De jongenskamer stylen en veranderen

19 oktober 2018

De jongenskamer stylen en veranderen. De babykamer is makkelijk, want je kind heeft nog geen mening. Maar nu de jongens wat groter worden merk ik dat ze meer een mening krijgen maar dat ook het karakter van het kind moet passen bij het kamertje. Nu vind ik inrichten van een nieuwe kamer erg leuk. Uren speur ik af naar leuke webshops en inspiratie. De kamer van Beau gaf ik een mini makeover, en ik neem jullie mee in zijn grote boys room make over.

Doe mee met onze SNURK winactie >>

Jongenskamer stylen

Ooit komt er een dag en dan gaan we verhuizen. Dat heeft iets  met verbouwen te maken maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen. Het peuterbed daar lag Beau niet lekker in, dus er moest een groot bed komen. Omdat we dus gaan verhuizen hou ik nu alvast rekening met zijn nieuwe kamer. Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je als je nog niets weet? Pinterest!!

jungle behang, jongenskamer behang, jongenskamer stylen, groene kinderkamer, botanical kidsroomPirates in the jungle!

Ik ga gewoon heel hard alles pinnen wat ik zie en waar ik van hou. Zie ik in een blad iets leuks? Pin it! Op een gegeven moment kreeg ik een sfeer te pakken en dan kan je verder gaan. De kamer moet “pirates in the jungle worden”! Denk, zwart, piraten, jungle en wilde dieren. En dat allemaal in 1 kamer. Daarvoor ging ik op zoek naar gaaf behang. En dat vond ik genoeg hoor! Zoals dit behang.

Aangezien er in zijn nieuwe kamer ook een inbouw bureau komt waar ik de muren zwart ga  schilderen hou ik de overige muren verder rustig.

Eyecatcher op de jongenskamer

Het bed moest wel een eyecatcher dus worden en ik overwoog dit kinderbed maar vrees dat het met schuine wanden etc niet gaat passen. Dus ging ik voor veilig. Een zwart bed met spijlen!

Dit bed hebben we dus nu alvast gekocht. Samen met leuke vlaggen en al wat leuke eyecatchers, zoals de toffe kratjes , en dierenkoppen geeft het geheel al een leuke sfeer. Die laatste 2 shopte ik bij Little Dreamers, waar ze ook gave bedden hebben. En zie je het nachtlampje van Nijntje? Dat is ook een uitvinding, want je laadt het op met een USB kabeltje.

Dus de helft van zijn nieuwe kamer hebben wij al, en dan nu de rest. Op de muur wil ik nog een leuke muursticker. Door dat het een magneet is, kan je er van alles opplakken.

School look

We gaan door met het stylen jongenskamer en hebben nog een bureaustoel nodig. Ik denk dat ik dan voor een beetje een school look ga.  De kleine accessoires maken een kamer echt af. De leuke slingers van numero 74.  En  dan nog een paar eyecatchers zoals de apenlamp van het Italiaanse merk Seletti en het piratenschip. Zo vult   de kamer zich snel. Ik koop nu alvast wat kleine accessoires, zodat ik straks niet alles in 1x keer hoef uit te geven.

Dit gaat het ongeveer worden, maar ja niemand is zo veranderlijk als ik zelf, want misschien besluit ik toch om voor een ander behang te gaan. De basis zal dit wel worden, zal ik het eind resultaat laten zien als het af is?

Jongenskamer styling Tips

  • Maak een moodboard
  • Kies een eyecatcher, behang of kleurtje op de muur
  • Zoek hier een kleur bij die je laat terug komen
  • Koop gespreid je accessoires, zo voelt het minder kostbaar
  • Vergeet niet om mooi beddengoed te kopen.

Bekijk meer thema kinderkamers >>

Meer jongenskamer voorbeelden >>

Heb jij ook een toffe jongenskamer gemaakt voor jouw zoon? Stuur een foto naar info@boyslabel.com dan kunnen we hem delen met onze volgers.

Eenvoudig en snel resultaat met deze muurstickers jongenskamer >>

Kleurrijke kinderkamer accessoires >> 

jongenskamer stylen tips – jongenskamer ideeën 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

parket vloer behandelen met hardwax olie, parketvloer op kinderkamer

Parket behandelen met Hardwax Olie

Parketvloeren bevatten een toplaag van hout en de lagen onder het hout zijn meestal gemaakt van multiplex. Bij massief hout...
stoer jongensbed, stoere jongensbedden, autobed, feraribed, beterbed, jongenskamers, stoere jongenskamer

Stoere jongensbedden voor stoere jongenskamers

Een bed is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk van de kinderkamer, want hier draait het natuurlijk om in de slaapkamer. Een...
houten accessoires

Leuke houten accessoires voor stoere jongenskamers

Waarom houdt iedereen tegenwoordig toch zo van hout? Hout is een duurzaam, dankbaar en veelzijdig materiaal. Ontdek hier welke houten...