De juiste mondverzorging voor jongens

10 juni 2020

Een van de belangrijkste en toch stiekem ook wel leukste momenten in de levensloop van je zoontje: de mondverzorging. Iedere dag groeit je zoontje een stukje bij beetje meer op. Tijdens het opgroeien is het daarom zeker niet onbelangrijk om de mondverzorging goed uit te voeren en tegelijkertijd aan te leren. Vervelende mondproblemen of gaatjes tegengaan is een vereiste. We zullen het maar zo zeggen, jong geleerd is oud gedaan!

Mondverzorging baby begint niet alleen bij doorkomen melktanden

Het grote moment is daar. Je grote trots is geboren. Je wilt er alles aan doen om hem de juiste verzorging te geven. Bij een goede verzorging voor baby’s hoort ook mondverzorging. Mondverzorging begint al vanaf het moment dat er nog geen tanden aanwezig zijn. Het tandvlees schoonmaken is namelijk zeker aan te raden, zowel voor de groei van melktanden en de stimulatie van het tandvlees. Hierbij is nog geen tandpasta nodig, maar alleen een scheutje water en een babytandenborstel. Zo blijft het tandvlees ook gezond.

Tanden van peuter verzorgen

Daar zijn ze of komen ze dan, de melktanden! Melktanden zijn het begin van een spannende fase voor zowel de ouder als voor de zoon. In deze periode is mondverzorging nog belangrijker dan tevoren. Gebruik een baby handtandenborstel met tandpasta zonder fluoride. Op deze manier zorg je voor een gezond gebit, zonder gaatjes en nare tandartsbezoeken.

Maak tandenpoetsen plezierig voor kleuter met kindertandenborstel

 Iedere nieuwe indruk die je zoontje krijgt, is vast enorm spannend. Zo zal je kind zo zijn bedenkingen hebben bij het zien en horen van een (elektrische) tandenborstel. Oral-B heeft daarom een speciale Oral-B Kids serie ontwikkeld. De Oral-B Kids serie bestaat uit verschillende mondverzorgingsartikelen speciaal voor kinderen. Vanaf de leeftijd 3 jaar zijn er meer mogelijkheden voor de verzorging van de mond van je kind. Zo is het belangrijk dat er tandpasta met fluoride gebruikt wordt.

Ook is het tijd voor de overstap naar een Oral-B Kids elektrische tandenborstel. Een Oral-B Kids tandenborstel ziet er namelijk echt heel leuk uit. Door het vrolijke uiterlijk, is tandenpoetsen ineens een stuk interessanter voor kinderen. En klinkt het geluid van een elektrische tandenborstel niet meer zo eng.

Tips samengevat voor een geslaagde mondverzorging kind 

  1. Reinig tandvlees baby na iedere maaltijd, alleen met een klein scheutje water en een babytandenborstel.
  2. Bij eerste melktanden tandpasta gebruiken zonder fluoride.
  3. Twee keer twee minuten per dag tandenpoetsen.
  4. Zorg dat je zoontje naar de tandarts gaat vanaf zijn eerste verjaardag.
  5. Vanaf de leeftijd 3 jaar overstappen naar een elektrische kindertandenborstel en tandpasta met fluoride. Let op: het fluoridegehalte dient tussen de 1350-1500 PPM te zijn.
  6. Leer je zoontje zijn tanden te flossen voor minimale kans op gaatjes.
  7. Ouder en kind samen tandenpoetsen tot je zoontje het zelf kan. Ook daarna nog in de gaten blijven houden. Reken hierbij op de leeftijd 7 jaar.

Is je zoon zelfstandig genoeg om zijn eigen tanden te poetsen zonder controle? Hoera! Hij heeft een heldere toekomst voor zich door de goede mondverzorging tips die hij heeft meegekregen van zijn grote voorbeelden: zijn verzorgers!

mondverzorging voor jongens, mondverzorging kinderen, tanden poetsen kind, oral-b kids, tandenpoetsen

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...

De nieuwste bioscoopfilms + WINACTIES

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...