De leukste jongensboeken

30 augustus 2019

Lezen is heerlijk… mits je het juiste boek hebt. Dus kijk goed naar wat je kind interesseert, welke manier van schrijven hem aanspreekt, maar ook welk niveau leest je kind. Want wanneer je eenmaal het juiste boek en de juiste schrijver gevonden hebt, zul je ook de lol van het lezen ervaren. Helaas zien mijn jongens, tot op heden, nog steeds de lol van lezen niet in, maar ik blijf het proberen. Daarom probeer ik het lezen een beetje te stimuleren door boeken uit te zoeken tijdens de Kinderboekenweek die hun écht aanspreken. Het liefst met leuke plaatjes, grappige onderwerpen en leuke titels. En ik moet zeggen dat er echt steeds meer van dit soort, voor hun leuke kinderboeken geschreven worden. Kijk onze favoriete jongensboek top 10 maar eens.

Nog meer leuke jongensboeken >>

Leuk jongensboek uitzoeken

Bij het uitzoeken van een nieuwe jongensboek wordt er eerst gelet op de cover. Wanneer de voorkant van het boek geen leuke afbeelding heeft dan kijken ze er niet eens naar.  Daarna wordt er gekeken of er plaatjes in het boek staan. Hieruit blijkt dat de illustraties misschien wel even belangrijk zijn als het verhaal. Als de tekeningen goedgekeurd zijn dan lezen ze de eerste bladzijde. Wanneer er dan een lach op hun gezicht verschijnt is het boek goedgekeurd en willen ze deze lezen.

Kijk ook: Leuke kinderboeken voor 8 tot 10 jaar >>

Tijdens de Kinderboekenweek mogen mijn jongens een favoriet jongensboek uitzoeken. En bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken krijg je hier ook nog het Kinderboekenweekgeschenk bij. Dat maakt het extra leuk en op deze manier leer je misschien wel een nieuwe favoriete kinderboekenschrijver kennen en wil je kind ook zijn andere boeken lezen.

TOP10 favoriete jongensboek

jongensboeken, kinderboekenweek 2018, kinderboeken, jongensboek top10

Timo en de Oppasninja

Alles wat je moet weten over scheten

Siem Subliem en het ei van Jannes

Dogman

De gruwelijke generaal

Dr. Proktor redt de wereld (misschien)

De waanzinnige boomhut

Echte duiven vangen boeven

De keukenprins van Mocano

De grijze jager

Wat zijn de favoriete kinderboeken van jouw kinderen? Leuk als je dit met ons wilt delen hieronder in een reactie!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zwijsen avi lezen

Ik leer lezen met Zwijsen

Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Paul van Loon, Bette Westera, Manon Sikkel, Yorick Goldewijk...
voorlezen

Voorleesdagen – “Mama mag ik een boekje uitzoeken?”

Van 25 januari t/m 4 februari zijn de nationale voorleesdagen. Deze dagen zijn bedoeld om voorlezen bij ouders weer onder...
kinderboeken

Boekreview: Hoe word je Astronaut?

Deze boekreview gaat over het boek Hoe word je astronaut?  dat is tevens ook de vraag die André Kuipers het...