Een jongenskamer voordelig én mooi inrichten? 5 budget tips!

10 april 2020

Als je zoontje wat groter wordt, is het tijd om een jongenskamer in te richten. Het is natuurlijk hartstikke gaaf als je zonder beperkingen aan de slag kunt. Maar wat als je een wat minder ruim budget hebt? Ook dan kun je een ontzettend mooie en stoere jongenskamer inrichten met deze 5 budget tips!

Jongenskamer budget tips

1. Ga voor een kleur op de muren

Veel mensen beginnen de inrichting van een jongenskamer met een neutrale basis. Vaak kiezen ze voor witte muren, waarna ze kleur in de kamer brengen met behulp van decoraties. Het is echter een stuk eenvoudiger en goedkoper om een of twee muren in een stevige kleur te schilderen. Dat kan bijvoorbeeld groen zijn (jungle-stijl), blauw (algemene jongenskleur) of een iets neutralere tint. Door een kleur op de muren te maken heb je minder decoraties nodig en is het in één keer een stuk gezelliger.

2. Kies een mooi vloerkleed

Het maakt niet zoveel uit wat de ondervloer is: een vloerkleed doet het altijd goed. Het speelt comfortabel en het ziet er ook leuk uit. Bovendien kun je imperfecties van de vloer (bijvoorbeeld vlekken of beschadigingen) eenvoudig verbergen onder het vloerkleed. Zo ziet de jongenskamer er ineens helemaal anders uit. Er zijn vloerkleden in praktisch alle thema’s die je kunt bedenken: jungle, astronauten, vliegtuigen en ga zo maar door. En er zijn natuurlijk ook leuke vloerkleden te vinden van de favoriete serie van jouw zoon.

3. Vervang de lamp

De lamp is een eyecatcher in de kamer. Of dat zou hij tenminste moeten zijn. Voor een klein bedrag vind je al hele leuke lampen voor een jongenskamer. Zo verander je op een gemakkelijke manier het interieur. Vergeet niet om naast het armatuur ook de lichtbron te vervangen. Kies voor een spaarlamp, die is goedkoop in aanschaf en zuinig in energieverbruik.

4. Meubel make-over

Heb je een klein budget, dan heb je geen geld voor allemaal nieuwe meubels. Dat is ook helemaal niet nodig: je kunt de meubels vrij eenvoudig zelf opknappen. Ben je een handige klusser, dan kun je ze schuren en schilderen. Ben je niet zo handig of houd je niet van klussen? Dan kun je ze bijvoorbeeld ook beplakken met speciale meubelfolie voor een nieuwe look. Zo heb je op een goedkope manier een stralend nieuwe inrichting van de jongenskamer.

5. Een stoer dekbed

Een stoer dekbed is doorgaans heel goedkoop. Voor een paar tientjes heeft je zoon een hartstikke mooi jongensdekbed. Het voordeel van zo’n dekbed is dat het meteen opvalt. Daardoor ziet de kamer er meteen anders uit. Een nieuw dekbed is een kleine verandering die toch enorm opvalt in de kamer.

Een stoere jongenskamer inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je alle vijf tips opvolgt heb je een kamer die er compleet nieuw uitziet. Afhankelijk van de keuzes die je maakt kun je al voor minder dan €100 een compleet andere jongenskamer inrichten. Lees hier ook wat handige tips om de jongenskamer helemaal te stylen naar jouw smaak (of die van je kind).

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

parket vloer behandelen met hardwax olie, parketvloer op kinderkamer

Parket behandelen met Hardwax Olie

Parketvloeren bevatten een toplaag van hout en de lagen onder het hout zijn meestal gemaakt van multiplex. Bij massief hout...
stoer jongensbed, stoere jongensbedden, autobed, feraribed, beterbed, jongenskamers, stoere jongenskamer

Stoere jongensbedden voor stoere jongenskamers

Een bed is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk van de kinderkamer, want hier draait het natuurlijk om in de slaapkamer. Een...
houten accessoires

Leuke houten accessoires voor stoere jongenskamers

Waarom houdt iedereen tegenwoordig toch zo van hout? Hout is een duurzaam, dankbaar en veelzijdig materiaal. Ontdek hier welke houten...