Onweerstaanbare toffe knuffels

28 januari 2020

Veel kinderen hechten zich enorm aan een of meerdere knuffels. Dat die hechting zo stevig is, blijkt al uit de oproepen die je wellicht op Facebook voorbij ziet komen.’Sam is zijn lievelingsknuffel kwijtgeraakt. Hij kan niet zonder slapen, wie helpt ons Fluffy vinden?’. Het is tevens de reden waarom ouders oproepjes plaatsen of iemand nog een specifieke knuffel heeft en kan missen.

De knuffels zijn uit de handel genomen en de originele Pluisje hangt nog aan de laatste draadjes aan elkaar en de paniek slaat direct toe. Sommige ouders pakken het iets vernuftiger aan en slaan direct de knuffels groot in, zodra ze merken dat hun zoon zijn hart aan een knuffel heeft verloren.

Waarom hechten kinderen zich zo erg aan knuffels dat ze altijd meegenomen worden in de hoogslapers van het kind of op een hoekje van kinderbureaus in stilte zoonlief aanmoedigen bij het maken van het huiswerk? En welke merken bieden dan die onweerstaanbare toffe knuffels aan?

Dit is waarom kinderen zich hechten aan hun knuffels

Laat ik vooropstellen dat niet ieder kind iets met een knuffel heeft. Sommige kinderen doen helemaal niets met hun knuffels. Anderen knuffelen alleen in hun bed. Maar er zijn toch heel veel kinderen die hun knuffel als hun beste vriend zien en onlosmakelijk met hun pluizige vriend verbonden zijn. Hoe meer een kind een knuffel ‘vermenselijkt’, hoe meer troost ze er in vinden.

Soms is het papa, mama en knuffel op een gedeelde eerste plaats. Het kind voelt zich geborgen en veilig bij de knuffel en zal vaak ook minder angstig zijn, bijvoorbeeld in het donker. En ondanks dat kinderen niet voor altijd en eeuwig zo enorm gehecht gaan zijn aan hun favoriete knuffel, zal deze toch een plaatsje in hun hart houden.

Overigens is het niet altijd alleen de knuffel zelf die comfort en troost biedt, maar ook de geur die er aan het beestje hangt. Een geur van herkenning. Het voorstel van vader of moeder om de knuffel maar eens te wassen, zal dan ook niet altijd met gejuich worden ontvangen, met als gevolg een onrustig kind wat zich maar alleen voelt in zijn hoogslaper die nacht.

mijn kind speelt met knuffels, knuffeldier, knuffels, waarom hechten kinderen zich aan knuffels, knuffel kind

Merken met onweerstaanbare toffe knuffels

Soms verliest je kind zijn hart aan een onweerstaanbaar lelijke knuffel. Geen probleem natuurlijk als je kind daar gelukkig van wordt. Toch wil ik graag hier enkele merken toelichten die wel heel erg leuke knuffels in hun collectie hebben, zo leuk dat ik er bijna een voor mezelf wil kopen.

Jellycat

Jellycat ontwerpt al sinds 1999 vanuit Londen de mooiste knuffels van uitstekende kwaliteit. De knuffels van dit merk vallen op door hun ontwerpen en materialen. Jellycat heeft onder andere als missie continu vernieuwende ontwerpen te creëren.

Er worden ieder jaar nieuwe knuffels aan de Jellycat-familie toegevoegd. De knuffels zijn stoer, schattig, hilarisch en vooral heel onweerstaanbaar. Daarnaast heeft iedere collectie een eigen leuke naam gekregen, zoals Fuddlewuddle en Caffuffle.

Maileg

Dorthe en Erik Mailil zijn de namen achter het Deense merk Maileg. Het merk richt zich op het ontwerpen van schitterende dierenknuffels, waarbij konijnen en muizen het meest op de voorgrond staan. Bij dit merk weten ze als geen ander dat knuffels door kinderen gezien worden als familie.

Het merk biedt dan niet alleen knuffels van de kleinste en grootste afmetingen aan, je koopt er ook meubeltjes, kleertjes en andere accessoires voor het knuffelvriendje van je zoon van. De knuffels zijn niet alleen heel knuffelbaar, maar ook zo mooi dat ze op ieder kinderbureau staan te shinen.

Steiff

Margarete Steiff werd in 1847 geboren en werd toen ze ruim 4 was gediagnosticeerd met kinderverlamming. Ondanks haar lichamelijke beperkingen wilde ze toch naaister worden en maakte ze toen ze 32 was haar eerste knuffeldier, wat zij als speldenkussen gebruikte.

In 1880 werd Margarete Steiff GmbH opgericht en dit vormde de basis voor onder andere de collectie knuffeldieren zoals we die nu kennen. Nog altijd worden de prachtige teddyberen als handelsmerk gemaakt met het kenmerkende label in de oren. Ook maakt Steiff knuffels in de vorm van andere dieren zoals paarden en schapen. Zelfs echte collectors items in beperkte oplage vind je binnen de collectie van Steiff.

 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...

De nieuwste bioscoopfilms + WINACTIES

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...