Hebben jullie nog geen naam voor je baby? Ontdek hier waarom je daar gerust nog een aantal nachtjes over kunt slapen! 

26 juli 2023

In de huidige maatschappij zijn we allemaal zo gewend aan deadlines, dat we soms de neiging hebben om ook een deadline vast te stellen voor de babynaam: een datum waarop er toch echt een definitieve keuze moet worden gemaakt voor de naam voor jullie kind. En dat lijkt misschien handig, want dan ben je straks helemaal voorbereid voor de geboorte. Met een babykamer, de babyuitzet én een perfect passende naam! 

Toch is een deadline afspreken voor de babynaam vaak geen goed idee, en kan het juist slim zijn om het proces nog wat extra tijd te gunnen, ook al komt de geboorte dan steeds dichterbij. In dit artikel hebben we drie redenen op een rijtje gezet waarom je beter nog een extra nachtje over de naamkwestie kunt slapen. 

Je vermijdt zo prestatiedruk 

Voor een creatief proces zoals namen bedenken, kan prestatiedruk in de weg komen te staan. Misschien ben je ten einde raad omdat je het niet eens wordt, of hebben jullie weinig inspiratie voor jongens- of meisjes namen die mooi én origineel zijn. In dit geval is het altijd beter om er nog wat extra nachtjes over te slapen, het even te laten bezinken en er later op terug te komen. Dan ontstaat er namelijk weer ruimte voor nieuwe ideeën. Bovendien is de kans groot dat je ergens onverwacht een mooie naam opvangt of zomaar bedenkt, juist op het moment dat je niet bezig bent met namen bedenken!

Je hebt meer tijd dan je misschien denkt 

Veel ouders denken dat het nodig is om al een naam te hebben gekozen voordat hun kindje geboren wordt. Dit is echter niet het geval, je hebt nog twee dagen na de geboorte om de uiteindelijke naam te kiezen. Misschien vind je het lastig om een naam te bedenken voor een baby waarvan je nog niet eens weet hoe hij of zij eruitziet. In dit geval kun je jullie favoriete meisjes- en jongens namen opschrijven en pas een definitief besluit maken als jullie je zoon of dochter voor het eerst zien. Tijdens deze eerste ontmoeting met jullie kindje, weet je vermoedelijk meteen of dit een echte Sam is, of juist een typische Bo. 

Regels werken averechts

Onthoud tot slot dat regeltjes en voorwaarden meestal averechts werken. Controleer dus wel even of je favoriete naam niet rijmt op negatieve woorden of een rare vertaling heeft, maar probeer je niet te laten beperken door te strenge regels. Je mag namelijk best vertrouwen op je gevoel en je goede smaak.
Bovendien hoef je je niet te houden aan je eerste keuze. Misschien komt er wel een heel nieuwe voornaam in je op tijdens de eerste ontmoeting met jullie zoon of dochter, waar jullie beiden helemaal blij van worden! 

Veel succes! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderstoelen

Deze babyspullen zijn niet te missen in de keuken

Wanneer je je eigen gezin gaat stichten denk je veel na over dingen die hoe je ze later wil gaan...
ouderschap-ouders-tips

6x tips voor nieuwe ouders

Ben je nog maar pas mama of papa geworden, of komt de bevalling nu wel heel dichtbij? De komst van...
image-1

Zo bereid je je voor op de komst van je kindje

Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op de komst van je kindje. Of het nu je eerste kindje...