Blogs koningsdag oranje bloemen

Published on april 24th, 2017 | by Liza

0

‘Koninginne uuuh, Koningsdag!’

Ik wil helemaal geen Koningsdag! Ik wil nog steeds het ouderwetse en vertrouwde Koninginnedag. Ik zeg het ook nog steeds verkeerd, “Koninginnedag ohh nee Koningsdag is het nu”. Kennen jullie dat probleem ook?

Toen het nog Koninginnedag was leek het wel alsof iedereen er naartoe leefde. Mensen hadden het er van te voren over. Iedereen had er zin in, er was sfeer, gezelligheid. Iedereen (ik woon in een dorp) ontmoette elkaar op het marktplein bij de aubade. Daarna gezellig naar het plaatselijk café voor koffie met een oranje tompouce en je bleef daar meestal hangen, gezellig… borreltje erbij. Kinderen gingen gewoon mee. Drukke bedoeling met alle buggy’s en rennende kinderen, maar erg gezellig.

Maar nu is dat allemaal niet meer, niet meer zo als vroeger bij Koninginnedag. Waarom is het veranderd? De dag heet alleen anders, toch? Maar toch is het anders geworden. Lastig uit te leggen maar de sfeer lijkt wel minder gezellig op een of andere manier. Mensen hebben het er niet meer echt over van te voren. Ze gaan opeens andere dingen doen die dag en de behoefte aan ‘we moeten met zijn allen naar het marktplein en het café’ is er om wat voor reden niet meer. Jammer!

Toch gaan we dit jaar (als het weer een beetje redelijk is) weer naar het marktplein en gaan de kinderen met hun spullen op de kleedjesmarkt zitten. Het zal echt een leuke dag worden maar net niet meer zo leuk als eerder. Misschien beeld ik het me wel in… of was vroeger gewoon alles leuker? Maar goed, we zijn vrij! Nu hopen op een lekker zonnetje en wat warmte.

Fijne Koninginne uuuh… Koningsdag!!

-Liza

Neem ook eens een kijkje op onze speciale Koningsdag pagina met uittips >>>

Share Button

Tags: , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑