hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Gamen clash royal,brawl stars, apps voor tieners, gamen

Published on december 11th, 2019 | by Colinda

0

Top 7 leukste apps voor tieners; ideaal voor in de kerstvakantie

En dan is het bijna kerstvakantie… heerlijk. Of toch niet? Wat ga je de hele dag doen? Of liever gezegd.. wat gaan je kinderen doen? Zijn je kindjes nog klein dan zorg je dat je opvang geregeld hebt wanneer je moet werken of je gaat iets samen doen. Maar wanneer je tieners of pubers in huis hebt, is de hele dag de kinderen vermaken geen optie. En wat willen zij het liefst? Juist, op hun mobieltje appen met vrienden en vriendinnen, selfies maken of gamen. Met deze favoriete apps komt jouw tiener de kerstvakantie wel door.

Apps ook handig voor ouders

Dat deze spelletjes apps ook voor ouders een uitkomst zijn, zullen wij zeker niet ontkennen. Helemaal wanneer je thuis werkt zoals ik, dan is de smartphone of tablet toch echt wel een uitkomst. Natuurlijk laat ik de kids niet de hele dag op hun kamer zitten op hun telefoon… Nou, ik moet eerlijk toegeven dat me dit wel eens gebeurd is 😉 Samen met een vriendje heeft mijn zoontje echt een hele lange middag (totdat het donker werd) op hun telefoon zitten spelen, gamen en appen en ik heb niets doorgehad. God dank hebben wij voor hem een Simyo prepaid internet geregeld, waarmee we precies weten wat de kosten zijn en hij hier niet overheen kan gaan. Je moet er toch niet aan denken dat je dat niet goed geregeld hebt ;- )

De leukste apps voor tieners van dit moment

Wil je weten welke apps er op dit moment veel gedownload worden door tieners? Wij hebben een overzicht gemaakt van de TOP 7 favoriete apps van dit moment.

1. TikTok

Tieners en basisschoolkinderen kunnen geen genoeg van deze social media app TikTok, voorheen Musical.ly, krijgen. Hier vind je populaire muziek om op te dansen, zingen of playbacken. Het filmpje kan opgenomen worden en duurt minimaal vijftien seconden en maximaal vijf minuten. De filmpjes zijn makkelijk te bewerken met visuele effecten en te delen met vrienden of zelfs de hele wereld. Je bent de ster in je eigen video. Welke wanna-be-a-star wil dat nou niet?

2. Snapchat

Eigenlijk moet deze app op de eerste plaats staan, want bijna iedere tiener zit op de favoriete app Snapchat te chatten met zijn vrienden en vriendinnen. Dit is een app voor je smartphone waar je foto’s, filmpjes en berichten mee kunt versturen. De beelden die je verstuurt naar je vrienden, verdwijnen na een paar seconden weer, ze blijven dus niet zichtbaar.

3. Clash Royale

Wie is er niet opgegroeid met kaartspelletjes thuis? Van Patience en Pesten tot een ouderwets potje Bridge of Hartenjagen. Iedereen heeft het pakje met 52 speelkaarten wel eens op de keukentafel gehad voor een potje kaarten met vrienden of familie.

Clash Royale is in wezen net een kaartspel, maar om preciezer te zijn een Tower Defence-game. Jij krijgt als speler verschillende kaarten tot je beschikking om zo de torens van de tegenstander te verslaan. Je kunt verschillende kaarten verzamelen en vervolgens upgraden. Wanneer je een van je tegenstanders weet te verslaan verzamel je trofeeën, kronen en roem, zodat je tegen steeds betere tegenstanders komt te staan. Ook is het mogelijk om een clan op te richten, om kaarten te delen en samen met vrienden te spelen.

Mijn jongens zijn fan van dit spel. Ze zijn gek op opbouwen van dorpen en legers, maar ze vinden deze game ook leuk doordat ze met hun vrienden een team kunnen vormen en zo andere tegenstanders van over de hele wereld kunnen verslaan.

Een potje duurt gemiddeld drie minuten en kan wanneer die eenmaal gestart is niet onderbroken worden, anders verlies je het potje automatisch. Zelfs na het zoveelste gewonnen of verloren potje kan je niet snel genoeg aan een volgende beginnen, dus pas op voor de gameverslaving 😉

4. Puzzel box

Bij Puzzel box gaat het om openen van kluizen. Wat ik ervan gezien heb vind ik het zelf niet heel spectaculair. Maar het vergt toch enig inzicht om uiteindelijk alle kluizen te openen. Een soort van bezigheidstherapie met een klein inzichtelijk randje.

5. Brawl Stars

Van de makers van Clash Royale is de ongelooflijk populaire game Brawl Stars. In tegenstelling tot Clash Royale word je in deze game gedwongen om samen te werken met andere spelers. En waar je in Clash Royal meer van bovenaf meekijkt, stap je in Brawl Stars zelf het speelveld op met je personage.

Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk edelstenen verzamelt samen met je team. Het eerste team dat tien edelstenen vanuit het midden van de kaart weet te verzamelen heeft gewonnen. Hierbij kun je veel tactiek gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je te verschuilen in het gras en kun je edelstenen afpakken door de tegenstander neer te schieten.

banana kong, leukste apps voor tieners

6. Banana Kong

Als je het spelletje Banana Kong een keer gespeeld hebt, dan kom je erachter dat de game uitnodigend werkt om het nog een keer te proberen. Je kunt ook spreken van een leuke verslaving aan een spel dat in de verte wel wat weg heeft van het bekende spel Donkey Kong. In het spel ben je druk bezig met rennen en springen om maar zoveel mogelijk bananen te pakken te krijgen. Uiteraard moet je wel allerlei obstakels zien te ontwijken, die je onderweg tegenkomt. Ook zitten er leuke spelelementen in verwerkt, waarbij je bijvoorbeeld ineens een dier in beeld als snel wagentje kunt gebruiken.

where's my water, apps voor tieners

7. Where’s My Water

Dit is niet voor niets de GAME VAN HET JAAR-prijswinnende puzzelgame!

Swampy de alligator leeft in het riool onder de stad. Hij is een beetje anders dan zijn soortgenoten – hij is nieuwsgierig, aardig en gek op het nemen van een douche na een harde werkdag. Maar er zijn problemen met de buizen en Swampy heeft jouw hulp nodig om water naar zijn douche te leiden!

Je moet Swampy door het water naar zijn kapotte douche te leiden. Elk level is een uitdagende puzzel met levensechte mechanismen. Graaf door de grond om vers water, vies water, giftig water, stoom en modder te leiden door steeds moeilijker wordende scenario’s! Iedere druppel telt!

Smartphone en tablet gebruik bij tieners

Het gebruik van de smartphone en tablets is in deze maatschappij niet meer weg te denken, zo ook niet bij ons thuis. Natuurlijk wil je het gebruik ervan zoveel mogelijk beperken of onder controle houden, maar wees eerlijk: hoe vaak en hoe lang zit je zelf op je telefoon? Dus je kinderen, en zeker tieners en pubers kun je hiervan niet onthouden. Wel hebben wij geregeld dat we een vast bedrag per maand kwijt zijn aan telefoneren en mobiel internetten door gebruik te maken van een Prepaid abonnement. Met een vast tarief weet je waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat zijn de favoriete online spellen van jouw tiener? Staat deze tussen onze lijst van leukste apps voor tieners of heb je nog een leuke aanvulling voor ons. Leuk als je het laat weten in een reactie hieronder.

Dit artikel komt voort uit een samenwerking met Simyo.
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, najaarskleding jongens, lentekleding jongens, stoere jongenskleding, herfstkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!