boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Jongenskamers kinderkamer ruimte, kinderkamer ruimtevaart, ruimte thema, heelal thema, jongenskamer inspiratie

Published on januari 14th, 2020 | by Anne

0

To the moon and back

Een kinderkamer waar de gemiddelde astronaut jaloers op zou worden. Wie wil dat nu niet? Veel jongens zijn gek op raketten, de maan en sterren. Daarom hebben wij allerlei leuke spullen bij elkaar gezocht zodat ook jij je kinderkamer een ruimte thema kan geven. Een thema kinderkamer is natuurlijk ook  spannend want wat als je kind zich nu bedenkt? En het ineens niet meer leuk vind? Je wil toch ook een beetje een duurzame kamer? Niet over 2 jaar weer alles over nieuw doen? Soms kun je een beetje doorschieten in het hele thema gebeuren. Dan blijkt het ineens ontzettend druk te zijn. Met onze tips kun je de kamer een vleugje maan en sterren geven of in zijn geheel stylen met alleen toffe astronauten accessoires.

Tips voor een thema kinderkamer 

Kies 1 thema, en “stick to the plan” hoe verleidelijk en leuk andere dingen ook zijn, ga niet je astronauten kamer ineens opleuken met jungleplanten. Een moodboard kan echt geen kwaad. Alle spullen die je ingedachte hebt voor de kamer kun je daar op plakken (of doe het digitaal via Pinterest) . Zo zie je alles samen, en kan je beslissen of dat je keuzes de juiste zijn. Als je je kind zelf laat kiezen dan weet je dat hij ook iets kan kiezen wat jij minder geschikt vind (lees niet zo mooi vind) Een tip is maak een voorselectie en laat je kind daar uit kiezen.

Tip: maak een selectie van producten en laat je kind daar uit kiezen, dit voorkomt discussie

behang ruimte kamer, astronauten behang, raketbehang

De basis

Een kinderkamer met ruimte thema is heel leuk maar een behang met raket print en een raketbed én maan accessoires is misschien wat over de top. Zet een goede basis en werk van uit daar verder met kleinere accessoires! Een muur met 1 stuk behang kan als accent fungeren. Zoals het donkerblauwe behang met sterren print. Durf je meer kleur te gebruiken dan is dit behang met raket print iets voor jullie. Een blauwe muur is in de slaapkamer ook erg mooi. Yippie blauw van Histor is echt een goede kleur blauw, die ook in je eigen huiskamer niet zou misstaan. Op de geschilderde muur kun je ook muurstickers aanbrengen.

Op een andere muur kun je natuurlijk ook dit toffe sterren kastje hangen voor alle mooi pronk spullen. Zoals misschien wel dit gave boek. En als je dan toch nog een bureau zoekt, het bureau van xo-in my room is wel echt geweldig. En ver boven mijn budget maar wel handgemaakt  van duurzaam hout.

ruimte kamer, stoere jongenskamer, astronautenkamer

Stylen met accessoires

Je hoeft geen stylist te zien om te stijlen hoor! Als je de kamer wat aankleedt ziet het er vaak al gezelliger uit. Wat ik erg belangrijk vind in de kinderkamer is het bed. Je hoeft geen overdreven luxe bed te hebben als het beddengoed maar goed is. Als jij een gif groen dinodekbed gebruikt in je ruimte kamer dan slaat dat eigenlijk nergens op. En het bed is vaak het grootste oppervlakte in de kamer. Kijk eens bij de grote ketens voor leuke dekbed overtrekken die echt niet de hoofdprijs hoeven te kosten.

Heb je een iets ruimer budget dan is dit dekbedovertrek wel echt the bomb! Een paar leuke kussens op het bed. En bv de toffe muurhanger van Lorena canals maken de kamer al heel gezellig. Denk eens out of the box. Een feestslinger van een kinderfeestje kun je ook prima ophangen. Een wit bontje van de Ikea kun je ook in een maan vorm knippen. En een oude lampenkamp kun je prima beplakken met sterrenstickers of beplak de binnenkant met een restje van je behang. En dat verkleed kostuum van je kind, die hangt heel tof aan een leuk (sterren)-haakje aan de muur.

kinderkamer ruimte, kinderkamer ruimtevaart, ruimte thema, heelal thema, jongenskamer

Kinderkamer ruimte en ruimtevaart: Kussen van Nobodinoz, Nachtlampje van flow Amsterdam , slinger van Meri Meri en de grote maan is van Hartendief.

Meer jongenskamer inspiraties >>

 ...

Comments are closed.

Back to Top ↑