hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Jongenskamers illustraties van Fiep Westendorp, kek amsterdam, behang jongenskamer

Published on juni 30th, 2020 | by de redactie

0

Een coole jongenskamer met een leuke illustratie van Fiep Westendorp op de muur

Iedereen kent de tijdloze illustraties van Fiep Westendorp. Ze illustreerde veel boeken van Annie M.G. Schmidt en maakte o.a. ook illustraties voor de versjes van Han G. Hoekstra. Het werk van Fiep is nog altijd erg geliegd bij vele generaties, ook na haar dood in 2004.

Fiep Westendorp maakte voor Jip en Janneke de kenmerkende illustraties, metde bekende silhouetten. Ook illustreerde ze bijvoorbeeld ook de kinderboeken Pluk van de Pettenflat en Floddertje op een prachtige manier.  Wie kent deze boeken nu niet? Net als de poezen Pim en Pom van Mies Bouhuys, die door haar werden getekend.

Het coole merk KEK Amsterdam maakte bijzondere muurdecoraties van deze erg mooie illustraties. Er zijn verschillende soorten behang en muurstickers verkrijgbaar met deze prachtige illustraties. Hieronder lees je wat het verschil is tussen de verschillende typen muurdecoratie en hoe je ze kunt gebruiken om de muur van jouw kinderkamer een prachtige uitstraling te geven.

Meer jongenskamer voorbeelden >>

Muurstickers

Fiep Westendorp maakte mooie dieren illustraties die zijn gebruikt om leuke muursticker  sets van te maken. Je kunt muurstickers makkelijk zelf aanbrengen, op de manier zoals jij deze het mooiste vindt staan op de muur. Je kunt zelf kunt bepalen hoe je de stickers positioneert. Je kunt dus je eigen creativiteit goed kwijt met muurstickers. Het is ook mogelijk om muurstickers op meubels te plakken. Ontzettend grappig als er bijvoorbeeld een olifant over de kast loopt. Wat ook prettig is, is dat muurstickers makkelijk te verwijderen zijn als je de inrichting van je kinderkamer weer aan wilt passen.

Let er wel op dat de muur wel echt geschikt is voor muurstickers. Als een muur niet geschikt is, laten de muurstickers los. Dat zou jammer zijn. Als je bijvoorbeeld wilt weten of je muur geschikt is, kun je hier meer informatie vinden over het plakken van muurstickers.

illustraties van Fiep Westendorp, kek amsterdam, behangcirkel

Behangcirkel

Een behangcirkels is een cirkel met een mooie illustraties van Fiep Westendorp, uitgevoerd op behang. De behangcirkels zijn 190 cm doorsnee, dus dat valt lekker op op de muur van de kinderkamer!

Behangcirkels zijn makkelijker uit te voeren dan een muurschildering. Het behang is relatief eenvoudig aan te brengen, dus het geeft een mooi effect, zonder dat je er heel veel tijd aan hoeft te (laten) besteden.  De behangcirkels bestaan uit meerdere voorgesneden banen, die precies naast elkaar passen. De banen zijn al voor je in cirkelvorm gesneden, dus het enige dat je nog hoeft te doen, is ze op de juiste plaats netjes naast elkaar plakken. Dat is iets dat je goed zelf kunt doen. Je hebt zo in no-time een mooie illustratie op de muur van je kinderkamer!

Behangpaneel

Een behangpaneel werkt ongeveer hetzelde als behangcirkel, maar deze is gesneden in een stijlvolle rechthoekige vorm. Het heeft een zeer rustige uitstraling en is een blikvanger in je kinderkamer. Kies jij voor een behangcirkel of een behangpaneel voor de kamer van jouw zoom?

Fotobehang

Ook een goede keuze is fotobehang. Het behang is maar liefst 280 cm hoog, dus de afbeeldingen zijn lekker groot uitgevoerd. Het behang bestaat uit 4 tot 8 banen, afhankelijk van hoe breed de afbeelding is. Het is (net als bij de behangcirkel en het behangpaneel) gemaakt van supersterk vliesbehang (165 grams, extra mat) en je kunt het heel makkelijk zelf aanbrengen. Als lijm kun je het best Perfax Ready & Roll Magic voor vliesbehang. Deze behanglijm is verkrijgbaar en bij bouwmarkten, behangspeciaalzaken en online.

Deze mooie muurstickers en prachtige behang van Fiep Westendorp zijn verkrijgbaar bij Hippebeestjes.nl

illustraties van Fiep Westendorp, kek amsterdam, behang peuterkamer

behangcirkels jongenskamer...

Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Sinterklaas cadeau jongen, sinterklaas cadeau inspiraties, voorbeelden sinterklaas cadeautjes , sinterklaas cadeautjes kind, schoencadeautjes kind

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!