Kinderkamer inspiratie: Indianenkamer

5 januari 2018

Of ik even een leuke inspiratie voor een slaapkamer wil maken? Nou graag! Als interieur blogger vind ik dat natuurlijk helemaal leuk. Right up my alley zeg maar. Bij een kinderkamer kan je ideaal een thema kiezen en daar helemaal op los gaan. Met een frisse mix van prints, materialen en kleuren kan je binnen ieder thema een droom kamer maken. Dit keer kies ik voor een Indianenkamer.

Bekijk meer thema slaapkamers voor jongens >>

Moodboard Indianenkamer

Mijn uitgangspunt voor deze kamer is het beeld van de kidsroom van Ferm Living met het mountain top beddengoed. Tijd om me in te leven in de wereld van de kleine padvinder of een wannabee Indiaan. Wat zouden die nou mooi vinden of goed kunnen gebruiken op hun thema kamer? Ik kies voor accent kleuren oker geel en koper maar mix deze met zwart, naturel en warme verlichting.

Eyecatchers op de kinderkamer

Voor grotere items en eyecatchers zoals behang, een mooie lamp of een meubelstuk wat op termijn een andere functie kan krijgen besteed ik het grotere deel van mijn budget. Deze wil je niet te vaak hoeven te verwisselen en ze geven meteen een mooie basis aan de indianenkamer. Daarnaast ga ik op zoek naar accessoires die passen bij de leeftijdsfase van het kind en het karakter. Opbergen van speeldgoed is noodzakelijk dus je zoekt ook altijd een paar leuke manden. En wat ik heel belangrijk vind is een fijne knutsel plek en een lounge hoekje waar je lekker met een boekje kunt chillen. In dit geval is de tipi daar ideaal voor.

Ook leuk: behang voor de jongenskamer >>

Durf te combineren

Als het om de slaapkamers gaat… durf te combineren. Dit zijn de ruimtes waar je kindje zich kan terug trekken van de dagelijkse hectiek in een gezin en waar de fantasie los gaat. De wat meer gewaagde keuzes maken vaak een meer spannend resultaat. En of je nou een padvinder bent die graag buiten speelt en dingen in de natuur wilt ontdekken, of een kleine bengel Indiaan die niets liever wilt dan hele dagen in de tipi spelen, een mooie bijpassende kamer dat willen we allemaal wel.

Indianenkamer accessoires

kinderkamer INDIAAN, indianenkamer

Accessoires voor de indianenkamer

Jacs poster via Juniqe

Dekbedovertrek Nox multicolor by Kwantum

Nobodinoz Pure Dreamcatcher Black and white

Opbergmand’Arrows Copper’

Pure tipi van Nobodinoz farniente yellow

Set van 2 opbergmanden ‘Fluff Copper’

Behang Harry egel van Esthex by Jut & Juul

Skitsch Fire kit lamp

TIPI kinderspeelbed

Boomstam kussen

Indianen tooi van Carnavalsland

ster

tipi behang, indianenkamer, hip huisje, jongenskamers, kinderkamerstyling, styling jongenskamer

Ook dit leuke tipi behang is een favoriet. Door de okergele kleur (of blauw, of grijs of zwart) zowel mooi op de babykamer of kinderkamer. Combineer dit behang met de andere tipi woondecoraties van Hip Huisje. Super leuk voor jouw kleine indiaantje op zijn indianenkamer.

ster

Indianen kamer, stoere jongenskamer, kinderkamer thema indiaan

foto Pinterest

ster

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...