Spotter GPS kinderhorloge getest

19 juli 2021

Buitenspelen is het liefste wat Boris doet. Gezellig samen met vriendjes en vriendinnetjes op avontuur de buurt in. Maar het gebeurt dan ook geregeld dat het vriendje opgehaald wordt en ik geen idee heb waar ze uithangen. Dan kan mama de buurt weer door op zoek naar haar zoon. Een GPS kinderhorloge waarbij ik precies kan zien waar mijn zoon uithangt is echt dé oplossing voor ons. Boris kan lekker spelen en ik kan precies zien waar meneer is op de Spotter GPS horloge.

Bekijk meer jongens speelgoed en cadeau tips >>

GPS kinderhorloge by SPOTTER

“Wat een cool horloge” is het eerste wat Boris zegt. En ik moet eerlijk zeggen, hij ziet er ook wel heel stoer uit. Boris vind hem lijken op een Smartwatch die een kennis heeft en hij wil hem dan ook het liefst meteen naar school om doen.

GPS kinder horloge, track horloge, veiligheid kindSpotter GPS Watch

Wel moeten we eerst de handleiding even goed doornemen zodat we weten wat er gedaan moet worden voordat het horloge gedragen kan worden. Het begint met het opladen van het horloge. Daarna kun je het horloge aanzetten en moet je account aanmaken en je account koppelen aan het  horloge. Elk GPS horloge heeft zijn eigen unieke code zodat je het kan koppelen. En je kunt ook de app voor je telefoon of tablet downloaden zodat je niet achter je pc hoeft te zitten om te zien waar je kind is. Dat gaat allemaal super makkelijk.

Daarna kun je het horloge aanzetten en moet het horloge een eerste locatie bepalen. Dan kun je een zone locatie om het huis aangeven, een schoollocatie en bijvoorbeeld een locatie van een vriendje waar hij vaak speelt. Zo weet je precies waar je kind is, maar ook wanneer hij de zone rond huis verlaat en bijvoorbeeld school binnenkomt. Hier krijg je dan een melding van op jouw telefoon.

spotter GPS horloge, GPS kinderhorloge, kinderhorlogeSOS melding

Er zit een grote SOS knop op het horloge. Wanneer Boris deze 3 seconden ingedrukt houdt, krijg ik een melding op mijn telefoon. Als je op de melding klikt, krijg je vervolgens de locatie van de SOS melding. Ik kan dan direct Boris bellen en vragen wat er aan de hand is. En hij kan dan direct met mij praten en uitleggen wat. Op het horloge komt de melding “ SOS sent” zodat je kind ook weet dat de melding verzonden is.

Bellen naar het GPS kinderhorloge

Boris kan mij niet bellen met het GPS kinderhorloge, maar hij kan wel het SOS signaal geven. Ik kan hem wél ieder moment bellen. Hij krijgt dan een ringtoon en weet dat ik hem bel. Zo kunnen we even met elkaar praten en kan ik bijvoorbeeld doorgeven dat hij naar huis moet komen of vragen waar hij op dat moment is. Een heel fijn idee vind ik dit!

Alarm

Naast natuurlijk de tijd die je kunt aflezen van het scherm kun je hier ook een alarm instellen. Bij Boris staat het alarm op half 6 iedere dag. Dan weet hij dat hij dan naar huis moet komen. Zo komt hij nooit te laat thuis, ideaal!

GPS kinderhorloge, stappenteller, stoer jongenshorloge, boyslabelStappenteller

De stappenteller functie van dit GPS kinderhorloge wordt hier veelvuldig gebruikt. Aan het eind van iedere dag kijkt Boris hoeveel stappen hij heeft gelopen. Aangezien het een bewegelijk mannetje is komt hij iedere dag ver boven de 2000 stappen. Dit horloge kan natuurlijk ook gebruikt worden bij oudere mensen en hier is een stappenteller wel handig. Je kunt precies zien of je wel voldoende beweging hebt gekregen die dag. Ook handig voor mama natuurlijk 😉

Bijbehorende Spotter APP

Met de bijbehorende APP kan ik precies zien waar Boris op dat moment is en kan ik ook terug kijken waar hij geweest is de hele dag. Super handig natuurlijk, wants stiekem snoepjes halen bij de cafetaria op de hoek zit er niet meer in 🙂 Het horloge kan alleen via de computer of via de app uitgezet worden, heel fijn. Want zo weet je altijd waar je kind is óf waar het horloge ligt.

Conclusie GPS horloge kind

Vanaf het moment dat Boris het horloge kreeg heeft hij hem geen dag niet om gehad. Hij kon sowieso een goed horloge gebruiken, zo leert hij ook goed om te gaan met tijd. Maar dit GPS horloge geeft hem zelfvertrouwen. Hij vindt het nog best spannend om helemaal alleen een eind van huis te zijn om bijvoorbeeld naar zijn vriendje te fietsen, maar met dit horloge weet hij dat hij mij altijd kan bereiken. Zo wordt hij wel iets zelfstandiger. En ook voor mij is het fijn om hem zo iets meer los te laten. Ik ben zeer enthousiast en kan het iedereen aanraden. Helemaal wanneer je kind zelfstandig naar school fiets, want dan weet je zeker dat hij goed is aangekomen. Maar ook bij het buitenspelen of wanneer hij bij iemand speelt of zich niet lekker voelt of dat er iets gebeurt is. Er zijn zoveel momenten waarop het fijn is wanneer je even met je moeder kan praten, en andersom natuurlijk. Ideaal om je kind het gevoel van vrijheid te geven!

spotter GPS horloge, GPS kinderhorloge, kinderhorloge

GPS kinderhorloge, stappenteller, stoer jongenshorloge, boyslabel

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...