Lasergamen in de schuur

10 oktober 2018

Afgelopen maand was Timo jarig. En bij jarig zijn hoort een feestje!! Hij wilde dit keer gaan lasergamen. Mijn eerste reactie: Leuk!! Maar kanonnen wat is dat prijzig! Dus ging ik op zoek naar een alternatief. Timo wilde graag zijn feestje geven met een vriend samen, die wat later jarig is dus ik had nog even de tijd. Lasergamen als kinderfeestje

Bekijk ook: feestversieringen voor een jongensverjaardag >>

Lasergamen als kinderfeestje

In de loop van de tijd haakte nog een vriendje aan dus konden we de kosten mooi delen. Maar met meer kinderen vieren is ook al gauw meer kinderen uitnodigen. Qua kosten was het voordeel dus al snel gesneuveld. Maar als een ware Sherlock heb ik het internet af gespeurd en kwam tot de ontdekking dat je die sets ook gewoon kon huren. Super tof, we waren meteen enthousiast! Het plan was geboren en de ideeën stapelde zich op!

We hadden bedacht om een ronde buiten te doen en een ronde binnen. Helaas liet het weer het niet toe om ook echt in de schemer naar buiten te gaan. De temperaturen namen Siberische vormen aan, de ijspegels hingen aan je neus, je kon al snel geen stap meer verzetten zonder de ijzige wind te moeten trotseren. Kortom… in het donker in de schuur is ook leuk!

lasergamen, lasergame kinderfeestjeThuis lasergamen

De schuur hebben we omgetoverd tot lasergame hal en de pret kon beginnen. We hebben het natuurlijk van te voren even uitgetest, we werden zo fanatiek dat we baalden dat we niet konden winnen van de boys, en we vele malen meer moesten herladen. Ik kan er niks aan doen maar als ik zo’n lasergun in mijn handen heb ga ik als een malle door de schuur en lach het hardst als ik mijn eigen kind neerknal. Al joelend: “hahaha je ben dood”. Begrijp me niet verkeerd… Ik ben anti schieten, geweren, pistolen en oorlogen in het echte leven en roep altijd tegen de boys als ze oorlogje spelen (want dat doe jongens nou eenmaal): “je schiet elkaar niet dood maar neer, dan kan je tenminste weer opstaan”. Maar ik was mijn eigen regel totaal vergeten, als sneeuw voor de zon was die verdwenen!!

Complete chaos

En toen was de grote dag daar, zes jongens en vier stoere meiden doken de schuur in, de kuubskisten op, verstopte zich achter grote zakken, en doken weg voor elke laserstraal die ze zagen. Het was een complete chaos en de schoten vlogen je om de oren. Maar wat hadden ze een lol!
Na het eten konden ze nog een uurtje de hal in, nu in het donker. Net even spannender maar met meer kennis van tactieken opzak, ging het weer mooi te keer.

Wat was dit een geslaagd kinderfeestje… Iedereen heeft genoten, en wij ook. De volgende dag hebben we nog even met Sebas zijn vriendjes een ronde lasergamen gedaan, ook helemaal leuk. En zelfs zondag nog met de grote neven. Tja, we hadden natuurlijk niet voor niks de schuur helemaal verbouwd!

Lees ook: 10 tips voor het organiseren van een kinderfeestje >>

lasergamen, lasergame kinderfeestje

lasergamen, lasergame kinderfeestje

Lees ook: Onbezonnen versus Drama >>

Lasergamen als kinderfeestje 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kaart-versturen

Zo bespaar je op het versturen van een felicitatiekaart

Is er binnenkort een familielid, vriend(in) of kennis jarig? Dan waardeert deze persoon het vast en zeker als je hem...
kinderfeest-uitjes-thuis-jongens-jongensfeest

Tijd voor een feestje! –> Kinderfeest inspiratie

Vaak is dit voor je kind toch wel het hoogtepunt van jarig zijn.. Kinderfeest! Lang wordt er naar uitgekeken en...
piratenfeest

Een kinderfeestje in piratenthema, zo doe je dat!

Het geven van een kinderfeestje kan ontzettend veel kopzorgen geven. Wat ga je doen met de kinderen, wat serveer je...