Stapelen maar die kids!

23 februari 2021

Samen slapen op een kamer is toch veel leuker dan alleen. Een kinder stapelbed zorgt voor veel plezier en extra speelruimte voor de kids! Wat ons betreft een aanrader op iedere kinderkamer!

Een kinder stapelbed is dé musthave voor iedere kinderkamer

Een kinder stapelbed is de ideale oplossing voor 2 kids op één kinderkamer! Een echte ruimtespaarder. Maar een stapelbed voor kinderen is echt niet alleen leuk wanneer je in een klein huis woont. Nee hoor, eigenlijk is het dé musthave voor iedere kinderkamer. Want hoe gezellig is het om samen te slapen. Met je broertje of zusje of met een vriendje die gezellig komt logeren. En de ruimte boven je ‘normale’ bed gebruik je toch niet. Dus waarom niet lekker stapelen?!

kinder stapelbed, kinderstapelbed, stapelbed kind, kinderbedden, online stapelbed kopen, stapelbedden voor kinderen, jongenskamer inspiratie, jongenskamer voorbeeld, kinderbed

De voordelen van een stapelbed

Een stapelbed met extra opberglade is ook nog eens ideaal voor al het speelgoed op de kinderkamer. Nog een paar voordelen van een kinder stapelbed op een rijtje:

  • Altijd een extra slaapplek
  • Ruimtebesparend
  • Extra speelruimte
  • Extra opbergruimte
tienerkamer, praktisch kinderbed, stapelbed, kinderkamer, kinderkamer inspiratie, jongenskamers

Een stapelbed kopen: waar moet je op letten?

Wil je een kinder stapelbed gaan kopen? Hieronder vind je een paar handige tips die je zeker even moet lezen voordat je kiest voor een bed met meer hoogte. 

1. Is het bed stevig genoeg

Stapelen is een vak apart. Zo is dat ook met stapelbedden. Hiermee ga je de hoogte in en er gaan 2 kinderen in slapen. Hierbij is het van groot belang dat de constructie solide is. Je wilt geen gevaarlijke situaties met wiebelende bedden of trapjes die niet stevig genoeg zijn of onvoldoende houvast bieden. Let dus bij aanschaf van een stapelbed altijd goed op of de constructie en het materiaal stevig en solide is.

Het is goed om te kiezen voor een stapelbed van materiaal dat duurzaam is, zoals metaal of hout, zodat je het bed niet snel hoeft te vervangen. Kies je voor een stapelbed van Perfecthomeshop dan weet je zeker dat ze duurzaam en stevig gebouwd zijn. Zij gebruiken massief vuren- en berkenhout en produceren alles volgens de strengste EU-normen. Al hun  bedden zijn gekeurd door de TÜV, dus gegarandeerd veilig. Is een bed geproduceerd conform deze lijst met veiligheidseisen? Dan weet je dat het qua veiligheid van een kinderstapelbed goed zit.

wit stapelbed, goedkoop stapelbed, stapelbedden korting, kinder stapelbed, kinderstapelbed, stapelbed kind, kinderbedden, online stapelbed kopen, stapelbedden voor kinderen, jongenskamer inspiratie, jongenskamer voorbeeld, kinderbed

2.Veiligheid boven alles!

Weet je wel dat het bovenste deel van een stapelbed, een hoogslaper of een halfhoogslaper niet geschikt is voor kinderen jonger dan 6 jaar? Dit heeft alles te maken met de hoogte van het bed. Dus laat de jongere kinderen altijd onder slapen!

Ook is het goed om het bed strak tegen de muur aan te zetten. ‘Spleten’ tussen het stapelbed en de muur groter dan 7 en kleiner dan 23 centimeter kunnen onveilig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je kind over de rand klimt en bekneld raakt tussen het bed en de muur. Kies daarom voor een bed met zijpanelen die wat hoger zijn, deze bieden de beste bescherming en voorkomen dat je kind uit bed valt.

3. Let op de bovenruimte

Natuurlijk heb je alle maten opgemeten en weet je zeker dat het bed gaat passen. Maar heb je ook wel nagedacht over de ruimte boven het bed? Komt het stapelbed onder een schuin dak te staan, of in een kinderkamer met een laag plafond? Meet dan eerst goed na of er voldoende hoogte aanwezig is tussen het plafond en het bovenste bed. Minimaal 50cm vrije ruimte boven het kinderstapelbed is noodzakelijk om vrij te kunnen bewegen. En natuurlijk moet je het bed als ouder ook kunnen opmaken. 

Ideaal voor grote gezinnen en voor logeerpartijtjes

Echt een groot voordeel om te kiezen voor stapelbedden is dat deze ruimtebesparend zijn.  Niet alleen creëer je twee slaapplaatsen op dezelfde oppervlakte, maar je kunt ook kiezen voor een extra opberglade onder het onderste bed. Handig voor het opbergen van kleding, speelgoed of andere spullen zodat de kinderkamer altijd opgeruimd en netjes is. 

En ben je echt klein behuisd of komt er ieder weekend een vriendje logeren? Kies dan voor een kinder stapelbed met nog een extra bed in een uitschuifbare lade onder het onderste bed. In de avond schuif je het bed uit, zodat je kind er lekker in kan gaan liggen. Als de kinderen ’s morgens opstaan hoef je alleen maar de lade dicht te schuiven voor voldoende loopruimte in de kinderkamer. Zo heb je maar liefst drie slaapplekken die slechts de ruimte van één eenpersoonsbed innemen. Super praktisch dus!

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet overtuigd? Kijk dan maar eens op www.perfecthomeshop.eu of vraag het je kids. Wedden dat zij ook graag een stapelbed willen!

kinderbed

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image

Zo creëer je een leuke en praktische werkplek voor in de kinderkamer

Zijn je kinderen al wat ouder, krijgen ze regelmatig huiswerk mee of hebben ze behoefte aan eigen werkruimte, dan kan...
sweet-home-dekbedovertrek-formule-1-rood-140x200-c

Een stoere tienerkamer: zo doe je dat!

Wanneer jouw jongen wat ouder wordt, wordt het tijd om de slaapkamer eens goed onder handen te nemen. De overgang...
pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...