boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle

Published on september 9th, 2017 | by Birgit

0

Getest: de nieuwe Hamax fietsstoel

Het schoolseizoen is weer begonnen! En wat is nou leuker en handiger dan samen met je kleine op de fiets stappen. Of je je zoon nu naar de opvang brengt of lekker samen op de fiets van de natuur wilt genieten, met een fietsstoeltje zorg je ervoor dat dat veilig en comfortabel gebeurt. Wij hebben voor jullie de in Nederland nog vrij onbekende Hamax fietsstoel uitgetest.

En er is niets leuker dan samen met je kleintjes op de fiets op pad te gaan. Liefst zo veilig mogelijk natuurlijk. Goed nieuws voor fietsliefhebbers: de fietszitjes van het Noorse merk Hamax, door de Consumentenbond beoordeeld als meest veilig en meest comfortabel, zijn nu in Nederland verkrijgbaar!

Hamax is gevestigd in het Noorse Moss en is een wereldwijde toonaangevende producent en pionier op het gebied van kinderzitjes, fietskarren, rodels en sleeën. De visie van Hamax is om producten te leveren die gezonde vrijetijdsbesteding voor kinderen en hun familie bevorderen. Ze zijn constant bezig met het ontwikkelen van innovatieve producten voor het veilig transporteren van kinderen – op de fiets en in de sneeuw.

Wat me meteen opviel is dat het fietszitje bijzonder makkelijk en snel te monteren is op de fiets. Eenmaal geïnstalleerd op de fiets kun je de veiligheidsgordel instellen, zodat je kindje goed kan blijven zitten in het fietszitje. Zorg er altijd voor dat de veiligheidsgordel goed aansluit bij je kindje! Deze mogen niet los zitten. Het is belangrijk dit iedere keer als je gaat fietsen met je kindje dit te controleren. Een verandering van jas kan er al voor zorgen dat de gordels te los of te strak zitten. Gelukkig is dat bij dit fietszitje zeer eenvoudig.

Goede zithouding

Onder aan de voetsteuntje zit een beugeltje om deze in te stellen op verschillende hoogtes. Je hebt hier geen gereedschap voor nodig dus je kunt met dit fietszitje ook heel eenvoudig verschillende kinderen vervoeren. De voetsteuntjes zorgen voor een correcte zithouding en ondersteuning op de fiets.  Het zitje is uitermate comfortabel voor je kindje.

Het Hamax Caress fietsstoel is te gebruiken tot een gewicht van 22 kilo. Nu is het zo dat de meeste kinderen al eerder achterop de fiets zitten. Is je kindje hier nog niet aan toe? Kies dan voor het Hamax Observer voorzitje, deze is veilig tot een gewicht van 15 kilo.

Wat ik bijzonder en een dikke pluspunt vind aan deze fietsstoel is dat je hem naar achteren kan draaien. Handig voor als je kind bijvoorbeeld in slaap is gevallen is, of wat meer in ligstand wil liggen. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik er even aan moest wennen want dit ben je natuurlijk niet gewend bij een fietsstoel. Wellicht ziet het er wel een beetje gek uit maar het is wel erg praktisch en veilig.

Regen bescherming

Naast regenkleding kunt u kinderen ook tegen de beschermen met een speciale waterdichte hoes voor het fietsstoeltje. Zo heeft Hamax een speciale regenhoes voor kinderstoeltjes die niet alleen de regen, maar ook kou en vuiligheid tegenhouden. Een fijne extra bescherming als uw kids achterop (of voorop) zitten.

De fietszitjes van Hamax zijn nu in Nederland verkrijgbaar via 

Hamax-shop.nl

Tags: , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑