Griezelen met Geronimo Stilton kinderboeken

4 oktober 2017

Volgens mij kennen alle boys de kinderboeken van de Geronimo Stilton wel. Nog voordat mijn knul een woord kon lezen was hij al gefascineerd door deze kinderboeken die op een zeer verrassende manier geschreven en gedrukt zijn met allerlei extra’s zoals uitleg over feitjes, woorden in grappige kleuren en verschillende lettertypes om het verhaal nog leuker te maken, geurbladzijdes en 3-D ontdekkingen. Hier worden onze kleine (startende) lezers nieuwsgierig van. Wij hopen dat deze Geronimo Stilton kinderboeken introductie een voorloper zal zijn voor alle geweldige mooie boeken die ze nog gaan lezen.

Bekijk ook onze favoriete kinderboeken top 10 >> 

Geronimo Stilton kinderboeken

Vleermuisgespuis

Brrr… Geronimo krijgt de bibberaties als Duifje Duistermuis hem inschakelt bij het oplossen van een mysterieuze diefstal op het Schedelslot. Tijdens haar eigen onderzoek is Duifje er namelijk achter gekomen dat er een uitgebreid gangenstelsel schuilgaat in de heuvel waarop het kasteel van haar familie gebouwd is. En alsof dat nog niet eng genoeg is, blijken die lugubere, donkere ruimtes ook nog eens te worden bewoond door honderden vleermuizen.

Duifje is ervan overtuigd dat die fladderende nachtwezens haar kunnen helpen bij het vinden van de dief. Ze aarzelt dus geen moment om diep in het gangenstelsel af te dalen en vriendschap met haar onderburen te sluiten. Ze staat er alleen wel op dat Geronimo met haar meegaat! De weinig heldhaftige schrijver vindt het maar een slecht plan en probeert er uit alle macht onderuit te komen, maar Duifje laat zich niet van de wijs brengen. Als ze uiteindelijk dan toch in de duisternis afdalen, vinden ze iets bijzonders … Een heerlijk griezelig avontuur vol spanning en sensatie!


Griezelen in de achtbaan

Brrr… Geronimo stond rattenangsten uit toen hij samen met Duifje Duistermuis naar de Grote Griezelkermis in Lugubria ging. Alle attracties waren eng, luguber en angstaanjagend, maar er was er één die er met kop en schouders boven uitstak: de Grote Griezelachtbaan! En juist daar wilden Duifje en Torteltje natuurlijk het liefst in. Geronimo, die bang is voor zo’n beetje alles (en zeker voor achtbanen) viel al bijna flauw bij het idee alleen. De karretjes zagen eruit als doodskisten en de rails liepen dwars door een reusachtige schedel, en dat bleek nog maar het begin.

Zodra ze hadden plaatsgenomen in hun karretje en de schedel in zoefden, bleek namelijk dat het daarbinnen echt spookte! Meerdere knagers verdwenen spoorloos in het niets en kwamen nooit meer uit de achtbaan tevoorschijn! Geronimo wilde niets liever dan zo snel mogelijk weer naar huis, maar daar wilde Duifje niets van weten. Ze stond erop dat ze de raadselachtige verdwijningen tot op de bodem toe zouden uitzoeken! En zo begon Geronimo rillend en bibberend aan een lange, snorhaarkrullende speurtocht dwars door stikdonkere ruimtes en onderaardse gangenstelsels …

 

Schimmen in het Schedelslot (of: Het geheim van dapper zijn)

Op een mistige, donkere avond in november kreeg ik bericht van mijn vrienden, de familie Duistermuis: of ik rattenrap naar het Schedelslot kon komen. Wat was er aan de poot? Toen ik er eindelijk was wachtte me een minder prettige verrassing, want het slot was helemaal verlaten. Geen spoor van de Duistermuizen! Ik begon me ongerust te maken, waar konden ze zijn? Wat ik wel tegenkwam in het stikdonkere kasteel waren spoken, schaduwen, schimmen, mummies, schorpioenen, spinnen en de butler Kraaloog Kraaienpoot.

Ik stierf duizend doden van angst! Waarom, waarom moest dit mij overkomen? Ik, die voor alles, maar dan ook alles, bang ben. Zelfs nadat ik mijn eigen familie had gevraagd om me te komen helpen, hield het niet op. En de familie Duistermuis bleef onvindbaar. Maar toen gebeurde er iets waardoor ik gedwongen werd al mijn angsten te overwinnen en een dappere muis te worden… Een boek vol weetjes, een spannend avontuur, spelletjes en het Dagboek voor Dappere Muizen.

Kijk hier voor meer Geronimo Stilton boeken

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

knots de grootste omweg van de oertijd, kinderboek knots, knots deel 2

Knots deel 2: De grootste omweg van de oertijd

Het kinderboek Knots was al een groot succes en nu is deel 2 ook gelanceerd: Knots De grootste omweg van...
De Tempeljagers de speer van Odin, De Tempeljagers boek 4, De Tempeljagers deel 4, Micheal Reef, leuk jongensboek

NIEUW: De Tempeljagers de speer van Odin

Alleen bij het zien van de boekenkaft krijg je toch gewoon al zin om direct in dit boek te beginnen!...
top 10 boeken voor tieners, boeken voor tieners, kinderboeken 10-12 jaar, jongensboeken

Top 10 leukste boeken voor tieners (volgens Boris)

Tieners en boeken lezen is niet de meest geziene combinatie, helaas. Want juist voor tieners is een goed boek een...