Pas op voor de zitziekte!

11 januari 2019

We zitten met z’n allen veel te veel. Ben jij je hier bewust van? Ik zie zelfs kreten als: “Al die uren zitten per dag qua gezondheidsrisico gelijk staat aan roken”. Daar schrik ik best van, want ook ik zit veel te veel en een van mijn kinderen ook. De rest van de familie is super sportief. Zou een staand werken de oplossing zijn? Ik kwam deze super leuke kinder statafel tegen (hij is er ook in een volwassen uitvoering). Een prachtig object voor in de kinderkamer of werkkamer, én hij helpt je om op een ergonomisch verantwoorde manier te kunnen werken. Zou dat de oplossing zijn?

Lees ook: Handige opbergers voor de kinderkamer >>

De zitziekte

Als je gaat berekenen hoeveel uur je op een dag zit, bestaat de kans dat je van de uitslag echt schrikt. Zestien uur op een dag zitten en maar een uurtje of twee actief bezig zijn is geen uitzondering. Er wordt zelfs gesproken over de ‘zitziekte’. Een experiment van de BBC wijst uit dat je met vier uur staan op een dag
kinder statafel, statafel voor kinderen, kinderbureauhetzelfde aantal calorieën verbrandt als wanneer je tien marathons per jaar zou lopen. Ook rugpijn, last in je nek en druk in je wervelkolom kunnen verdwijnen en je creativiteit en hersencapaciteit groeien juist tijdens het staand werken. Even een mailtje beantwoorden, die klant nog terugbellen of die laatste foto’s bewerken: als je dit rechtstaand gaat doen, leidt dit volgens wetenschappelijke studies tot een betere gezondheid.

Statafel de oplossing?

Deze kinder stamtafel is geboren uit eigen behoefte ter voorkoming van de zitziekte. Een houten bureau dat je gemakkelijk in hoogte kunt aanpassen (tafelblad op ellebooghoogte). En boven alles: een plaatje om te zien! Echt een stoer ontwerp, door de natuurlijke uitstraling van het hout in ieder huis neer te zetten, een flink tafelblad voor je laptop, etui, kop thee, telefoon, lunch en zelfs voor wat gezellige aankleding erop. De StandUp is er in drie maten: normaal, extra breed en eentje voor kinderen.

Zitten is dodelijk

In andere artikelen lees ik weer dat staand werken ook niet de oplossing is. Maar 8 uur zitten op je werk wel heel schadelijk is voor onze gezondheid.

Misschien zijn deze gezondheidsproblemen of -beperkingen niet allemaal even relevant of schokkend voor jou, maar het punt is dat we – net zoals we niet gemaakt zijn om lang te zitten – dus óók niet gemaakt zijn om lang te staan.

Ik denk dat we tussen al het zitten perioden moeten inlassen van beweging. Loop eens wat vaker een rondje, loop naar je collage op de bovenste etage in plaats van te bellen, of doe gewoon wat lichaamsoefeningen tussendoor. En sport in je vrije tijd. Dit bewijst maar weer eens dat we alles met mate moeten doen, dus ook zitten. Laten we beginnen bij onze kinderen om ze niet aan te wennen de hele dag te zitten. Deze statafel is echt een uitkomst en een super mooi pronkstuk!

Laat weten in een reactie hieronder wat jij vindt van deze kinder statafel en of we teveel zitten. Misschien heb je nog handige tips voor ons!

Super leuke kinder statafel

kinder statafel, statafel voor kinderen, kinderbureau

My First StandUp

Stoer kinderbureau

stoer kinderbureau

Stoer kinderbureau

Ook handig deze desktopper

Bekijk ook het leukste beddengoed voor jongens >>

Bekijk meer thema kinderkamers >>

Toffe muurstickers jongenskamer >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

parket vloer behandelen met hardwax olie, parketvloer op kinderkamer

Parket behandelen met Hardwax Olie

Parketvloeren bevatten een toplaag van hout en de lagen onder het hout zijn meestal gemaakt van multiplex. Bij massief hout...
stoer jongensbed, stoere jongensbedden, autobed, feraribed, beterbed, jongenskamers, stoere jongenskamer

Stoere jongensbedden voor stoere jongenskamers

Een bed is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk van de kinderkamer, want hier draait het natuurlijk om in de slaapkamer. Een...
houten accessoires

Leuke houten accessoires voor stoere jongenskamers

Waarom houdt iedereen tegenwoordig toch zo van hout? Hout is een duurzaam, dankbaar en veelzijdig materiaal. Ontdek hier welke houten...