Dit vind ik stom…

8 februari 2020

We hoeven natuurlijk niet zeggen hoe geweldig het is om jongensmoeder te zijn! Jongens dragen hun moeder op handen, zelfs als ze later al volwassen zijn. Vaak zijn jongens dan wel heel veel ruwer in hun spel, maar jongens zijn ook evenwichtiger dan meisjes. Minder drama dus.

Houd je niet van stilte in huis? Jongens ‘staan altijd aan’ en er komt dan altijd wel geluid uit. Dat er verschillen zijn tussen meisjes en jongens, is dan ook duidelijk. Er zijn bijvoorbeeld enkele dingen die mijn zoontje, en vele andere jongens, super stom vinden! 

Lees ook: hoe krijg je drukke kinderen rustig >>

De dag is ten einde – tijd om te gaan slapen

Jongens stuiteren de hele dag door. Het zit geen seconde stil. Hup naar buiten, voetballen, rijden op de skelter en verstoppertje spelen. Met rode wangen van de kou, want ook in de winter gaan we naar buiten, ploffen ze op de bank neer.

Je zou denken dat ze dan wel eens moe zijn en zonder mopperen naar bed gaan. Maar nee, slapen is stom! 

Meisjes natuurlijk

Meisjes, wie dat soort heeft uitgevonden, moet wel een steekje los hebben gehad. Nou vooruit, op mama en oma na natuurlijk, die zijn wel heel erg lief. Zonder gekheid, als jongens nog niet in de pubertijd zitten, zijn meisjes echt super stom.

Al dat truttige gedoe met hun haren doen en nagels lakken en dan hebben we het nog niet over gegiechel om dingen die he-le-maal niet grappig zijn. En de meeste meisjes houden niet van voetbal en als ze wel meedoen, bakken ze er niets van.

Bij al dat meisjesgedoe horen ook roze, barbie’s en poppen, want die zijn net zo stom. O, wisten ze maar eens hoe leuk ze die stomme meisjes over een paar jaar gaan vinden.

Mama is stom…

Jongens dragen hun moeder wel op handen, maar er komt een fase waarop papa echt helemaal the bomb is. Want papa’s zijn stoer, ze tillen zo die nieuwe kinderbedden naar boven.

En blijkbaar kunnen kinderen niet compleet fan van papa en mama zijn. Dus is in die fase is mama niet perse heel stom, maar wel even iets minder leuk.

Knuffelen en kusjes van papa en mama

 Tot een jaar of twee zal je kind nog wel eens spontaan bij je op schoot kruipen en om een kusje vragen als ze in hun kinderbed worden gelegd.

Gaat je zoon naar school, dan merkt hij al snel dat het helemaal niet stoer is om bij de deur van de klas door mama plat geknuffeld te worden met een dikke kus op het voorhoofd als kers op de taart. En dat gevoel van ‘ik wil geen kusjes en knuffels’, zal in de loop der tijd ook uitbreiden naar huiselijke kringen.

Natuurlijk moet je dit stuk met een knipoog lezen. Het ene kind is het andere niet. Misschien is je zoon van negen juist de grootste knuffelkont die er is. En hanteert je kind het principe ‘echte mannen dragen roze’.

 Lees ook: 10x typisch jongensgedrag >>

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

typisch jongensgedrag

10 x écht typisch jongensgedrag

Ik ben jongensmoeder van de zesjarige Ravi en de driejarige Bodhi. Dit betekent dus dat ik redelijk bekend ben met...
kinderen en alcohol, kinderen biertje, bier drinken kind

Wat als je kind een biertje drinkt …

Een lastig onderwerp vind ik kinderen en alcohol. Wij drinken zelf thuis echt wel een wijntje en biertje in het...
herfst op komst, het is herfst, spinnenwebben herfst

HERFST op komst

De herfst is op komst. We worden weer wakker in het donker en de seizoenswissel is ook in temperatuur al...