Parket behandelen met Hardwax Olie

23 mei 2022

Parketvloeren bevatten een toplaag van hout en de lagen onder het hout zijn meestal gemaakt van multiplex. Bij massief hout is het hele bord van hout. Dit zorgt ervoor dat parketvloeren voordeliger zijn dan massief houten vloeren. Het is belangrijk om parketvloeren te behandelen tegen vocht en vlekken. Een parket behandelen kunt u het best met de Hardwaxolie van Osmo uitvoeren. Met een Hardwax olie parket vloer beschermt u hout tegen wijn, koffie en water. Daarnaast bestaan de producten uit natuurlijke, plantaardige oliën en wassen 

parket vloer behandelen met hardwax olie, parketvloer op kinderkamer

Eiken parketvloer

De meeste parketvloeren bevatten een toplaag van eikenhout. Het voordeel van eikenhout is dat het goed te verwerken is met Osmo. Naast eiken kunt u ook kiezen voor andere houtsoorten zoals: grenen of tropische houtsoorten zoals Jatoba. Onbehandeld eikenhout geeft een lichte uitstraling, terwijl Jatoba een meer warme en klassieke roodbruine tint met donkere houtnerf creëert.

Parketvloeren oliën met hardwaxolie

Eiken parketvloeren kunnen met elk interieurproduct van Osmo behandeld worden. Op eikenhout kunt u elke look creëren. Zo kunt u hout behandelen met Osmo Hardwax Olie Original, hiermee kleurt het eikenhout alsof het nat is. Met Hardwax-Olie Natural kunt u de lichte kleur van eikenhout behouden, waardoor een onbehandelde uitstraling ontstaat. Daarnaast zijn er nog andere producten die gebruikt worden om eiken parketvloeren te beitsen, zoals Osmo Hardwax-Olie Farbig en Olie-Beits voor een wash effect, waarbij vooral de nerven gekleurd worden.

Tropische houtsoorten zijn van nature vettig, waardoor deze houtsoorten Osmo Hardwaxolie slecht en ongelijkmatig opnemen. Daarom is er voor deze houtsoorten een speciaal product ontwikkeld: Osmo Blanke Was. Dit product heeft een lager wasgehalte dan hardwaxolie, waardoor de Blanke Was beter op kan nemen.

Bescherm parketvloeren

Osmo’s behandeling zorgt ervoor dat parketvloeren worden beschermd tegen koffie, wijn en water. Dus als er per ongeluk een drankje op de parketvloer valt, is dat geen probleem. Daarnaast is het handvat bestand tegen zware belasting, waardoor het product ook geschikt is voor horecagelegenheden. Een ander groot voordeel van Osmo is dat behandelingen lokaal kunnen worden bijgewerkt. Daarom hoeven parketvloeren bij plaatselijke slijtage niet op dezelfde manier te worden geschuurd als geverfde parketvloeren.

Behandel eiken tafelbladen

Eiken tafel behandelen? Gebruik Osmo! Met een Osmo behandeling kunt u echt leven op een eikenhouten tafel en zijn onderzetters verleden tijd. Osmo biedt bescherming tegen vocht zoals thee, wijn, water en zelfs olijfolie. Het maakt dus niet uit of iemand per ongeluk een glas rode wijn omstoot, de eiken tafel is beschermd. Bovendien voorkomt de behandeling dat er vuil op het oppervlak komt en vermindert de kans op krassen. Ook zullen er geen kringen en olievlekken op het oppervlak zijn. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

stoer jongensbed, stoere jongensbedden, autobed, feraribed, beterbed, jongenskamers, stoere jongenskamer

Stoere jongensbedden voor stoere jongenskamers

Een bed is natuurlijk het belangrijkste meubelstuk van de kinderkamer, want hier draait het natuurlijk om in de slaapkamer. Een...
houten accessoires

Leuke houten accessoires voor stoere jongenskamers

Waarom houdt iedereen tegenwoordig toch zo van hout? Hout is een duurzaam, dankbaar en veelzijdig materiaal. Ontdek hier welke houten...
de leukste jongenskamers voorbeelden

10x De leukste jongenskamers voor jouw miniman

Is je zoon toe aan een nieuwe jongenskamer? Kan dat berenbehang echt niet meer en wil je hem verrassen met...