Kinder mondkapjes: nodig voor school of niet?

5 februari 2021

Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje voor iedereen vanaf 13 jaar, verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Inmiddels zijn we hier aardig aan gewend geraakt. Gelukkig mogen vanaf aanstaande maandag alle basisschool leerlingen weer naar school, maar met wel mondkapje… Zijn kinder mondkapjes nodig of niet? Wat denk jij?

Alles over COVID-19 vind je bij het RIVM

Kinder mondkapje, wel of niet?

Het aantal besmettingen per dag neemt af en ook in het ziekenhuis wordt het langzaam iets minder druk. Maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen snel terrein in Nederland. Dat is zorgelijk, want die varianten zijn besmettelijker en kunnen leiden tot een nieuwe golf van besmettingen en dat willen we zeker niet!  

Met deze berichten ben ik blij dat de kinderen ook een mondkapje moeten dragen op school. Dit om hun te beschermen, maar zeker ook de juffen. Tijdens de lockdown en het thuisonderwijs heb ik des te meer respect gekregen voor juffen en meesters en ik wil graag dat ze nog lang voor de klas staan en onze kinderen les geven. Een kleine moeite voor iedereen om een mondkapje te dragen, toch?

kinder mondkapjes, mondkapje kind, mondkapje jongens, jongens mondkapje, stoere kinder mondkapjes

Camouflage print

Camouflage & zwart & zwart wit

Leeuw mask & Dino mask

Blue by Guess

Pinquins allover

Speciale mondkapjes voor kinderen

Het dragen van een mondkapje kan best lastig zijn. Maar zorg wel dat deze passend zit. Daarom zijn er voor kinderen speciale kinder mondkapjes die het juiste formaat hebben voor een kinder gezicht. 

Mondkapje is geen vervanging voor afstand houden

Sommige mensen vergeten door het dragen van mondkapje dat ze geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Dit is wel het geval: houdt altijd 1,5 meter afstand tot anderen (mits eigen gezin).

Op sommige plaatsen is het best lastig om afstand te houden. Denk hierbij aan het openbaar vervoer of op de hoofdstraat in de stad of zelfs op zondag in het bos 😉 Mondkapjes kunnen dan  de verspreiding een beetje beperken. Hiermee bescherm je vooral  andere mensen om je heen. En dan hoop je dat zij ook een mondkapje dragen en zo jou ook beschermen! 

kinder mondkapjes, mondkapje kind, mondkapje jongens, jongens mondkapje, stoere kinder mondkapjes

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

apparel-1850804_1280

Top 5 exclusieve kinderkleding merken voor deze zomer

In de wereld van kindermode zijn er enkele merken die zich onderscheiden door hun kwaliteit, innovatie en stijl. Deze exclusieve...
boyslabel.com-2

Kinderen stappen modieus en betaalbaar door het leven: Tips voor het kopen van kinderschoenen

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, maar dat betekent niet dat je de bank moet breken...
herenmode

Zomerse touch met de herenkleding van Greenfield Fashion

Bij Greenfield Fashion zijn ze helemaal klaar voor de zomer met een uitgebreid assortiment aan zomerse kleding voor de moderne...