Liefde gaat door de maag

11 februari 2023

Wie denkt dat lekkere baksels tijdens ‘de dag van de liefde’ gekocht moeten worden heeft het mis! Samen met mijn drie jarige peuter heb ik een heerlijke Red Velvet taart gebakken. Nadat we de bakspullen hadden klaargezet konden we nog maar één ding zeggen: bakkers klaar? Bakken maar! Uit een pakje, maar net zo lekker want echte liefde gaat door de maag..

Om het lekker makkelijk en praktisch te houden, heb ik gebruik gemaakt van ‘een taart uit een pakje’. Omdat ik met mijn drie jarige peuter deze heerlijke biscuit taart ging bakken, leek me dat wel wat handiger gezien zijn korte concentratiespan. Dit is een taart waarbij je letterlijk kan zeggen; een kind kan de was doen. Je gooit alle ingrediënten in de kom, laat de mixer zijn werk doen en zodra je het gladde beslag in het bakblik hebt gedaan, bak je de taart in ongeveer 50 min. Is het klaar? Dan verdeel je de roomkaascrème en bon appetit!

Cadeau inspo voor je vrouw (of mama)

Samen bakken echt, een mama-zoon moment

Als we in de keuken bezig zijn, vindt onze zoon het altijd super leuk om erbij te staan. Vooral als we gaan bakken wilt hij graag helpen. Hij pakt dan zijn stoel, schuift hem naar de keuken in het hoekje tegen de kasten aan zodat hij alles goed kan bekijken.

Alle ingrediënten moeten bekeken worden. Van voor tot achter, van links naar rechts. Nu hij wat ouder begint te worden kan ik hem meer dingen vragen en meer van hem verwachten. En dat maakt het super leuk!  Ja ik moet nog steeds een oog in het zeil houden en soms gaan zijn handen net even iets te snel overal naartoe maar met duidelijke afspraken weet hij wat hij wel mag en wat hij aan z’n moeder mag overlaten.

Het zonnetje scheen, het was warm en knus binnen, een zacht gesnurk van zijn slapende zusje op de achtergrond via de babyfoon. Ja het was een gezellig samenzijn! Zulke momenten zijn zalig! Het is niet alleen een leuke activiteit maar ook fijn moeder-zoon moment.

Ongelukjes gebeuren

Als je met je peuter aan de slag gaat in de keuken, moet je er rekening mee houden dat er iets misgaat. Dat was ook bij ons het geval, Een kapot eitje hier, een flinke poedersuiker ontploffing daar maar gelukkig was deze mama goed voorbereidJ na een flinke lachbui pakten we de poetsdoek erbij en maakte we alles schoon.

Liefde gaat door de maag

‘mmmmmm jammie mama’. De taart is geslaagd! Onze kieskeurige peuter at met smaak zijn puntje Red Velvet op. Is het een gezonde taart? Nee. Staat het stijf van de suiker? Absoluut! Maar zo af en toe mag hij best wat lekkers te knabbelen hebben. En zeg nou eens eerlijk, als jij zo’n heerlijke taart maakt waar het hele huis naar ruikt, zou jij toch ook een lekker stukje willen? J

Meer Valentijn vind je hier…

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

smoothies

Gezonde smoothies voor kinderen, zo maak je ze..

Niets zo fijn als je kindjes voldoende vitaminen binnen krijgen en we kennen helaas bijna allemaal de fase dat ze...
VTech switch en go dino

3 in 1 Mega T-Rex van VTech

Maak kennis met de Switch & Go Dino’s. Het interactieve kinderspeelgoed waar dino fans helemaal gek van zijn. Combineer de...
knutselen voor pasen, pasen knutsel tips

10x Knutselen voor pasen

Knutselen voor Pasen, doe jij het samen met je kind? Of ben jij een moeder die snel wat leuke decoraties koopt...