boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Spelen lente cadeautjes, jongenscadeau, buitenspeelgoed, onderzoeksetje, dieren onderzoeken, boyslabel

Published on mei 27th, 2018 | by Maryke

0

10x kleine lente cadeautjes voor peuters en kleuters

Het is lente, tijd om naar buiten te gaan. Tijd voor kleur in huis en tuin, voor bloemen en korte broeken. Tijd voor buitenspeelgoed, waterpistolen, gietertjes, bellenblazen, waterbalonnen en stoepkrijt. En ja, dat hebben mijn jongens allemaal al, ze hebben, wat mij betreft, alles wat hun hartje begeert en meer! Onze schuur staat vol fietsen, een step, een spacescooter, rolschaatsen, schepjes, hoepels, een skateboard, een watertafel met accessoires en met verschillende zandwagens en graafmachines. Ook hebben we nog heel veel ballen, stoepkrijt, waterpistolen en drie flessen navulling voor de bellenblaas. Dus wanneer er een jarig is of gewoon heel erg lief, wat koop je dan? Ik ben op zoek gegaan naar kleine lente cadeautjes.

Bekijk ook peuter speelgoed >>

Bekijk ook het toffe buitenspeelgoed >>

Lente cadeautjes

Ik ben vaak op zoek naar echt leuke en/of praktische cadeaus, naar iets waar ze ook echt mee spelen, waar ze misschien nog iets van kunnen leren en dat niet direct weer achterin de schuur beland. Helaas is dat erg, erg moeilijk te voorspellen bij kinderen. Want iets wat ze super, super, super graag willen, omdat het op TV zo gaaf leek, blijkt toch minder leuk in het echt. En heb je dat zelf ook niet, soms? Want ik heb ook 3 bijna (maar net niet) dezelfde kleuren lipstick, nagellak en oogschaduw!

Maar het gaat hier over kinderen 😉 Het is dus al moeilijk om iets voor je eigen kind te kopen, laat staan voor een ander. Er staan het hele jaar door kinderverjaardagen van nichtjes en neefjes, kinderfeestjes van vriendjes en vriendinnetjes op de agenda. Dat het uitzoeken van een leuk, handig of creatief en klein cadeautje dus best moeilijk is, blijkt wel. Maar ik ga jullie een handje helpen en ben op onderzoek uitgegaan.

Hieronder inspiratie voor ‘unieke’ lente cadeautjes voor kleuters en peuters

#1 Luister CD

Heerlijk luieren op een ligbed of grote sprei in de tuin. Koptelefoon op, een draagbare cd-speler of oude discman erbij en even tijd voor rust en ontspanning terwijl ze luisteren naar een luister CD van een Disney film bijvoorbeeld. Kinderen hebben dit soms echt nodig. Mijn kids doen het vaak en zijn er gek op. Bijvoorbeeld de luister CD van Vaiana of Nijntje.

#2 Boekje Lente, met Jip en Janneke

Wij hebben dit leuke boekje, met korte verhaaltjes, waarin Jip en Janneke de lente samen beleven. Boekjes zijn altijd leuk en daar kun je er niet genoeg van hebben. Wanneer je kind(eren) zelf kunnen lezen komen al deze boekjes weer van pas.

#3 Raamstiften

Leuk met Kerst, maar waarom niet in de Lente? Je kunt toch ook aan de buitenkant op de ramen tekenen met raamstiften?! Dan heb je geen ondergekliederde tuin en hoef je niet te wachten tot het gaat regenen. Vrolijke bloemen, oefenen met handlettering, foutje gemaakt? Je veegt het zo weer weg. En regent het, dan neem je ze mee naar binnen. Dit mag niet ontbreken bij lente cadeautjes.

#4 Een kindergeurtje

Het geven van een geurtje is altijd leuk. Ik herinner me mijn allereerste geurtje nog. Bollie en Billie, een flesje met een gele dop. Trots als een pauw als ik het opspoot. Tegenwoordig is er gelukkig mega veel keus voor weinig. Een heerlijke lentebloemen geur voor de meisjes en een stoer Batman flesje voor de jongens.

#5 Een bloemenpers

Ik kocht een houten bloemenpers. Blaadjes vind je altijd en overal, en anders gebruik je een blaadje van een roos of tulp uit de vaas. Resultaat is een gedroogde bloem of blaadje die je kunt bestuderen, natekenen of in knutselwerkjes kunt verwerken.

#6 Grote plastic dieren

Wij hebben een zebra en pinguïn. Naast dat de jongens het leuk vinden om er buiten(in het zand of in het water) mee te spelen zijn ze ook ontzettend mooi! De zebra komt van de Action en de pinguïn van de Flying Tiger. Ik zag er ook een super mooie olifant!

#7 SES gips gieten

Ik zag de meest gave gipsvormpjes van SES. Vooral de dino’s vielen mij op. Ook voor meisjes genoeg keuze, zoals dolfijnen, paarden en vlinders. Wederom een jeugdherinnering, ik gipste er vroeger ook flink op los namelijk. Ook het schilderen als finishing touch was altijd leuk! En wanneer je dit buiten doet, is het minder erg dat er hier en daar wat gesopt wordt 😊En ze drogen lekker snel op in de zon, des te sneller kun je ze schilderen.

#8 Tuinier setje

Helpen met tuinieren, hoe leuk is dat? Kinderen willen altijd graag helpen, dus wat is er leuker als ze hun eigen tuiniersetje krijgen! Van plastic of van metaal, te verkrijgen in verschillende soorten en maten.

#9 Insecten onderzoek set

Mijn jongens zijn gek op kleine onschuldige insecten en op onderzoeken. Op de knieën in het gras, op zoek naar iets dat beweegt. Teleurgesteld zijn ze als ze met 2 minuten niets vinden… Maar vinden ze wel iets dan gaat het in het transparante potje en wordt het meteen van boven tot onder bekeken. Een superleuk cadeautje, zo’n onderzoeksetje.

#10 auto’s, graafmachines of hijskranen

Super cliché, niet uniek dus, maar wel altijd goed. Bij mijn jongens dan! Mijn jongens worden geheid blij wanneer je ze een auto, vrachtwagen, graafmachine of hijskraan geeft. Elke nieuwe auto wordt behandeld als een Porsche, er mag geen kras op. Dit geldt meestal een dag of twee en dan gaat het los. Door het zand, over de tegels, crossen maar.

Dat waren heel veel leuke lente cadeautjes waar je hopelijk iets aan hebt. Succes en veel plezier met het uitzoeken, inpakken en geven. Heb je voor mij en andere ouders nog andere tips? Ik hoor het graag, laat dus hieronder of op Facebook even een reactie achter 🙂

Op zoek naar meisjesspeelgoed >> 


jongenscadeautjes, boyslabel...

Comments are closed.

Back to Top ↑