Moederdag, een dag in en met een zonnetje

1 mei 2019

Veel moeders kennen ‘het ballenspel’ van het moederschap. Hoe verdeel ik mijn tijd zo goed mogelijk tussen werk, relatie, kinderen en familie/vrienden, zonder daarbij een bal te laten vallen? En wat is dan leuker om daarvoor één dag in het jaar waardering te krijgen op Moederdag? Het gaat bij ons thuis echt niet om een groot Moederdag cadeau en dure etentjes, maar om het feit dat er aan je gedacht wordt. Dat je altijd ‘de ballen’ in de lucht probeert te houden en dat dat gezien wordt.

Op Moederdag zelf word ik altijd gewekt met een kop thee, veel kusjes en knuffels en daarna krijg ik meestal wat kleine cadeautjes. Mijn zoon is blij dat hij geen zelfgemaakte cadeautjes meer hoeft te geven. En hij is bijna blij dat hij zijn zakgeld aan een ‘zelf uitgezocht’ cadeautje voor mij kan spenderen. Die cadeautjes zijn meestal een tijdschrift, een fles doucheschuim, een boek o.i.d. Er wacht een uitgebreid ontbijt op me en met een beetje geluk van de weergoden kan ik daarna buiten in de loungeset genieten.

Moederdag cadeau

Toen de kinderen nog erg klein waren was ik oprecht blij met de ‘krassentekening’ en een ‘zelfgemaakt’ gedichtje. Alles is dan ook bewaard of heeft een mooi plekje in huis gekregen. Hier begint het een traditie te worden dat de kinderen zelfstandig naar het dorp fietsen, zelf iets uitkiezen en kopen. Maar vermoedelijk vinden ze het leuker om die gekke ‘scheten’ sleutelhanger te kopen.

En toch heb ik dit jaar mijn zinnen gezet op een mooi familieportret als Moederdag cadeau. We hebben een tijdje geleden onszelf mooi op de foto laten zetten en toevallig kwam ik bij de Fotofabriek iets stoers tegen. Ik wil namelijk die familie foto gedrukt op aluminium. Ik weet zeker dat dat erg stoer staat in ons industriële huis. Nu maar hopen dat mijn man en kinderen deze hint snappen…

Bekijk ook deze mooie moederdagcadeaus >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
Ontwerp-zonder-titel-2

Overweeg jij om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Als ondernemer moet je risico’s nemen om tot mooie resultaten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat je alle...
8ea6BcxeYhqB9byvSbhWZ7GWp7U

De leukste films op Netflix

Zijn jullie thuis ook in het bezit van een Netflix abonnement? Dan moet je deze films zeker eens bekijken. Met...