“Mam, dat meisje heeft mijn trui aan”

29 maart 2019

Als je een jongen vertelt dat zijn trui ook voor meisjes is, zal de ene jongen je raar aankijken en de andere zal zijn schouders ophalen en weer doorgaan. Genderneutrale kinderkleding. Really? Toen ik opgroeide sprak men niet over gender neutrale kleren. En voor zover ik weet dacht men er niet eens over na. Maar nu is het wel degelijk een discussiepunt.

Lees ook: jongens en Barbie >>

Genderneutrale kinderkleding

De een vindt het onzin, de ander is blij met deze grote stap van HEMA. Maar is HEMA wel zo bijzonder in dit geval? Volgens ons zijn er genoeg merken die al langer genderneutrale kleding aanbieden. Bij de newborns is dat natuurlijk perfect, mocht je het geslacht niet willen weten. Maar ook voor de opgroeiende kinderen is deze kleding hartstikke leuk.

Bij Olliewood vind je heel veel verschillende merken en je kunt makkelijk gericht zoeken door de vele zoekmogelijkheden. Voor jongens zie je gender neutrale kinderkleding dat zeker niet meisjesachtig of flauw is maar waar je gerust heel stoer mee het schoolplein over kan lopen.

Denk aan het oude, vertrouwde Levi’s dat genoeg shirts en soms ook jeans heeft waar zowel jongens als meisjes mee uit de voeten kunnen. Dat wordt al jaren door mannen, vrouwen, jongens en meisjes gedragen.

Lekker snurken met Snurk

Snurk heeft niet alleen super coole dekbedovertrekken met mooie dromen erop, maar ook kleding in diezelfde unieke stijl. Truien, onesies en leggings met geweldige prints en de kleding kan ook qua model echt door zowel meisjes als jongens gedragen worden. SNURK is heel gender neutraal en ook nog eens heel leuk. Ook de dekbedovertrekken stimuleren de fantasie. Niet alleen meisjes dromen van een carrière als ballerina, er zijn genoeg jongens die dat ook zouden willen, maar zeker ook kunnen. Dus laat onze kinderen lekker dromen en hun dromen najagen.

Bij ons zijn de ‘ballenbak’ print en de trui met de verfspatjes favoriet. Lekker kleurrijk en zeker gender neutraal. Welk kind houd er nu niet van een beetje kleur in zijn of haar leven?

Lucky No.7 is genderneutrale kinderkleding

Lucky No. 7 heeft monochrome kleding, lekker alles is zwart wit. Hierdoor zijn de kledingstukken uitermate geschikt voor onze jongens én meisjes. De prints zijn simpel en strak en de opdrukken zijn neutraal. Een t-shirt met ‘No!’ zal voor iedere ouder herkenbaar zijn, ongeacht het gender van de kleine dwarsliggers ;-).

Back to basic met MINGOgenderneutrale kinderkleding

MINGO is een merk dat enkel gender neutrale kleding aanbiedt. Ieder kledingstuk heeft een mooie, warme kleur en is zodanig neutraal dat het makkelijk te combineren is met iets uit je eigen kledingkast. Deze herfst zien we veel groen, okergeel en grijs. Kortom, MINGO staat bij iedereen, bij meisjes en bij jongens. De stoffen zijn heerlijk zacht en rekbaar en de kleintjes hebben zo geen enkele last van de kledingstukken.

Are you ready to Tumble?

Bij Tumble ’n Dry heb je kleding voor jongens óf meisjes, maar ook een aantal kledingstukken die prima als genderneutraal kunnen doorgaan. Deze vind je dus ook bij beide geslachten, mocht je op geslacht filteren. Gave sweaters met leuke teksten staan hartstikke leuk bij zowel jongens als meisjes. De kleuren en de teksten zijn zeker gender neutraal.

Veel websites hebben nu zoek- en filtermogelijkheden gebaseerd op geslacht. Dus zij zullen de kleding bij beide opties tonen. En dat betekent dat merken, wanneer zij dat willen, hun kleding dus zullen gaan promoten door meisjes en jongens. Er wordt geen keuze meer gemaakt, de klant kiest zelf. En zo werkt het toch ook? Je kind kàn en màg dragen wat hij/zij het liefste wil. Oké, met een klein beetje sturing van de papa’s en de mama’s.

Kies jij bewust genderneutrale kinderkleding?

Meer jongenskleding inspiratie >>

Kijk hier voor leuke jongensjassen >>

Outfit of the Day BOYS >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

apparel-1850804_1280

Top 5 exclusieve kinderkleding merken voor deze zomer

In de wereld van kindermode zijn er enkele merken die zich onderscheiden door hun kwaliteit, innovatie en stijl. Deze exclusieve...
boyslabel.com-2

Kinderen stappen modieus en betaalbaar door het leven: Tips voor het kopen van kinderschoenen

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken...
herenmode

Zomerse touch met de herenkleding van Greenfield Fashion

Bij Greenfield Fashion zijn ze helemaal klaar voor de zomer met een uitgebreid assortiment aan zomerse kleding voor de moderne...