boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle generation discover

Published on juni 7th, 2017 | by Colinda

0

Speciale opening van de Generation Discover bright ideas hub

Vorige week was de speciale opening van de Generation Discover bright ideas hub op het Marineterrein in Amsterdam. Een bijzondere plek waar innovaties ontstaan en getest worden. Samen met  Sebas en Boris waren wij uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in deze hub.

Generation Discover

Vanaf 2020 zijn wetenschap en technologie verplichte vakken in het basisonderwijs. Om scholen bij de introductie van deze vakken te ondersteunen, ontwikkelde Shell de ‘Generation Discover Bright Ideas Challenge’. Met de bright ideas challenge, waar deze bright ideas hub onderdeel van uitmaakt, willen zij groep 7 leerlingen enthousiast maken voor wetenschap en technologie. Op dit moment is er een tekort aan technisch opgeleiden, terwijl we hen juist zo hard nodig hebben om samen de uitdagingen op het gebied van onder andere energie, steden, mobiliteit, voedsel en water aan te kunnen gaan!

Daarom is het doel om de komende jaren 1 miljoen jongeren te inspireren en te laten zien wat wetenschap en technologie voor de toekomst kunnen betekenen, en welke rol zij hierin kunnen spelen.

Opening

Anne Schreuder van Shell heette ons hartelijk welkom en vertelde  over het belang van de Generation Discover bright ideas hub. Hier worden kinderen uitgedaagd om tot een oplossing te komen voor wereldwijde problemen. Geweldig toch, dat kinderen mogen meedenken en soms tot oplossingen komen waar volwassenen niet aan denken. Zij kunnen goed ‘out of the box’-denken en zijn nog ongelimiteerd.

Bekende YouTuber Dylan Haegens was ook aanwezig bij deze opening, want Dylan is een van de juryleden bij de bright ideas challenge. Super tof dat hij ook aanwezig was natuurlijk en alle kinderen luisterden vol aandacht naar hem (hun grote idool 😉 )

De hub

De hub heeft de vorm van een gele iglo.

In de hub staan 3 tafels waaraan je kunt plaatsnemen. Daarna wordt je welkom geheten door een robotische gastvrouw. Hier doe je in anderhalf uur inspiratie op, je verkent wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staat oog in oog met een robot-quizmaster en bouwt samen aan de stad van de toekomst. Hoe kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat iedereen genoeg te eten en schoon drinkwater heeft op de hele wereld? Wanneer kan iedereen gebruik maken van schone en betaalbare energie? Deze vragen zetten je tot nadenken aan de tafels in de hub.

Inspire

Ontdek voor welke uitdagingen de wereld staat aan de Inspire tafel. Hier ga je helpen bij een milieuprobleem. We moesten nadenken hoe we windmolens, watermolens en zonnepanelen op de juiste plek in het landschap van China zetten. Daarna mochten we een puzzelspel doen met landbouwvelden. Bij de derde uitdaging moesten we afval vangen in een rivier in Bangladesh. Maar opgelet, de vissen moeten natuurlijk niet gevangen worden, die mogen doorzwemmen naar de zee. Leuk om deze uitdaging samen met Sebas te spelen tegen de andere teams.

Amaze

Heel interessant is de Amaze tafel. Hier krijg je te zien welke uitvindingen er nu al zijn om de wereld te verbeteren. Denk aan een speciale waterzak met een inhoud van 20 liter om schoolkinderen van drinkwater te voorzien. Een gravity lamp en een 3-D printer voor voedsel. Deze uitvindingen mochten de kinderen ook een cijfer geven.

Create

Bouw een complete stad aan de Create tafel. Natuurlijk wel met doel om energie te besparen. Bouw energiebesparende of energieopleverende gebouwen op je tablet. Eenmaal gebouwd kon je je eigen stad zien door middel van argumented reality. Super cool!

Generation Discover bright ideas hub

 Generation Discover bright ideas hub

Generation Discover programma

Het Generation Discover programma staat in het teken van slimme ideeën op basis van de creativiteit van jonge scholieren. Na de feestelijke start aan het begin van dit jaar in Rotterdam, zijn de bright ideas hub en challenge doorgereisd naar Helmond en Enschede. Tot en met 9 juni staat de hub in Amsterdam waarna ze stoppen bij eindstation Emmen, om vervolgens volgend schooljaar weer opnieuw te beginnen in andere steden.

Bright ideas challenge

Door middel van de Bright ideas challenge is het de bedoeling dat kinderen (scholieren uit groep 7) zélf tot allerlei slimme ideeën komen, die een positieve bijdrage leveren aan hun eigen toekomst. De winnaars maken kans op het realiseren van hun idee in virtual reality. Te gek als jouw idee ook echt gerealiseerd wordt. Ik ben zeer benieuwd wat daar uitkomt!

Generation Discover festival

De winnaars van alle regio’s komen bij elkaar op het Generation Discover festival in oktober 2017. Hier worden de winnende ideeën door middel van virtual reality gepresenteerd. Kom hier vooral ook even een kijkje nemen, want je zult versteld staan van de toffe uitvindingen die er al zijn. Voor de kinderen en jezelf is dit geweldig om te zien. De toegang is gratis en het wordt gehouden op het Malieveld in Den Haag van woensdag 4 oktober t/m zondag 8 oktober 2017.

Ben jij ook enthousiast en wil je dat jouw school ook mee kan doen aan de Generation Discover bright ideas challenge?  Dat kan! Klik op deze link voor meer informatie.

generation discover...

Comments are closed.

Back to Top ↑