hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Kinderboeken kinderboeken top 10, favoriete kinderboeken, boyslabel jongensboeken

Published on april 30th, 2020 | by Colinda

0

Boris zijn kinderboeken top 10

Wat zullen we vandaag weer eens doen? LEGO bouwen is hij al helemaal klaar mee en gamen mag hij even niet (hij zal er bijna vierkante ogen van krijgen). Maar Boris is ook gek op lezen en heeft voor jou zijn favoriete kinderboeken top 10 op een rij gezet. Deze boeken heeft hij al gelezen óf staan op zijn verlanglijstje. Om hem te stimuleren om te lezen mag hij weer een nieuw boek uitzoeken. Welke zal het dit keer worden?

Lees ook: Leuke tips voor thuis leren en spelen >>

Ook leuk zijn deze leuke jongensboeken >>

Onze kinderboeken top 10

kinderboeken top 10, favoriete kinderboeken, boyslabel jongensboeken, de laatste helden op aarde, max brallier

Bekijk hier meer – Boris draagt hier kleding van Retour Jeans

1. De laatste helden op aarde – Max Brallier

Misschien herken je dit wel, want hier is ook een serie van op Netflix die Boris al volgde. Daarom wilde hij dit boek ook graag lezen!

Gevaarlijke monsters, bloedstollende actiescènes en een flinke dosis humor: hier is De laatste helden op aarde! Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden…

Spannend en heel grappig tegelijkertijd. Leest lekker weg volgens Boris!

 

Alles wat cool is aan dino's, dino boek

Bekijk hier meer

2. Alles wat cool is aan dino’s – Mike Lowery (vanaf 6 mei verkrijgbaar)

Alles wat cool is aan dino’s is het eerste deel in een nieuwe non-fictieserie Alles wat cool is van Mike Lowery. Dit boek voor nieuwsgierige kinderen vanaf 7 jaar staat vol feiten, strips en humor.

In Alles wat cool is aan dino’s lees je wat je altijd al wilde weten over je favoriete uitgestorven reptiel. Dit boek barst uit zijn voegen van de handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten. Wist jij bijvoorbeeld dat de tyrannosaurus rex gakte als een gans?! Van illustrator, grappenmaker en dinofanaat Mike Lowery. Mét tijdlijn van het ontstaan van de aarde, en mét dinotekentips!

 

keesie kippenkop en de rioolridder, kinderboeken top 10, boyslabel, kinderboeken

Bekijk hier meer

3. Keesie Kippenkop – De rioolridder – Jozua Douglas

Dit is absoluut één van de favoriete kinderboeken van Boris van dit moment! Hij heeft het boek gekregen van uitgeverij Fontein en is er meteen in begonnen en heeft het (bijna) in één keer uitgelezen. Een boek vol humor, spanning en vol met rariteiten, precies wat hij leuk vindt.

Keesie Kippenkop heeft het niet makkelijk. Hij is verlegen, hij heeft flaporen en een rare achternaam. Om te ontkomen aan de pestkoppen van school, verstopt hij zich in een openstaande rioolput. Daar ontmoet hij een schuwe man in een duikerspak. De ontmoeting met deze vreemde ‘onderduiker’ is het begin van een spannend en humoristisch avontuur.

 

Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

Bekijk hier meer

4. Superkrachten voor je hoofd: MINDGYM voor Kids

We leren onze kinderen zo ongeveer alles. Behalve de gebruiksaanwijzing van hun eigen hoofd. Dankzij het grote succes van Mindgym: Sportschool voor je geest hebben talloze volwassenen al ontdekt hoe ze met eenvoudige oefeningen hun mentale conditie kunnen verbeteren. Hoog tijd dus om ook onze kinderen te leren hoe ze baas kunnen worden in hun hoofd. Daarom heeft Wouter de Jong nu Mindgym voor kids geschreven.

 

ontzettend irritant, kinderboeken

Bekijk hier meer

5. Ontzettend irritant – Andy Griffiths & Terry Denton

Vraag jij altijd na een lange autorit of je er al bent? Aap jij mensen na? Eet jij expres het laatste snoepje op? Kortom: vind jij het leuk om soms gewoon lekker irritant te zijn? Dan past dit boek bij jou. Ontzettend irritant van Andy Griffiths is een boek vol avonturen van Andy met een irritante vlieg, gekke danspasjes en een loodzwaar kampeerbed.

 

Bekijk hier meer

6. Geheim agent oma 2.0: De grote goudroof – Manon Sikkel

Max heeft twee oma’s. De ene oma leest hem voor en breit kriebeltruien voor hem. Zijn andere oma is geheim agent. Ze maakt bommen onschadelijk en heeft een zelfrijdende spionnenauto. Ondanks dat ze een hele coole oma is, is ze niet zo goed in een lieve oma zijn. Als Max met haar mee gaat op een nieuwe missie gaat hij haar daar mee helpen.

 

kinderboeken top 10, het waanzinnige boek over je lichaam

Bekijk hier meer

7. Het waanzinnige boek over je lichaam – Andy Griffiths en Terry Denton

Een nieuw waanzinnig en onzinnig boek van de auteurs van ‘De waanzinnige boomhut’ Hallo! Lees het meest ONVERANTWOORDE boek over het menselijk lichaam OOIT! Deze geïllustreerde waanzinnige gids leert je alles over: – de gekste – de harigste – de stoerste – de meest explosieve & – de smerigste onderdelen van je lichaam!

Bekijk hier meer

8. Goede reis, opa! – Vivian den Hollander

Opa heeft voor zijn verjaardag een speciaal cadeau gekregen: een luchtballonvaart. Tom en Hila mogen dan met opa mee. Het blijkt alleen nog niet zo makkelijk om bij de plek te komen waar de ballon opstijgt. Opa krijgt een lekke band onderweg en de sportauto van papa pruttelt…

 

Bekijk hier meer

9. Pech onderweg – Jozua Douglas

Een boek dat perfect past bij het thema van de Kinderboekenweek: Pech onderweg. In dit boek reist een tijdmachine per ongeluk naar de dinosaurustijd, heeft een woest wezen het voorzien op een duikbootje en neemt een spookkarretje de verkeerde afslag in een spookhuis. De verhalen in deze bundel worden aangevuld met zwart-witillustraties van Geert Gratama.

 

Bekijk hier meer

10. Boreas en de zeven zeeën

Boreas weet het zeker: zijn ouders gaan scheiden. Ze doen de laatste tijd zo geheimzinnig… Wanneer ze hem eindelijk vertellen wat er aan de hand is, gaat het gelukkig om iets anders, maar het is net zo ingrijpend: ze gaan drie jaar rond de wereld zeilen! Alles is al geregeld en Boreas zal online les krijgen. In eerste instantie wil Boreas helemaal niet mee en verveelt hij zich dood aan boord. Maar al snel beleeft hij het ene na het andere avontuur. Helemáál als zijn beste vriendin Merel een zomervakantie lang met hen meevaart.

Dan stellen Boreas’ ouders hem voor de keus: wil hij met Merel mee terug naar Nederland en wonen bij zijn opa en oma, of vaart hij verder mee? Mina Witteman schreef een spannend verhaal boordevol actie. Met avonturen als man over boord en tijdens harde wind in het kraaiennest klimmen, maar ook met een gevluchte Soedanese jongen op een vlot en een echte tractorrace. En dat maakt dit boek geschikt voor álle avonturiers – of ze nu kunnen zeilen of niet!

Wat zijn jullie favoriete kinderboeken?

Staan de favoriete kinderboeken van jouw kind hier ook tussen? Of misschien helemaal niet? Laat het ons weten wat jouw TIP is. Dan gaan we deze ook nog lekker lezen!

Ook favoriet: Geronimo Stilton kinderboeken >>
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!