Thank God, geen zwemles meer!

8 juni 2017

Daar komt Sebas met een briefje de kleedkamer in rennen. Hij mag afzwemmen voor zijn B zwemdiploma. 1,5 jaar geleden begonnen met zwemles, heel wat uurtjes zwetend door gebracht achter het glas, kijkend naar de vorderingen van zoonlief. Om de zoveel weken hadden we een ‘meezwemles’. Dat vond Sebas super leuk want dan kon hij mij leren zwemmen.

Zwemles

Na de eerste meezwemles zei hij tegen me: “Mam, je kan al heel goed zwemmen, welke beestjes heb jij al?” Ze werken hier met een ‘beestjes’ systeem, waar Timo nog voor de kikkers brons, zilver en goud zwom, zwemt Sebas voor beestjes als de octopus en zeepaard. Een soort stimuleringsysteem, wat niet altijd stimuleert moet ik eerlijk bekennen. Maar na alle beestjes kwam daar diploma A.

Zwembad vol

In een loei warm zwembad vol vaders, moeders, broers, zussen, opa’s en oma’s zwemmen de kinderen af. Iedereen slaagt. En één periode verder mag Sebas voor zijn B. Nog één les in het zwembad, waar het er nog precies het zelfde uitziet als toen ik afzwom, toch al zo’n 30 jaar geleden. De grote dag breekt aan, helaas is het zwemmen pas om half 4, hoe verzinnen ze het? De spanning stijgt natuurlijk met de minuut. Ik kan je vertellen dan lijkt wachten tot half vier een eeuwigheid te duren.

Irritaties

Maar dan is het tijd, hij zit in zijn lange broek, shirt en schoenen met een gespannen gezichtje te wachten tot ze het bad in mogen. Als ze het aantal baantjes met kleren gezwommen hebben mogen de kleren uit. Ik heb nog nooit zo’n strenge afzwem les meegemaakt. Ze zitten te mopperen dat hij beter moet zwemmen. Mijn irritatie stijgt met de minuut en heb zin om Sebas uit het bad te halen. Maar na een klein uurtje komt het verlossende woord, iedereen is wederom geslaagd. Moest er nog eens bijkomen dat dat niet zo was.

Gelukkig, geen zwemles meer!

Er zijn van die periodes die je met liefde afsluit, en dit is er één van. Nee, ik verlang niet terug naar wachten, voor de kijkers, in het veel te warme bad. Op naar het voetballen… En op naar het wok-restaurant, want ja opa, belooft is belooft!

Moet jouw zoon nog wel naar zwemles? Of ben je er van af en kun je dus ‘onbezorgd’ genieten van het buitenzwembad?

Wij selecteerden de leukste zwembroeken voor je! >>

zwemles

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...