Insecten speelgoed voor kleine onderzoekers

24 juni 2020

Ga op avontuur in je eigen achtertuin! Kinderen kunnen de natuur ontdekken en insecten onderzoeken tijdens kamperen, wandelen, in de achtertuin of zelfs bij lopen vanaf school. Met dit leuke insecten speelgoed kunnen kinderen de natuur gaan ontdekken.

Ook leuk: dit waterspeelgoed >>

Insecten onderzoeken kind

Is jouw zoon ook een kleine avonturier en altijd samen met vriendjes op zoek te gaan naar alle insecten die onderzocht kunnen worden. Wormen, kevertje tot zelfs een baby krabbetje aan zee! En dan “opereren”! Als de brave beestjes de geest al gegeven hebben natuurlijk 🙂 Dan kan hij vast dit leuke insecten speelgoed goed gebruiken bij al zijn onderzoekjes.

Cadeau jongen 4 jaar >>

Insecten speelgoed

Gelukkig is er vandaag de dag super leuk insecten speelgoed te krijgen waarmee mijn zoon op ontdekkingstocht kan gaan in onze eigen achtertuin. hiermee kunnen de kids lekker op onderzoek uitgaan, leren en lekker spelen.

insecten speelgoed, dierenspeelgoed, kriebelbeestjes, diertjes zoeken, insecten zoeken, insectendoosjes, insectenzuiger

Insecten bewaardoos

Insectenzuiger

Verrekijker

Mierenboerderij met zand

Bouw een insectenstad

Onderzoeksriem

Insectenkijker

Het bijzondere beestjes boek

Onderzoekstasje met kinderzakmes

Insectenhotel bouwpakket

Vlindernet

Kompas

Dubbelzijdige insectenloop

Insecten en beestjes vangen

Ga op avontuur in je achtertuin of in de buurt op avontuur. Neem wel je kompas mee en doe je onderzoeksriem om, zodat je altijd veilig thuiskomt. Met een onderzoekersloep kunnen jonge onderzoekers kevers, spinnen, slakkenhuizen, steentjes en andere in de natuur gevonden voorwerpen eens goed onder de loep nemen.

Met de “Zzzzzzt” en “floep” – vliegen, spinnen, mieren enz. zijn met de Terra Kids Insectenzuiger zo opgezogen. Om te verhinderen dat de beestjes direct weer ontsnappen, wordt de opvangbeker met een draaiklep afgesloten. Nu kunnen de kinderen hun kleine onderzoeksobjecten in alle rust observeren en vervolgens weer vrij laten.

Speelgoed & cadeau jongen van 8 jaar >>

Insecten hotel

Bijen en andere insecten houden van warme, droge holletjes. Ze leggen hun eitjes in kleine holletjes in hout, riet of klei. Met een insectenhotel breng je elke tuin tot leven.

Dit insectenhotel is de ideale schuilplaats voor nest- en overwinteringshulp.

Benodigdheden insectenhotel maken

Voor een insectenhotel is geen bouwtekening nodig. Afhankelijk van de stukken hout die je nog ergens hebt liggen, mag het onderkomen best wat groter of kleiner worden. Daar doen de insecten helemaal niet moeilijk over. Het maakt ook niet uit als je insectenhotel niet perfect in elkaar zit, want een paar kiertjes hier en daar bieden de insecten alleen maar extra plek om in te kruipen. Ze houden niet van verf en lijm, dus kies natuurlijk hout.

Wat heb je nodig?

1. Een klein houten of rieten frame, zoals een fruitkistje of rieten mandje
2. Klei dat tegen vocht kan
3. Holle rietstengels of bamboestokjes, takken en grote bladeren

Aan de slag

Bedek de binnenkant van het frame met een flinke laag klei. Knip dan al je materialen op maat. Leg daarna eerst een rij met takken in de kist, daarop de holle bamboestokjes en holle rietstengels, opgerolde bladeren enzovoort. Ook kun je er klei tussen plaatsen waarin langgerekte gaatjes zijn geprikt. Ga zo lang door tot het hotel vol zit. Druk het goed aan, zodat het stevig vastzit in de klei. Laat dan de klei goed uitharden.

Hang het hotel op een rustige, zonnige plek in de tuin, 1 tot 3 meter boven de grond. Bijen en andere insecten houden van warme, droge ruimtes met een ingang waar de zon op schijnt.

Is jouw kind ook een echte onderzoeker en gek op insecten speelgoed en leuke onderzoek sets?

insectendoos, insecten opvangbak, insecten speelgoed, insecten onderzoeken kind

insecten onderzoeken kind, insecten vergrootglas

Meer buitenspeelgoed voor jongens >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Handige tips om verveling bij kinderen te voorkomen

Heb jij thuis een kind dat zich regelmatig verveelt, zelfs met kasten vol speelgoed tot zijn beschikking? Dit is waarschijnlijk...
IMG_8841-1

Buitenspelen met spekkopergames

Kinderen zitten al heel snel binnen op hun schermpjes. Als ik naar mezelf kijk was ik vroeger veel meer buiten...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...