze oortjes te dragen. Zo kun jij je focussen op je spel en kan een ander rustig een boekje lezen of wat dan ook. Let wel op dat je het geluid niet te hard zet, je oren lopen al snel gehoorbeschadiging op!

Shit! Telefoon leeg…

Helaas vreet zo’n spel onwijs veel batterij verbruik en om te voorkomen dat je met een lege telefoon komt te staan is het handig om altijd een powerbank bij je te hebben. Zo kun je waar dan ook je telefoon opladen. Moet je natuurlijk wel zorgen dat je powerbank opgeladen is!

Even ontspannen met je telefoon

Een spelletje spelen op je telefoon zorgt er voor dat je je hoofd even leeg maakt. Oftewel je kunt je even helemaal ontspannen. Bovendien wordt je er gelukkig van omdat alle systemen in je brein die te maken hebben met geluk worden geactiveerd.

Geruststelling voor de ouders

Als jou zoon zijn hele abonnement erdoorheen speelt hoef je niet bang te zijn wanneer hij jouw echt nodig heeft. Je kunt namelijk 3 telefoonnummers instellen die ALTIJD bereikbaar zijn. Dat is een hele geruststelling!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...