boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Feest koningsdag, koningsdag 2021

Published on april 5th, 2021 | by de redactie

0

Maak je klaar voor Koningsdag 2021: de leukste Oranje binnen-en-buiten tips

KONINGSDAG 2021. De oorsprong van koningsdag ligt in 1948 toen koningin Juliana haar verjaardag wilde vieren met alle Nederlanders. Vrijwel iedereen in het hele Koninkrijk kreeg die dag vrij om deel te nemen aan allerlei festiviteiten. Het hele land kleurt tegenwoordig oranje op vrijmarkten, fietstochten en grote feesten in steden als Amsterdam en Eindhoven.

Koningsdag 2021

Dit jaar maakt Eindhoven zich met de regio op voor de komst van Koning Willem-Alexander. De voorbereidingen voor Koningsdag 2021 zijn in volle gang. Het wordt dit jaar weer een speciale dag met een gouden randje! Helaas zonder publiek en gezellige festivals en vrijmarkten. Het officiële programma voor Koningsdag en wat er allemaal te doen is in Eindhoven op Koningsdag vind je hier.

Koningsspelen 2021

Dit jaar worden de Koningsspelen gehouden op vrijdag 23 april. De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen.  De start van de Koningsspelen begint met een gezamenlijk lied. Dit jaar is het Koningsspelen lied: Zij aan Zij.

Fotocredits Koningsspelen


Natuurlijk mag een oranje outfit of oranje detail niet ontbreken op deze feestelijk dag!

oranje boven, koningsdag kleding, oranje kleding, oranje shirts jongen, holland shirt jongens, koningsdag t-shirt jongen, koningsspelen tshirt, koningsspelen kleding

Holland shirt & denim short

Sweater & jeans

Donkerblauw shirt met strepen & oranje sweat short

Sneakers & cap

In dit Oranje shirt ben je klaar voor Koningsdag (maar ook meteen voor de WK, F1 en festivals)

Kijk hier voor meer stoere boys outfits >>


De leukste Oranje-binnen-tips voor Koningsdag 2021

Amersfoort: Oranjebinnen

Uiteraard is het een groot feest in Nederland, maar dit jaar speciaal in Amersfoort. Dit jaar vieren we Koningsdag thuis. Ondanks de speciale omstandigheden gaan we samen een onvergetelijke dag beleven. Oranjebinnen! Koningsdag blijft natuurlijk altijd Koningsdag, en het Wij-gevoel houden we op allerlei manieren vast. Op afstand, maar toch samen. Kijk hier voor alle activiteiten in Amersfoort.

Amsterdam: jonge talentjes gezocht!

Alle jonge talentjes opgelet! Helaas mogen we met deze Koningsdag niet naar buiten en kan de kindervrijmarkt op de NDSMwerf in Amsterdam daardoor niet door gaan. Maar wees niet getreurd, want zij nodigen jullie uit om je leukste kunstjes op te nemen en met ons te delen! Kan jij goed jongleren? Ben jij een échte balletdanser? Of kan jij een ander kunstje? Stuur je filmpje door en maak kans op mooie prijzen.

oranje, oranje tompoezen, apeldoorn

Fotocredits: Uit in Apeldoorn

Apeldoorn: Koninklijke ommetjes

Apeldoorn is kidsproof op Koningsdag 2021! Er wordt van alles georganiseerd en niet alleen online. In het oranjekader is er voor de kids en het hele gezin genoeg te doen. Van Koninklijke ommetjes tot Oranje puzzeltochten (met de auto, lopend of op de fiets) of suppen bij Sup School Apeldoorn. Ook kun je meedoen met een kunstwedstrijd en leuke prijzen winnen. Genoeg leuks te beleven op Koningsdag in Apeldoorn!

Utrecht: stream van BEAT-RIX

Dit jaar geen grote feesten op de pleinen in Utrecht, maar wel veel andere toffe activiteiten! Doe mee met De Grote Koningsdagquiz op RTV Utrecht en Radio M Utrecht, dans thuis voor de stream van BEAT-RIX, luister naar de optredens in TivoliVredenburg. In diverse wijken in Utrecht worden leuke kinderactiviteiten georganiseerd, zoals Oud-Hollandsche Koningsdag of wedstrijd stoeptekenen. Je hoeft je niet te vervelen op Koningsdag!

Den Bosch: Let’s swing with the King!

Let’s swing with the King! Dit jaar zal Koningsdag ’s-Hertogenbosch anders zijn dan anders en vindt vooral virtueel plaats. Waar mogelijk zullen naast digitale ook kleinschalige fysieke activiteiten voor iedereen tussen 0 en 88 jaar georganiseerd worden. De komende tijd zullen we de activiteiten in detail zichtbaar maken op de website. Stay Tuned!

Worden er ook leuke Oranje-binnen-activiteiten op Online activiteiten voor Koningsdag bij jou in de buurt georganiseerd? Laat het weten in een reactie onderaan deze pagina!

koningsdag, oranje, apeldoorn

LEES OOK:

Tags: , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑