hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs kinderen, opvoeding, je kind inenten, inenten meningokokken

Published on oktober 5th, 2018 | by Patricia

0

Je kind inenten?

Je kind inenten? Voor mij geen vraag en ook geen twijfel. Ik laat mijn kinderen altijd inenten. Deze week viel de oproep voor Thiemo op de deurmat om zich te laten inenten tegen Meningokokken type W. Hij was er zelf al over begonnen, na het zien en horen van alle verdrietige verhalen via de media. Het is in deze tijd niet altijd makkelijk om objectief te kijken en vooral te oordelen over inenten.

Je kind inenten?

Toen Thiemo een jaar was en wij voor twee jaar naar Amerika verhuisden wilden we hem daar gelijk inschrijven bij een kinderopvang. De kinderopvang vroeg bij inschrijving ook naar zijn vaccinatieboekje en daar vroegen ze zich verbaasd af waarom hij niet was ingeënt tegen de waterpokken? Ik vertelde dat we daar in NL niet voor inenten en dat het ook niet verplicht was. Wilde ik Thiemo daar inschrijven dan moest ik hem eerst laten vaccineren.

RIVM

Ik had me er nooit zo in verdiept, maar daarna moest ik wel. Ik heb o.a. contact opgenomen met het RIVM, omdat ik Thiemo niet ‘zomaar’ wilde inenten.

Ik ben destijds heel goed geholpen en daar werd me aangeraden om het wel te laten doen omdat het waterpokken virus op latere leeftijd gordelroos kan geven en als je dan ernstig ziek bent, kun je zoiets ‘onschuldigs’ er niet bij hebben.

Die consequentie werd voor ons duidelijk zichtbaar toen mijn schoonvader ernstig ziek werd. Het waterpokken virus lijkt onschuldig, maar kan vervelende consequenties hebben voor de toekomst en dat had ik mij nooit gerealiseerd.

Blij met de mogelijkheid

Thiemo is dus ingeënt en eenmaal in Nederland hebben we onze dochter op eigen kosten ook laten inenten. In de Mexicaanse griep heb ik me destijds ook verdiept en mijn conclusie was al snel, inenten! Thiemo zag de verhalen van leeftijdsgenootjes, die onverwacht zijn overleden aan Meningokokken type W en hij was blij dat hij in de categorie viel om zich te laten inenten.

Ik ben blij dat de mogelijkheid er is en dat we op deze manier al heel wat ziektes hebben kunnen ‘uitroeien’ Kritisch zijn, mag en moet altijd, risico’s zijn er altijd, maar laat de feiten voor zich spreken.

 

Wat doe jij? Laat jij je kind inenten? 

je kind inenten, inenten meningokokken
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!