boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Spelen Jongens spelen anders dan meisjes

Published on februari 28th, 2020 | by de redactie

0

Het verschil tussen hoe jongens spelen en hoe meisjes dat doen

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus… Het is een bekende kreet om de enorme verschillen tussen mannen en vrouwen mee aan te duiden. En soms zijn die verschillen zo groot, dat je zou denken dat je een andere taal spreekt. Die verschillen zijn al van kleins af aan te zien.

Jongens spelen anders dan meisjes

Natuurlijk heb je de meisjes-meisjes en de jongens-meisjes en andersom. Maar hier hebben we het over de duidelijke verschillen over hoe jongens spelen en hoe meisjes dat doen.

Jongens spelen ruig en meisjes zijn rustiger

Ja, het is een open deur, maar ook een van de bekendste verschillen: jongens spelen ruig en meisjes zijn rustiger. Zo kan een jongen zijn halfhoogslaper inzetten als fort terwijl hij oorlogje speelt en worden peuterbedden al heel vroeg gebruikt als trampoline en gymmat.

Meisjes zitten lekker te kletsen op hun bed of verzorgen hun favoriete pop terwijl ze op hun halfhoogslapers zitten. Dit is natuurlijk heel traditioneel en zwart-wit gesteld, maar feit blijft dat jongens van wilde spelletjes houden. Bij jongensmoeders is de kans ook groter dat ze regelmatig pleisters op kapotte knieën kunnen plakken dan bij meisjes. 

Motoriek 

Meisjes zijn vaak veel ‘fijner’ in hun doen en laten. Meisjes hebben vaak een betere fijne motoriek dan jongens. Kleine freubelwerkjes is dan ook meer aan het concentratievermogen van een meisje besteed, dan dat een jongen er heel blij van wordt. Daarbij komt ook dat jongens er gewoon veel minder geduld voor hebben.

De conclusie is dat meisjes fijne werkjes leuk vinden en geen moeite hebben zich wat langer te concentreren. Jongens gaan dan liever naar buiten om te stoeien, oorlogje te spelen, salto’s te maken op de trampoline en natuurlijk om te voetballen.

Fantasie en sociale contacten

Van de leeftijd van 3 jaar totdat een kind 6 a 7 jaar is, is het zeer fantasierijk. Een kind kan nog niet goed onderscheid maken tussen werkelijkheid en fantasie. Zowel jongens als meisjes fantaseren er op los, met overeenkomsten, maar ook met veel verschillen. Veel meisjes spelen graag met poppen en zien hun favoriete pop dan ook zomaar als hun beste vriendin.

Er wordt eten gegeven en luiers worden verschoond en aan het einde van de dag wordt de pop liefdevol ingestopt. Jongens vinden dit maar saai en stom en roepen soms nog luid dat die pop helemaal geen echte baby is. Fantasieloos die jongens? Welnee! Ze hebben alleen een hele andere fantasie. Een fantasie waar hele LEGO dorpen tot leven komen, Playmobil poppetjes die weer trouw op weg gaan naar die vreselijke baan.

En dan hebben we het nog niet eens over die boeven die er buiten gevangen moeten worden en de dino’s die ondertussen verslagen moeten worden. Zowel jongens als meisjes kunnen hun fantasiespelletjes heel goed delen met vriendjes en vriendinnetjes. Meisjes maken minder snel ruzie, maar als er dan wel ruzie is, duurt het erg lang voordat ze dat vergeten zijn. Soms zou je denken dat jongens overal ruzie over hebben. Ze hebben snel ruzie, maar de ruzie is ook snel weer vergeten… vaak zelfs zonder dat het uitgesproken wordt.

Lees ook: de verschillen tussen jongens en meisjes >>...

Comments are closed.

Back to Top ↑