boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken favoriete kinderboeken, kinderboeken top10, jongensboeken

Published on september 12th, 2020 | by Colinda

0

Boris zijn kinderboeken top 10

Wat zullen we vandaag weer eens doen? LEGO bouwen is hij al helemaal klaar mee en gamen mag hij even niet (hij zal er bijna vierkante ogen van krijgen). Maar Boris is ook gek op lezen en heeft voor jou zijn favoriete kinderboeken top 10 op een rij gezet. Deze boeken heeft hij al gelezen óf staan op zijn verlanglijstje. Om hem te stimuleren om te lezen mag hij weer een nieuw kinderboek uitzoeken. Welke zal het dit keer worden?

Lees ook: Leuke tips voor thuis leren en spelen >>

Ook leuk zijn deze leuke jongensboeken >>

Onze kinderboeken top 10

minecraft de strip, favoriete kinderboeken, kinderboeken top10, jongensboeken,

Bekijk hier meer

1. Minecraft de strip – Sfé R. Monster

Alles over Minecraft vindt Boris interessant. En toen ik hem vertelde dat er een heuse Minecraft strip uitkwam wilde hij deze graag lezen. En ik snap het wel. Vanaf de eerste pagina (of eigenlijk al vanaf de cover) werd hij in het verhaal getrokken en heeft hij dit boekje ( 88 pagina’s) meteen uitgelezen.

Het verhaal gaat over David die net is verhuisd en zijn nieuwe school helemaal niks vindt. Maar gelukkig is er Minecraft! In de wereld van deze game kan hij gewoon afspreken met zijn vertrouwde vriendengroep. Samen beleven ze de spannendste avonturen. Dan besluiten de vrienden de ultieme uitdaging aan te gaan: ze reizen af naar de End om de Enderdraak te verslaan.

Het was alsof hijzelf in het verhaal zat, vertelde Boris. De hele wereld van Minecraft is hem bekend en hij kan zich hierdoor perfect inleven in de karakters en het verhaal. Iedere Minecraft liefhebber zal dit boek aangespreken. Ook een leuk cadeau voor jongens!

kinderboeken top 10, favoriete kinderboeken, boyslabel jongensboeken, de laatste helden op aarde, max brallier

Bekijk hier meer – Boris draagt hier kleding van Retour Jeans

2. De laatste helden op aarde – Max Brallier

Misschien herken je dit wel, want hier is ook een serie van op Netflix die Boris al volgde. Daarom wilde hij dit boek ook graag lezen!

Gevaarlijke monsters, bloedstollende actiescènes en een flinke dosis humor: hier is De laatste helden op aarde! Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden…

Spannend en heel grappig tegelijkertijd. Leest lekker weg volgens Boris!

Alles wat cool is aan dino's, dino boek

Bekijk hier meer

3. Alles wat cool is aan dino’s – Mike Lowery (vanaf 6 mei verkrijgbaar)

Alles wat cool is aan dino’s is het eerste deel in een nieuwe non-fictieserie Alles wat cool is van Mike Lowery. Dit boek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 7 jaar staat vol feiten, strips en humor.

In Alles wat cool is aan dino’s lees je wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel. Dit boek barst uit zijn voegen van de handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten. Wist jij bijvoorbeeld dat de tyrannosaurus rex gakte als een gans?! Van illustrator, grappenmaker en dinofanaat Mike Lowery. Mét tijdlijn van het ontstaan van de aarde, en mét dinotekentips!

[ Meer kinderboeken tips onder deze foto ]

keesie kippenkop en de rioolridder, kinderboeken top 10, boyslabel, kinderboeken

Bekijk hier meer

4. Keesie Kippenkop – De rioolridder – Jozua Douglas

Dit is absoluut één van de favoriete kinderboeken van Boris van dit moment! Hij heeft het boek gekregen van uitgeverij Fontein en is er meteen in begonnen en heeft het (bijna) in één keer uitgelezen. Een boek vol humor, spanning en vol met rariteiten, precies wat hij leuk vindt.

Keesie Kippenkop heeft het niet makkelijk. Hij is verlegen, hij heeft flaporen en een rare achternaam. Om te ontkomen aan de pestkoppen van school, verstopt hij zich in een openstaande rioolput. Daar ontmoet hij een schuwe man in een duikerspak. De ontmoeting met deze vreemde ‘onderduiker’ is het begin van een spannend en humoristisch avontuur.

Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Bekijk hier meer

5. Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Nummer 5 uit onze kinderboeken top 10 is dit boek. We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dankzij het grote succes van Mindgym: Sportschool voor je geest hebben talloze volwassenen al ontdekt hoe ze met eenvoudige oefeningen hun mentale conditie kunnen verbeteren. Hoog tijd dus om ook onze kinderen te leren hoe ze baas kunnen worden in hun hoofd. Daarom heeft Wouter de Jong nu Mindgym voor kids geschreven.

kinderboeken top 10, jongensboeken

Bekijk hier meer

6. Miljonairskind – Ilona de Lange

Zilver woont met zijn ouders en zusje in een klein, slecht onderhouden huis… tenminste, dat denkt iedereen. In werkelijkheid hebben zijn ouders jaren geleden de loterij gewonnen: ze zijn multimiljonair! Dat houden ze echter angstvallig geheim voor de buitenwereld. Onder hun doodgewone huis heeft de familie een ongelooflijke villa met een subtropisch zwemparadijs, een dierentuin en een achtbaan. Maar wat heb je daaraan als je het met niemand kunt delen? Zilver vertelt zijn geheim stiekem toch aan zijn beste vriend Lennon. Als ze ontdekken dat er een inbreker is, bedenken ze een plan om hem in de val te laten lopen.

Bekijk hier meer

7. Geheim agent oma 2.0: De grote goudroof – Manon Sikkel

Max heeft twee oma’s. De ene oma leest hem voor en breit kriebeltruien voor hem. Zijn andere oma is geheim agent. Ze maakt bommen onschadelijk en heeft een zelfrijdende spionnenauto. Ondanks dat ze een hele coole oma is, is ze niet zo goed in een lieve oma zijn. Als Max met haar mee gaat op een nieuwe missie gaat hij haar daar mee helpen.

kinderboeken top 10, het waanzinnige boek over je lichaam

Bekijk hier meer

8. Het waanzinnige boek over je lichaam – Andy Griffiths en Terry Denton

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van ‘De waanzinnige boomhut’ Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: – de gekste – de harigste – de stoerste – de meest explosieve & – de smerigste onderdelen van je lichaam!

Bekijk hier meer

9. Goede reis, opa! – Vivian den Hollander

Opa heeft voor zijn verjaardag een speciaal cadeau gekregen: een luchtballonvaart. Tom en Hila mogen dan met opa mee. Het blijkt alleen nog niet zo makkelijk om bij de plek te komen waar de ballon opstijgt. Opa krijgt een lekke band onderweg en de sportauto van papa pruttelt…

Bekijk hier meer

10. Pech onderweg – Jozua Douglas

Een boek dat perfect past bij het thema van de Kinderboekenweek: Pech onderweg. In dit boek reist een tijdmachine per ongeluk naar de dinosaurustijd, heeft een woest wezen het voorzien op een duikbootje en neemt een spookkarretje de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen in deze bundel worden aangevuld met zwart-witillustraties van Geert Gratama.

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken?

Staan de favoriete kinderboeken van jouw kind hier ook tussen? Of misschien helemaal niet? Laat het ons weten wat jouw kinderboeken top 10 is. Dan gaan we deze ook nog lekker lezen!

LEES OOK:

Tags: , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑