De leukste kinderboeken voor 8 tot 10 jaar

29 september 2020

Mijn jongens zijn geen grote lezers en daarom probeer ik het lezen een beetje te stimuleren door leuke kinderboeken voor jongens uit te zoeken tijdens de Kinderboekenweek die hun écht aanspreken. Het liefst met leuke plaatjes, grappige onderwerpen en leuke titels. En ik moet zeggen dat er echt steeds meer van dit soort, voor hun leuke kinderboeken geschreven worden. Wij hebben een selectie gemaakt van de leukste kinderboeken voor 8 tot 10 jaar. Ontbreekt het favoriete kinderboek van jouw zoon aan deze lijst? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina!

Nog meer leuke jongensboeken >>

Kinderboekenweek

Dit jaar is het Kinderboekenweek van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober 2020. Tijdens de Kinderboekenweek® 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Kinderboek jongen, kinderboeken voor 8 tot 10 jaar, jongensboek 10 jaar, kinderboekenweek 2020

1.Het ministerie van Oplossingen – Sanne Rooseboom

2. De Tempeljagers – Michael Reefs

3. Timur – Gaby Rasters

4. Costa Banana 6 Het Piranha complot – Jozua Douglas

5. Mijn superslimme ik – Jo Simmons

6. Jouw leven als Loser (dagboek)

7. Het leven van een Loser totaal gesloopt – Jeff Kinney

8. De magische apotheek – Anna Ruhe

9. De Branie Bende – Tom Fletcher

10. Prutsers en pechvogels – Tosca Menten

KINDERBOEKENWEEKGESCHENK

Het Kinderboekenweekgeschenk® 2020 is geschreven door Arend van Dam. Je kunt hem kennen van zijn boek De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernijMet dit boek won hij de Archeon Thea Beckmanprijs 2018 en een Zilveren Griffel in 2019. Ook De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal viel dat jaar in de prijzen: in 2019 werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel én met een Zilveren Penseel voor de illustrator,  Anne Stalinski.

De leukste kinderboeken voor 8 tot 10 jaar

Tijdens de Kinderboekenweek mogen mijn jongens een favoriet jongensboek uitzoeken. En bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken krijg je hier ook nog het Kinderboekenweekgeschenk bij. Dat maakt het extra leuk en op deze manier leer je misschien wel een nieuwe favoriete kinderboekenschrijver kennen en wil je kind ook zijn andere boeken lezen.

Boris zijn favoriete kinderboeken >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

20231129_090712

Vind jij lezen ook leuk? Win een boekenpakket!

Wij zijn dol op lezen en verslinden boek na boek. Lezen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel...
Boekreview-Pretpark-13

Boekreview – De avonturen van Rutger, Thomas en Paco: Het pretpark

Dit nieuwste boek van de Youtube helden Rutger, Thomas en Paco staat bij Xavi hoog op de verlanglijst. Hij heeft...
winactie oçhill winnen win actie

Boekreview – Guinness World Records 2024

Wie heeft de meeste ballonen geknapt in 1 minuut? Wanneer was het eerste mobiele telefoongesprek? Hoe groot is het grootste...