Heerlijke baksels en borrelplanken voor kids

21 juli 2023

Het is vakantie en wat doen we liever dan gezelligheid brengen in huis? Je nodigt een paar vrienden uit, of je broer/zus met het gezin en dan wil je natuurlijk even iets lekkers op tafel toveren. Een heerlijk zelf gemaakt baksel voor bij de koffie en daarna een borrelplank voor op tafel. Zo ziet een ideale vakantiedag eruit. Ook voor de kids zijn er heerlijke baksels en borrelplanken te maken.

Iets lekkers bij de koffie

Bij een bakkie koffie hoort natuurlijk iets lekkers. Hoe leuk is het om zelf je kookkunsten te uiten en een heerlijk baksel op tafel te toveren. Het hoeft ook allemaal niet zo moeilijk te zijn hoor want met een paar handige spullen, bijvoorbeeld een keukenmachine van Horeca Centrum Amsterdam ben je in een mum van tijd klaar. En terwijl de keukenmachine het werk doet heb jij je handen vrij om alvast het volgende voor te bereiden.

Kies je nu voor taart, cake of een eigen gebakken koekje, het maken hoeft niet lang te duren en al helemaal niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig heb je heel veel ‘no bake’ taarten die alleen even hoeven op te stijven in de koelkast. En omdat er heel veel makkelijke en snelle recepten te vinden zijn is het kopen van iets lekkers al snel verleden tijd. Want zeg nou zelf, zelf iets maken is toch 10x leuker en lekkerder!

 Borrel tijd!

Na de koffie komt de borrel. Samen aan tafel met een leuk gezelschapsspel, een drankje en natuurlijk de lekkerste borrelhapjes. Een grote plank of mooie etagère is makkelijk opgemaakt. Ook kinderen zijn vaak dol op borrelen en daarvoor hebben ze hele leuke kleine hapjes die je kunt serveren.

Nog leuker is om samen met je kids de keuken in te duiken en deze hapjes samen te maken. Of wat dacht je van een paar gezellige fruitprikkers? Kinderen houden hiervan en snoepen deze maar al te graag op.

We gaan nog even door…

Ben ja na zo’n dag nog lang niet uitgekeken op je bezoek? Plan dan een spontane barbecue erachteraan. Gooi de borden en het bestek maar vast op tafel! Dan nog een paar grote en kleine schalen met salades, brood en dipjes en niet te vergeten een serveerschaal om het vlees op te leggen wanneer het klaar is. Het hoeft allemaal niet zo gepland te zijn, spontaan is zoveel leuker!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...