Jarig tijdens de lockdown – hoe vier je toch een leuke verjaardag

22 januari 2021

Voor mij gevoel is de verjaardag van mijn dochter nog helemaal niet lang geleden. Ik vertelde in een blog op Girlslabel over de plannen van haar verjaardag tijdens de lockdown. Maar nu is mijn zoon bijna jarig tijdens de Corona lockdown.

Verjaardag van mijn dochter

Uiteindelijk is het helemaal leuk geweest en voelde Noortje zich, ondanks de maatregelen, toch erg jarig. Eerst even een taartje eten bij mama thuis.

Het weekend erna zijn we langs familie en vrienden gegaan om wat lekkers aan de deur af te geven.

Haar zeemeerminfeestje had ze gelukkig al eerder gehad, want ik had geen idee hoe ik dat anders moest doen.

Haar schooltraktatie was een emmertje met suikerspin erin en een sticker van TikTok erop.

jarig, verjaardag vieren tijdens lockdown, kinderverjaardag, dino taart, jarig, verjaardag, verjaardagstaart, taartkaarsjes, dieren taart kaarsjes

Met deze leuke dino kaarsen maak je een feestelijke taart

Noud is jarig tijdens lockdown

Maar nu is Noud bijna jarig. Eind van de maand en we zitten natuurlijk nog steeds in de lockdown. Een verjaardag vieren tijdens Corona blijft lastig maar is wel mogelijk.

Noud heeft aangegeven hetzelfde feestje te willen als Noortje. Dat betekent een taart in een thema die hij kiest. Dat mogen Noortje en Noud altijd, een eigen thema kiezen en daar maak ik dan een taart van.

En hij wilt ook langs mensen rijden om wat lekkers af te geven.

Ik vond het voor Noortje erg leuk en gezellig, maar wel veel geregel. Maar dat maakt niet uit. We gaan dit voor Noud ook doen. Je bent maar 1 keer per jaar jarig en ondanks alle maatregelen, waar wij ons aan willen houden, wil ik hem toch een jarig gevoel geven.

Dinofeestje

Noud wil graag een dinofeestje, omdat ik dit al ver van te voren wist heb ik al een tijdje dinosaurus slingers in huis. Ook heb ik twee folieballonnen gehaald voor hem. Ik miste nog een leuk bordje waar zijn taart op kan en een leuke dino beker. Deze heb ik van de week online besteld. Helaas zijn de winkels nog gesloten, dus support the local, ging hier niet op.

Alles wat je nodig hebt voor een tof dino kinderfeest >>

dino feest, dinosaurus feestje, dino kinderfeest, dino feest pakket

Coronaproof traktatie

Over zijn traktatie ben ik nog aan het nadenken. Deze hoeft niet per se in dinothema te zijn, maar ik wil wel iets verpakts hebben.

Als de Nederlandse onderzoeken uitwijzen dat de kinderen met het Britse variant niet besmettelijker zijn dan het gewone COVID-19 virus dat rond gaat gaan de basisscholen zeer vermoedelijk op 25 februari weer open.  Dan zou Noud kunnen trakteren op school. Vandaar dat ik er over na denk.  

Ik wil dus graag iets verpakts klaar hebben liggen en niet nog last minute iets moeten bedenken. Ik ben alleen een beetje inspiratieloos op Coronaproof en (het liefst ook nog eens ) budgetproof traktaties. Noud wordt trouwens 6 jaar en zit in groep 2…

Een jarige job in het zonnetje zetten

Is je eigen kind niet jarig is misschien je neefje, of een vriendje jarig tijdens lockdown periode? En wil je een jarige job toch een feestelijke dag bezorgen?

Wat denk je van deze feestelijke alternatieven;

🎉 Breng een taartje langs bij een jarige.

🎉 Blaas een tros ballonnen op en maak die vast aan een verjaardagskaartje dat in de brievenbus gaat. Het is een feestelijk gezicht wanneer al die ballonnen uit de brievenbus steken.

🎉Organiseer een teams verjaardagsfeest. Breng een feestpakketje met wat lekkers rond bij de genodigden en log tegelijk in. Samen online een taartje eten is ook een leuke verrassing voor de jarige job.

🎉Verzin een challenge en daag elkaar uit: wie kan het langste de bal hoog houden, wie maakt de mooiste knikkerbaan of bouwt de hoogste toren?

De jongens zijn al blij dat er weer iets te vieren valt!

Hebben jullie misschien leuke ideeën?

LEES OOK: 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...
djembe workshop kinderen

3x Leuke workshops voor kinderen

Ben je klaar om je innerlijke ritmische genie los te laten en een onvergetelijk muzikaal avontuur te beleven? We hebben...