Kans op besmetting met het Coronavirus komt steeds dichterbij

28 februari 2020

Het Coronavirus (COVID-19) kan niemand zijn ontgaan. Al heel wat weken leeft de hele wereld in spanning. Het begon in China en inmiddels is het virus ook in Nederland. De handgel wordt volop ingeslagen, als we het nieuws mogen geloven, en ook mondkapjes mogen niet ontbreken. 

Kans op besmetting met het Coronavirus

Ik ben mij bewust dat kans op besmetting met het Coronavirus nu steeds dichterbij komt, maar heb nog geen extra hygiënische handgel gekocht en ook geen mondkapje. Denk ik nu te nuchter?

Hoe staan jullie hier in? Zijn jullie angstig?

Er worden nogal wat grapjes gemaakt over het Coronavirus en heel eerlijk ik heb er in het begin ook aan meegedaan, omdat ik geen idee had. Tot ik een heftig filmpje over Facebook zag gaan, een meisje dat niet naar haar moeder mocht omdat deze besmet was met het virus. Wat een verdriet, en toen besefte ik mij dat een grapje niet meer op zijn plaats is. Dit filmpje opende mijn ogen. Over hoe hard het Coronavirus een gezin kan treffen.

Maak ik mij zorgen? Dat vind ik wel een lastige moet ik zeggen, ik ben vrij nuchter wat dat betreft. En er voor weg lopen kan je niet, denk ik dan. We weten natuurlijk eigenlijk ook nog heel weinig over het virus, dat maakt misschien ook wel waarom ik er zo in sta.

En je leest zoveel verschillende verhalen ook, en we nemen alles toch al snel aan.

Colona virus 😉

De kinderen krijgen er weinig van mee, tuurlijk horen ze er wel wat over op het nieuws en school. Noah vroeg wel wat het “Colona” virus nu was, je snapt dat ik heel hard moest lachen.

En na het lachen kon ik de vraag dan ook niet echt beantwoorden, alleen dat het een griep was waar je heel ziek van kan worden.

En daarover zijn de meningen ook weer verdeeld de één vindt het allemaal ophef om niks en vind het een gewone griep, en de ander maakt zich toch echt wel druk, zeker mensen met minder weerstand.

Eerste verschijnselen zichtbaar

Wel let ik op wat de eerste verschijnselen zijn, zo dat je het op tijd kan herkennen, zo ver dat kan natuurlijk. En verder moeten we het maar gewoon afwachten, en morgen misschien toch maar even zo’n flesje hygiënische handgel halen 😉 jullie ook?

Lees ook: Ik ben bang voor het Coronavirus >>

Voor vragen kun je ook terecht op de site van het RIVM.

Hoe denk jij erover? Heb jij angst en of al voorzorgsmaatregelen getroffen? Of misschien nog handige tips voor andere ouders? Fijn als je deze wilt delen met ons in een reactie onderaan dit bericht!

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp-zonder-titel-2

Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle...
8ea6BcxeYhqB9byvSbhWZ7GWp7U

De leukste films op Netflix

Zijn jullie thuis ook in het bezit van een Netflix abonnement? Dan moet je deze films zeker eens bekijken. Met...