Help, mijn kind speelt Fortnite!

11 februari 2019

Gamen, we kunnen er niet meer omheen. Hoe gaat het er bij jullie eraan toe? Hier thuis heb ik een fanatieke Fortnite gamer die het liefst iedere dag uren op zijn Playstation dit spel speelt. Je kunt je voorstellen dat dit geregeld op meningsverschillen en ruzies uitloopt. Maar hoe moet je als moeder omgaan met kinderen die gamen op het internet? En wat is Fortnite nu eigenlijk? mijn kind speelt fortnite, kpn compleet, internet, gamen

Dé oplossing voor het game probleem >>

Mijn kind speelt Fortnite

Fortnite is een schietspel, waarin je moet zien te overleven in een wereld vol tegenstanders. Je wordt samen met nog 99 spelers op een eiland gedropt en de bedoeling is dat je als enige overblijft. Dit doe je door je tegenspelers weg te schieten. Wegschieten kan doordat je in de game wapens kunt verzamelen. Om je te beschermen tegen je tegenstanders kun je forten bouwen (vandaar de naam Fortnite).

Fortnite, mijn kind speelt fortnite, kpn compleet, internet, boyslabelHele legioenen jongeren spelen Fortnite, maar wij ouders zijn er niet gerust op. Fortnite heeft een leeftijdsgradering van 12 jaar en ouder. Doordat je in het spel andere spelers moet neerschieten, denken wij ouders dat het slecht is voor onze kinderen. Goed wil ik het zeker niet noemen, maar gelukkig heeft het spel een vrolijke ogende stijl en zitten er ook zeker grappige elementen in. Denk aan de verschillende dansmoves die je personage kan dansen.

Positief punt van Fortnite

Helemaal afkeurend is, in mijn ogen, het spelen van Fortnite niet. Doordat je het spel online kunt spelen in een team samen met je vrienden spreken ze op die manier buiten schooltijd nog af. Anders zitten de jongens toch maar alleen op hun kamer te gamen. Op deze manier hebben ze (wel online) contact en meestal hoor ik flink wat geschreeuw en gelach uit zijn kamer komen. De spanningen kunnen soms flink oplopen binnen Fortnite 🙂

Beperkte gametijd

In de eerste jaren van zijn gamen hadden we wel een rem op het gamen. We begonnen met 1 uur game tijd per dag en dat liep op naar 2 en 3 uur, hoe ouder hij werd. Sebas is nu 13 jaar en mag van ons oogluikend onbeperkt gamen. Dat houdt in dat wanneer wij vinden dat hij verder niets anders meer doet (dus niet meer afspreekt met vrienden, niet naar sport gaat, geen huiswerk maakt of slechte cijfers haalt) er weer een stop op het gamen komt. Hij moet het zelf door hebben dat hij te lang bezig is en er ook zelf vanaf kunnen komen. Wel moet hij ’s avonds om half 9 naar beneden komen en dan mag hij niet meer gamen.

Eerlijk gezegd, sinds we dit hebben ingevoerd is er minder strijd en maak ik me ook minder druk om zijn game gedrag. Hij kan er goed mee om gaan!

Slecht WIFI – slecht internet

Het enige minpuntje wanneer deze game-meneer nog wel eens chagrijnig kan zijn, is wanneer het internet het niet doet. KPN Compleet zorgt voor genoeg internet, mobiele telefonie en televisie voor het hele gezin en dat kun je maar beter wel hebben. Want een goede voorbereiding zorgt voor veel game plezier en een gezellige sfeer in huis. Hij blij = wij blij!

Speelt jouw kind ook Fortnite of andere online games? Hoe ga jij hiermee om? Fijn als je dit met ons wilt delen in een reactie onderaan dit artikel.

Voor je het weet heb je een verslaafde draak in huis >>

Lekker spelen met écht leuk jongensspeelgoed >>

mijn kind speelt fortnite, kpn compleet, internet, gamen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Gamen op de telefoon, we doen het allemaal!

Als je dacht dat je om te gamen een computer/laptop of spelcomputer nodig had, dan zat je daar mooi even...
spelletjes-laptop-kind

Educatieve spelletjes voor kinderen

Vraag je je af hoe je het leren van je kinderen leuker kunt maken? Goed nieuws! In dit artikel gaan...
gamen

De perfecte gaming setup bouwen: zo doe je dat!

Veel gamers spenderen graag hun vrije tijd aan het spelen van verschillende games. Daarbij maakt het niet uit of je...