De kids stuiteren allemaal al genoeg… tijd voor gezonder snoepgoed!

4 november 2020

Klokkijken kunnen ze nog niet allemaal, de dagen en maanden hebben ze ook nog niet helemaal op een rijtje, maar dat Sinterklaas in aantocht is voelen ze al een tijdje feilloos aan. Als het aan mijn jongste zoon lag, is het het hele jaar Sinterklaas. Zo liep hij van de zomer dagen in het zwarte pieten pak. De pietenpakken doken tijdens een opruimactie. Terwijl de mussen van het dak vielen, verruilde hij zijn leuke, kekke zomerbroekjes en shirtjes, voor een foeilelijk, synthetisch, niet flatterend pak (inclusief pietenmuts). Hij had daardoor een soort persoonlijke zweethut, want ja….30 graden. In het kader van ‘choose your battles’ lieten we deze aan ons voorbij gaan en werd het opgelost door de pakken na de was weer te laten verdwijnen. gezonder snoepgoed

SINT TIP: goedkoop houten speelgoed >> 

Sinterklaas snoepgoed

Anyway….sinds na de zomervakantie de eerste pepernoten alweer gespot werden in de supermarkt, vragen de jongens al om sinterklaas snoepgoed. Als ouder wil je natuurlijk dat je kroost gezond eet, maar als het aan hen ligt bestaat hun dagelijkse eetpatroon uit pizza, patat en pannenkoeken. En nu kunnen we daaraan toevoegen een vierde P, namelijk…..PEPERNOTEN!

gezonder sinterklaas snoepgoedVerslavend lekker

En hoe verslavend lekker zijn die pepernoten! Eenmaal een zak open is het nog maar moeilijk afblijven. Want wat is nou één pepernoot. Of één speculaasje…. Dat is nu de pest met die dingen: je blijft er maar van eten. Net zo lang tot de zak leeg is. Het is ook zó lekker! Helaas levert het alleen helemaal geen voedingsstoffen. Terwijl kinderen in de groei juist heel veel voedingsstoffen nodig om een goede basis te leggen. En ook jij hebt voldoende voedingsstoffen nodig.

Wat levert het snoepgoed in de winkel dan wel? Naast relatief veel slechte vetten, levert het heel veel snelle koolhydraten. Dit komt door het gebruik van bloem en héél véél suiker. De bloem en suiker zorgen voor een snelle energiepiek en daarna een enorme dip. Tijdens die dip voel je je moe, waardoor je lichaam weer om eten gaan vragen, omdat je lijf die dip wil oplossen. En dat wil je dus niet!

Mijn jongens zijn heel energiek en vooral de jongste twee stuiteren zonder suiker al meer dan genoeg. Nu Sinterklaas in het land is, gaat daar sowieso nog een extra schepje bovenop. Gratis en voor niets. Uit zelfbehoud zorg ik ervoor dat er niet ook nog een schep suiker overheen gaat.

TIP: gezonder snoepgoed zelf maken

Oplossing: het sinterklaas lekkers zelf maken. Dan kan ik namelijk kiezen voor volkoren varianten, waardoor je sneller vol zit en er dus minder van eet. Ik kies voor (veel) minder suiker en dus volgt er geen enorme piek en dal. Vooral belangrijk….het is niet minder lekker!

Vaak kies ik ervoor om te bakken na school of in het weekend. Een middagje pepernoten rollen, speculaasjes bakken is heel gezellig, maar zorgt ook voor rust in de tent. Heerlijk! Als jongensmoeder ervaar ik namelijk alleen rust momenten als de jongens de hele dag hebben kunnen rennen, springen, stoeien en spelen.

Speciaal voor jullie heb ik de recepten die ik graag maak, verzameld in een e-book. Mijn jongens zijn een kritisch panel en voor allemaal kreeg ik een dikke vette boks, high five of thumbs up!

Wil jij nu ook dit e-book? Klik dan hier

Geniet samen met je gezin van deze gezellige tijd en veel bakplezier!

gezonde sint recepten, gezond snoepgoed

LEES OOK:

gezonder snoepgoed

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...