boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Sport mijn kind wil op judo

Published on juni 24th, 2019 | by Esther

0

Mijn kind wil op judo….

Iedere week gaan we met het hele gezin naar de sportschool. Papa en mama gaan fitnessen en de kinderen gaan dan lekker zwemmen in het bijbehorende verwarmde zwembad. Maar iedere keer lopen we hier ook langs een judo klas binnen de sportschool en de jongens blijven hier dan altijd gefascineerd staan kijken hoe ze met elkaar aan het stoeien zijn (zo noemen de jongens dit). Ik was al bang voor de vraag die zou gaan komen: “Mama, mogen wij ook op judo?” mijn kind wil op judo

Mijn kind wil op judo

Ik snap het ook wel en natuurlijk kunnen de jongens op judo tijdens onze fitness work-out. Dit is allemaal super handig geregeld bij onze sportschool. Maar ze zitten ook al op voetbal en scouting en dan nog een sport erbij? Wordt dat niet teveel? Maar bij navraag aan andere ouders ben ik steeds enthousiaster geworden over judo als sport en helemaal na het horen van alle voordelen. Judo schijnt zelfs dus heel goed te zijn voor je kind.

Judo is goed voor je kind

Judo is goed voor je kind zijn lichamelijke ontwikkeling en zeker ook voor zijn emotionele ontwikkeling. Ze leren assertief zijn en het is heel goed voor hun weerbaarheid. Ze worden er sterker van, zowel fysiek als qua zelfvertrouwen.

Daarnaast leren ze tijdens de judolessen dat het hier niet de bedoeling is om te stoeien of te vechten. Nee, de kinderen leren juist hun eigen frustraties in bedwang te houden en dat ze situaties zelf onder controle hebben.

Heb je drukke kinderen? Dan is judo helemaal geschikt voor hun. Zij kunnen namelijk bij vechtsporten goed hun energie kwijt terwijl ze tegelijkertijd leren te concentreren en te focussen.

Judopak kopen

Wanneer de jongens op judo gaan, zullen we ook een echt judopak kopen, want laten we eerlijk zijn; dat ziet er al stoer en indrukwekkend uit (helemaal met zwarte band 😉 .

We hebben ons laten voorlichten door een Vechtsport Winkel en dat is maar goed ook. Want weet jij bijvoorbeeld dat er verschil zit tussen een judopak en karate pak? Het jasje van een judopak is gemaakt van een stevigere stof omdat daar nogal aan getrokken wordt tijdens een les. Het jasje van een karatepak is korter van model en sluit ruimer over elkaar heen. Ook wordt deze aan beide zijkanten dichtgestrikt. Dus let op bij aanschaf dat je het juiste judopak koopt!

Mijn conclusie

Na mijn onderzoek en navraag bij andere ouders en de judoleraar gaan we eerst beginnen met een paar proeflesjes. Ik ben zeer enthousiast over de voordelen die judo kan opleveren. Want iets meer zelfvertrouwen en durven opkomen voor jezelf kunnen ze hun hele verdere leven gebruiken. Daarnaast is het allerbelangrijkste dat ze het zelf leuk vinden en volhouden naast hun andere sporten. Maar dat gaat goed komen, want ze hebben nu al enorm veel zin in hun eerste judo (proef-) les!

Zit jouw kind op judo? Wat is jouw ervaring? Is je kind er assertiever en zelfverzekerder door geworden? Leuk als je het ons laat weten in een reactie hieronder. ...

Comments are closed.

Back to Top ↑