De leukste kerstfilms om samen met de kids te kijken

19 december 2020

Eindelijk kerstvakantie. Jippie denken de kids hier. Maar eerlijk gezegd is het voor mij best lastig, thuiswerken met de kids om me heen. Natuurlijk ben ik ook vrij met de kerstdagen, maar de dagen voor de kerst lijken drukken dan ooit. Om alvast goed voorbereid te zijn op de vraag van de kids: “wat gaan we doen in de kerstvakantie” heb ik alvast wat leuke kerstfilms opgezocht op Netflix om straks samen te kijken. Of ik laat de kids lekker even alleen achter deze leuke films zodat ik nu even kan werken en straks samen vrij ben met kerst. kerstfilms netflix

BEKIJK DEZE TOFFE KERSTCADEAUS

De leukste kerstfilms voor kinderen op Netflix uit 2020

De klassieke kerstfilms als Home alone blijven favoriet en kijken we zeker ieder jaar met kerst. Maar een paar nieuwe films is ook altijd leuk om gezellig met het hele gezin te kijken.

Alien Xmas (2020)

Een jonge elf denkt dat een kleine alien een kerstkado is, maar weet niet dat haar nieuwe pop de zwaartekracht van de aarde wil vernietigen en alle cadeautjes wil stelen.

Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

In het levendige stadje Cobbleton barsten de fantasievolle uitvindingen van de legendarische speelgoedmaker Jeronicus Jangle van eigenzinnigheid en verwondering. Maar wanneer zijn vertrouwde leerling zijn meest gewaardeerde creatie steelt, is het aan zijn even slimme en inventieve kleindochter – en een lang vergeten uitvinding – om oude wonden te genezen en de magie van binnen weer wakker te schudden.

Fei Fei en de maan (2020)

Gedreven door herinneringen aan haar moeder bouwt de vindingrijke Fei Fei een raket en reist naar de maan om het bestaan van een legendarische maangodin te bewijzen.

The Christmas Chronicles 2 (2020)

Het is alweer twee jaar geleden dat zus en broer Kate en Teddy Pierce  hebben geholpen om alle kerstcadeaus te bezorgen en sindsdien is er veel veranderd. Kate is nu een cynische tiener die met tegenzin Kerstmis viert in Cancun, Mexico, met de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack . Omdat ze niet bij haar nieuwe familie wil horen, loopt Kate weg. Maar als de mysterieuze, magische onruststoker Belsnickel dreigt de Noordpool en dus Kerstmis voorgoed te verwoesten, gaan Kate en Jack onverwacht mee op een nieuw avontuur met de Kerstman.

Het leukste is om The Christmas Chronicals deel 1 eerst te kijken natuurlijk!

kerst, kerstfilms, kerstfilm kind, leuke kerstfilms kinderen

Klassieke kerstfilms op Netflix

The Polar Express

The Polar Express blijft een van mijn favoriete kerstfilms! Een jongen probeert op kerstavond te slapen maar wordt wakker door lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet een mega grote stoomtrein The Polar Express. Een conducteur stapt uit de trein en vraagt de jongen mee voor een ritje waar hij het grootste avontuur van zijn leven tegemoet gaat. Samen met nog enkele andere kinderen rijdt de trein richting Noordpool, waar hij de Kerstman persoonlijk zal mogen ontmoeten. Gelooft hij nu wel in de Kerstman?

Home Alone

Helaas niet meer te zien op Netflix, maar deze klassieker mag absoluut niet ontbreken in dit lijstje… Hoe vaak heb jij Home Alone al gezien? De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Arthur Christmas

Als zoon van de kerstman houdt Arthur van alles wat met kerst te maken heeft, sterker nog: hij is de enige in zijn familie die nog steeds is gefascineerd door de ware magie van dit feest. De kerstman laat het over aan Arthur om in zijn supergeheime speelgoedfabriek een megabelangrijke kerstmissie uit te voeren.

Bob’s Broken Sleigh 

In de kerstfilm Bob’s Broken Sleigh verbetert een veel te enthousiaste elf de slee van de kerstman. Maar als hij ver van huis neerstort, heeft deze verdwaalde elf zelf wat magie nodig. Drie rare wezens helpen hem terug te keren naar de Noordpool. Zal dit lukken?

Santa & Co

Het eind van het jaar nadert en alles loopt volledig in het honderd: de 92.000 elfjes die de cadeautjes voor de kinderen maken, worden allemaal ziek. De Kerstman moet vóór kerst een geneesmiddel zien te vinden, maar dat wordt lastig als hij een noodlanding moet maken in Parijs.

De Familie Claus

Overal staan versierde kerstbomen, overal klinkt kerstmuziek. Arme Jules, de jonge hoofdpersoon van ‘De Familie Claus’. Want hij háát Kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden.

Super Monsters redden Kerstmis

Het is kerstavond in Paddenburg en de Super Monsters komen bij elkaar om alles te versieren, het vermiste rendier van de Kerstman te vinden én Kerstmis te redden!

Niko en de vliegende brigade

Het jonge, naïeve en dappere rendier Niko gaat op zoek naar zijn biologische vader, die deel zou uitmaken van de mythische vliegende brigade van de kerstman. Ondanks zijn hoogtevrees neemt Niko vlieglessen bij Julius, een oudere vliegende eekhoorn.

A Family Reunion Christmas

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een kerstmisverkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les.

Angela’s Christmas

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een animatiefilm gebaseerd op een boek van Frank McCourt.

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper, kerstfilms

The Madagascar Penguins in a Christmas Caper

In de dagen voor Kerst merkt Private, de jongste van de pinguïns, dat de ijsbeer helemaal alleen is. Hij vindt dat niemand Kerst alleen moet vieren, dus gaat hij de stad in om een cadeau voor de ijsbeer te kopen. Tijdens zijn uitstapje gaat er van alles mis waardoor hij uiteindelijk in een sok bij een oude dame aan de schoorsteen komt te hangen. De overige drie pinguïns komen erachter dat hij weg is en gaan erachteraan om hem te redden.

Merry Madagascar

Deze tweede korte kerstfilm komt uit 2009 en speelt tussen de eerste en tweede film. De dieren van Madagascar krijgen een bezoekje van de Kerstman. Als de Kerstman ongelukkig landt op het eiland, leidt hij aan geheugenverlies. Met een bult op zijn hoofd is hij zich niet bewust van zijn verantwoordelijkheden. Alex, Marty, Melman en Gloria besluiten de Kerstman te helpen met de cadeautjes en vliegen met de slee naar alle kinderen op heel de wereld om de cadeautjes te bezorgen.

Donkey’s Caroling Christmas

Donkey’s Caroling Christmas-tacular (ook wel bekend als Donkey’s Christmas Shrektacular en Donkey’s Kerstfeest) is een korte film uit 2010 en gebaseerd op het karakter van Exel uit de serie Shrek. Donkey presenteert zijn eigen show met kerstliederen waarin zijn vrienden uit Far Far Away optreden in deze vrolijke musical met alles erop en eraan.

Puppy star Kerstmis

Nieuwe Pup Stars ontdekken dat een rivaliserend team Kerstmis wil verpesten. Nadat ze op de Noordpool terecht zijn gekomen, proberen ze de feestdagen te redden.

Petterson en Findus

Kerstmis staat voor de deur, maar Pettersson en Findus maken zich zorgen dat ze door de sneeuw en het gebrek aan een boom geen feest kunnen vieren.

Wat gaan jullie dit jaar doen met de feestdagen? Ontbreken er nog leuke kerstfims in deze lijst? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

LEES OOK:

leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix, oerfilms netflix

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

the bad guys, the bad guys film, the bad guys winactie, bioscoopkaartjes winnen, familiefilm

Deze nieuwste bioscoopfilms zijn leuk voor het hele gezin + WINACTIES

Naar de bioscoop gaan blijft voor ons één van de favoriete uitjes om met de hele familie te doen, echt...
molmans, molmans serie boomerang,serie over mollen, kinderserie

Wil jij je net zo cool kleden als Molmans en zijn vrienden? Volg dan deze stappen!

Vanaf 13 december gaat op Boomerang om 15:00 uur de gloednieuwe televisie serie Molmans van start! Molmans is de leider...
berend botje de film, berend botje

Berend Botje de film

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuidlaren. Wie kent dit liedje nou niet, hele generaties hebben dit...