TIP: samen spelletjes spelen

18 december 2021

Het thuisblijven tijdens deze Corona periode valt ons eerlijk gezegd zwaar. Mijn huis is al spik-en-span, de kledingkasten zijn allemaal opgeruimd en de verveling slaat nu echt wel toe! Wij zijn toe aan wat FUN en gaan op zoek naar de leukste spelletjes en bordspellen voor thuis. Deze kunnen we gewoon online bestellen. Het is altijd een verrassing als de pakketbezorger weer aan de deur staat, want ik laat speelgoed op naam van mijn kinderen komen. Kijk jongens, er is een pakketje voor jullie 🙂 

De leukste kinderpuzzels >>

Spelletjes voor thuis

De meest bekende bordspellen als mens-erger-je-niet en ganzenbord hebben de meeste mensen wel in huis, maar er zijn zoveel meer leuke spelletjes verkrijgbaar! Wij hebben de leukste spelletjes voor thuis voor je op een rij gezet. Enjoy!


leukste spelletjes, nieuw spel, minecraft, minecraft ravensburger, bordspellen, spelletjes kind 8 jaar

1# Minecraft bordspel

Minecraft, wie kent het niet? Tijdens dit online spel gaat het om blokken plaatsen en avonturen beleven. Het speelt zich af in weidse landschappen waarbij je oneindig veel werelden kunt creëren. Nu is er ook het Ravensburger Minecraft bordspel dat je gewoon aan tafel speelt met 2 – 4 personen vanaf circa 10 jaar en ouder. Stort je in een gloednieuw Minecraft avontuur en verzamel bijzondere blokken en bouw indrukwekkende gebouwen. Maar pas op: niet alleen gevaarlijke monsters, maar ook de andere spelers maken je het lastig. Alleen door slim en tactisch te spelen, verzamel je de meeste punten en win je het spel.

Review Minecraft bordspel >>

2# Monopoly Mario Kart

Een van de leukste spelletjes voor thuis blijft toch wel Monopoly. En Monopoly kun je in heel veel varianten spelen. Het favoriete spel van Boris op dit moment is Monopoly Mario Kart. Speel het Monopoly spel als Mario, Princess Peach, Luigi of Toad en koop legendarische Mario Kart-eigendommen, zoals Bowser’s Castle en Rainbow Road. Kom langs Start om een Mario Kart Cup-race te starten, ontwijk bananenschillen, gooi schilden en verzamel munten. Het Super Star-vakje activeert speciale krachten en als je de Power-Up dobbelsteen gooit krijg je een speciale boost. Wie wint de felbegeerde Grand Prix-kaart?

Spelletjesavond met Monopoly Grab Cash >>

Jumanji Escape room spel

3# Escape Room

Een zenuwslopend spel waarbij je 1 van de enveloppen kiest die de aanwijzingen geven voor jouw ontsnapping uit de ‘Escape Room’. Aan de hand van foto’s, sommen, raadsels en communicatie probeer je met je medespeler(s) binnen een uur de code te kraken. En dat uur vliegt voorbij! Je wilt op tijd ontsnappen en de klok lijkt juist sneller te tikken dan je zou willen. Voor escape room-fanatiekelingen is dit het perfecte spel om precies die ervaring te hebben, maar dan gewoon thuis. Ideaal voor een avondje met vrienden of familie, omdat je hierbij echt moet samen spelen!

Atlantis Escape SmartGames

4# Atlantis Escape SmartGames

Dit is het ideale spel wanneer je geen medespelers kunt vinden. Het spel Atlantis Escape kun je namelijk alleen spelen. Laat je kind hier uren mee spelen, want van dit spel wordt je alleen maar slimmer 🙂

Lees de spelletjes review Atlantis Escape >>

5# Pinquin Panic

Pinquin Panic van Ravensburger is echt een grappig spel vol spanning en actie. In de pinguïnkolonie is het zoals gewoonlijk een drukte van jewelste. Daardoor raakt de ijsberg nog wel eens uit balans. En plons – er vallen een paar pinguïns in het water! Brrr! Het poolwater is ijskoud! Dus maar weer snel een veilig plekje op de ijsberg zoeken!

6# Qwixx Dobbelspel

Qwixx is een heel leuk en makkelijk dobbelspel! Voor je het weet ben je helemaal verslaafd. Bij Qwixx hoef je niet op je beurt wachten – iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp! Dobbel mee en laat je aansteken door de Qwixx-koorts!

Saboteur, leukste spelletjes voor thuis, bordspellen, leuke kinderspelletjes

7# Saboteur

In dit Saboteur kaartspel voor 3-10 spelers leggen de spelers met speelkaarten een mijnenstelsel met gangen aan. De spelers krijgen in het geheim een rol toegewezen. De dwergen proberen via de gangen een route naar een kaart met een verborgen edelsteen aan te leggen. De saboteurs proberen dit te verhinderen. Afhankelijk van jouw rol verdien je winstpunten (goudklompjes) met succes of een mislukking.

ticket to ride, bordspel, leukste spelletjes

Ticket to Ride

8# Ticket to Ride

Met het Ticket to Ride Europe bordspel reis je per trein over het hele continent. Waag je een reis door de donkere tunnels in Zwitserland of aan boord van een veerboot op de Zwarte Zee? Of bouw je schitterende treinstations in de grote hoofdsteden van oude wereldrijken? In Ticket to Ride Europe moeten de spelers de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar.

menara bordspel, menara, speelgoed van het jaar 2019, 999games, menara review, speelgoed

Uniek spel: Menara

9# Menara

Het bordspel Menara is een spel dat je anders speelt dan andere spellen. Met dit spel probeer je gezamenlijk een tempel te bouwen op basis van verschillende bouwtekeningen. Deze bepalen hoeveel pilaren er moeten worden gezet of verplaatst. Staat de tempel aan het einde nog overeind, dan winnen de spelers gezamenlijk.  Lees de Menara review hier.

10# 30 Seconds

Het spel 30 Seconds Junior speel je in teams. Om beurten moet als je team zo veel mogelijk van de 5 woorden op een kaartje raden die een van de teamleden moet omschrijven. Voor elk woord dat je binnen 30 seconden weet te raden, mag je je pion een vakje verplaatsen op het speelbord. Het team dat het eerst de finish bereikt, wint. Dit is een spannend en lekker actief spel dat je met de hele familie kunt spelen. Voor alle leeftijden én leerzaam.

Winnaar en verliezers

Wie denkt dat met name kinderen soms slecht tegen hun verlies kunnen, heeft het mis: ook volwassenen hebben daar nog weleens last van. Je zult je verbazen over hoeveel mensen er niet tegen hun verlies kunnen. Zorg ervoor dat het wel gezellig blijft, helemaal nu we allemaal thuis moeten blijven 😉

Spelen jullie ook graag spelletjes met het hele gezin? Wat zijn jullie leukste spelletjes voor thuis?

Gratis toegang tot online SmartGames >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

IMG_8841-1

Buitenspelen met spekkopergames

Kinderen zitten al heel snel binnen op hun schermpjes. Als ik naar mezelf kijk was ik vroeger veel meer buiten...
donald duck puzzel

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen.

Puzzelen, puzzelen en nog eens puzzelen. Onze zoon is er gek op! Met zijn 3 jaar, begint hij er een extreem...
Donald duck puzzel

Puzzelen in de kerstvakantie! + Winactie

Bij ons thuis echt een traditie. Puzzelen in de kerstvakantie. De kerstvakantie is toch zo’n vakantie waar meestal al genoeg...