boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Lifestyle buddy and bear, kinderservies, leuke bordjes voor kinderen, kinderbekers

Published on maart 9th, 2016 | by Colinda

0

Gezellig aan tafel!

Iedere dag zitten we minimaal twee keer met z’n allen aan tafel. De maaltijden vormen dan ook een sociaal gebeuren. Iedereen heeft even tijd voor elkaar en kan zeggen wat hij/zij deze dag meegemaakt heeft. Het is gezellig! Maar dit is ook tegelijkertijd een moment dat je als ouder met opvoeden bezig bent. Door het goede voorbeeld te geven, zorg je ervoor dat je kind goede eetgewoonten aanleert.

Hoe maak je het gezellig aan tafel?

Je wilt het graag gezellig aan tafel hebben en de tijd kunnen nemen voor het eten en het sociale aspect, maar voor sommige kinderen is het best lastig om lang rustig aan tafel blijven zitten. Dat hangt samen met de leeftijd en het temperament van je kind. Verwacht dus niet te veel. Een paar handige tips:

  • Probeer de tafel leuk en uitnodigend op te dekken met leuk kinderservies. Laat je kinderen meehelpen de tafel dekken, vaak vinden ze dat, als ze nog klein zijn, erg leuk om te doen.
  • Samen praten tijdens het eten is natuurlijk heel leerzaam en gezellig. Je kunt verwoorden wat je kind doet en bijvoorbeeld samen de happen tellen. Dat is ook nog eens goed voor de taal en het denken van je kind.
  • Geef je kind complimentjes wanneer het goed zijn best doet. “Wat kun jij netjes aan tafel zitten”, “Wat fijn dat je probeert met de vork te eten”, “Nog een paar hapjes en dan heb jij je hele bordje leeggegeten”.
  • Probeer zoveel mogelijk prikkels rondom het tafelgebeuren te vermijden. Zet de TV uit, leg alle telefoons weg en uit etc.
  • Soms ben je zelf met andere dingen bezig als je aan tafel gaat. Het is beter om je dan even te concentreren op het eetmoment. Probeer dat rustig en ontspannen te houden.

Leuk kinderservies

Happyness op een bordje en uit een bekertje. De melamine bordjes van het Engelse merk Buddy + Bear zijn super leuk om uit te eten. Ze zijn iets dieper dan gewone bordjes dus makkelijk om uit te lepelen voor die kleine schatten die alles alleen willen doen. De bekertjes zijn zo leuk dat het al een feest is om eruit te mogen drinken. En ook het prachtige Australische merk Love Mae heeft leuke bordjes en bekertjes voor de kids. Eten en drinken uit zoveel cuteness kan alleen nog beter smaken. Met een leuk kinderservies wordt het super gezellig aan tafel. Succes gegarandeerd!

Bekijk en shop bijzonder leuk kinderservies bij:

De Gele Flamingo

buddy and bear, kinderservies, leuke bordjes voor kinderen, bekertjes

 ove mae bamboe servies, kinderservies

love mae bamboe servies, kinderservies

buddy and bear, kinderservies, leuke bordjes voor kinderen, bekertjes

LEES OOK:...

Comments are closed.

Back to Top ↑