Jongens en hun Nintendo 3DS XL

18 november 2014

Als het aan de jongens ligt spelen ze het liefst hele dagen games. Ze zijn ook gek op buitenspelen hoor, maar als ik hun hun gang laat gaan kunnen ze uren bezig zijn met poppetjes verslaan, uitdagende levels halen en nieuwe werelden ontdekken. De vraag kwam of zij voor Nintendo de Nintendo 3DS XL wilden testen en uiteraard stonden ze hier alledrie te juichen. Nu mochten ze, zonder commentaar van mij, even onbeperkt de leukste spelletjes uittesten.

Lees ook: mijn jongens willen een Playstation kopen >>

De Nintendo 3DS XL uitproberen

“Wauw”, wat het eerste wat Sebas (9 jaar) over de Nintendo 3DS XL zei. Sebas kijkt graag naar de vormgeving van een spelcomputer. Deze Nintendo is lekker groot, mooi rood en de binnenkant is mat zwart met duidelijke knoppen als start, home en select, power en de bewegingsknoppen. Het beeld en de kleuren zijn mooi helder en scherp, ook in het 3D.

Als ouder ben ik een beetje sceptisch over het spelen in 3D. Ik heb ook verhalen gehoord dat het slecht zou zijn voor de ogen van de kinderen. Na enig onderzoek op Google stuitte ik op een bericht van Nintendo zelf, waarin ze zelf ook zeggen dat het langdurig kijken naar 3D beeld op een spelcomputer, televisie en in de bioscoop, de ontwikkeling van de ogen van jonge kinderen onder de zes jaar negatief kan beïnvloeden. Maar daar is natuurlijk over nagedacht, want het diepte-effect van de nieuwe DS kan worden uitgeschakeld. Dat is mooi, want dan kan onze jongste gamer Boris (5 jaar) ook op deze nieuwe spelcomputer spelen. De grote jongens vinden het soms wel prettig om in 3D te spelen, zoals bij Mario Kart, maar bij sommige spellen, zoals Kirby juist helemaal niet. Top dat de 3D functie ook uitgeschakeld kan worden.

Nintendo 3DS XL, nintendo 3DS review, Mario kart 7 nintendo, Kirby nintendo

Als eerste getest Mario Kart 7

Bij hun nieuwe Nintendo 3DS XL hebben de jongens ook een paar leuke spellen ontvangen. Als eerste wilden ze graag Mario Kart 7 proberen. In Mario Kart 7 kun je racen met onder andere Metal Mario en Lakitu, de bebrilde Koopa die op een wolk rijdt. Maar je kunt ook je eigen Mii-personages aanmaken om een je eigen race te spelen. En dat vinden de jongens altijd leuk om te doen en dan het liefst hele vreemde personages maken.

Bij multiplayer kun je een groep aanmaken waarmee je samen met je broer in een team zelfs tegen andere online gamers kunt spelen. Hoe cool is dat!?! Er staat als adviesleeftijd 3 jaar op de verpakking, maar Boris vond het nog best lastig om de kart goed op de baan te houden en laat dit toch liever over aan zijn broers. Thijs en Sebas geven Mario Kart 7 een dikke 10!

Favoriete game Kirby: Triple Deluxe

Thijs en Sebas kennen het spel Kirby al en dit is toch wel hun favoriet. Als roze bal (Kirby) ga je in dit spel op reis door verschillende levels, waarin je voorwerpen verzamelt, vijanden verslaat en aan het einde van elke level tegen eindbazen mag vechten. Kirby kan met zijn speciale kracht vijanden opzuigen en tijdelijk hun krachten gebruiken. In het spel Kirby Fighters kun je verschillende personages aannemen oa als Ninja en hiermee sla je ook de hele omgeving kort en klein. Het spel ziet er erg zoet uit van kleur, maar dat is het doel zeker niet. Alles moet stuk om je naar het volgende level te brengen.

Als moeder vind ik het geen leuk spel, met al dat geweld met bijbehorend geluid, maar de jongens zien het toch anders en gelukkig kan het geluid ook uit. Op de verpakking staat ook als adviesleeftijd 7 jaar en dat vind ik zeker juist! De jongens vinden het geweldig om te doen en zien het helemaal niet als ‘vechten’, maar gewoon als verder komen naar het volgende level. Thijs en Sebas vinden dit spel geweldig en geven het gemiddeld een dikke 9!

Nintendo-3ds-spelcomputer- pokemon art academy- lets learn english nintendo

Pokémon Art Academy

Pokémon Art Academy is niet alleen favoriet bij Boris, maar ook bij zijn grote broers. Hier leer je pokémon figuren tekenen op een eenvoudige manier, maar waar je in de dagelijkse praktijk ook wat aan hebt. Je ziet en leert direct hoe je stap voor stap Pokémon en al zijn vriendjes kan tekenen en deze techniek kun je ook in het gewonen tekenen op papier toepassen. Sebas vindt het erg leuk om zijn eigen tekeningen te bewonderen in het 3D.

Na alle opgedane inspiratie kun je ook vrij-tekenen. Als moeder vind ik dit een geweldig ‘spel’ voor een rustmomentje. Dus niet het drukke schieten, winnen en racen. Ik ben blij met dit type games! De jongens vinden het ook leuk om te doen, maar het zeker geschikt voor kinderen in de leeftijd van Boris, dus vanaf 4 jaar tot een jaar of 7. De jongens geven de Pokémon Art Academy als gemiddeld testcijfer een 7,5.

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper

Engels leren op de Nintendo. “Geweldig”, dacht ik als moeder meteen! Een keer ook ‘leren’ op een spelcomputer. De jongens zouden dit spel zeker niet uit de schappen pakken. Het plaatje ziet er niet heel aantrekkelijk uit, waar ik me ook bij aansluit. De opgaves beginnen heel saai met aanwijzen van dierengeluiden, waarbij ze helaas het dier niet eens in het Engels benoemen, maar Boris vindt dit juist wel leuk om te doen. Bij alle opdrachten moet je als ouder erbij zitten, om het kind uit te leggen wat er staat en wat ze nu moeten doen. Dus ze kunnen dit zeker niet alleen.

Iets verder in de opgaves, mag je dieren benoemen met je eigen stem en deze wordt opgenomen om de juiste spraak te oefenen. Hier moet je ook als ouder zeker naast zitten, want ze noemen gerust een hond expres ‘Cat’ en dan geeft de spelcomputer het antwoord ‘Great’. Wat zeker wel de nodig lol oplevert, maar het klopt niet. Wanneer je een heel eind verder bent krijg je hele mooie dierenplaatjes te zien, zoals de pinguïns met uitleg over het dier in het Engels. Ook hier moet je als ouder naast zitten, want je kind moet dit lezen, begrijpen en oplezen. Er is geen controle vanuit het spel. De jongens vinden het saai en Boris snapt er helemaal nog niets van. De adviesleeftijd is 3 jaar en ouder, maar wel met begeleiding van een volwassene. De jongens geven Let’s Learn English als gemiddeld testcijfer een 4.

Lees ook: Minecraft magazine voor Minecraft gamers >>

Eindconclusie Nintendo 3DS XL

Volgens de oudste jongens is deze spelcomputer veel fijner als hun eerste Nintendo (inmiddels als minstens 6 en 7 jaar oud), omdat deze nog mooier en groter is en beter beeld geeft, sneller gaat en natuurlijk het 3D effect, wat de Nintende 3DS XL extra bijzonder maakt. Wanneer je even wilt stoppen middenin een spel is dat geen probleem. Je klapt de Nintendo dicht en even later kun je weer verder gaan waar je gebleven was. Nog een handige bijkomstigheid is dat je deze spelcomputer niet zo vaak hoeft op te laden door de langere batterijduur en dat is wel erg fijn wanneer je onderweg of op reis bent.

Als moeder zijnde vind ik het een mooie spelcomputer. Hij voelt zeer solide aan, ligt lekker in de (kinder-)handen en is eenvoudig te bedienen. Ook ben ik zeer blij dat er meerdere ‘games’ bestaan, die informatief zijn en waar ze wat van kunnen leren en rustig, zonder winelement bezig kunnen zijn. Kortom: de Nintendo 3DS XL is een absolute aanrader volgens de jongens en mijzelf!

Nintendo 3DS XL, Nintend0 3DS review, boyslabel

Ook leuk voor jongens: Lasergamen in de schuur >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-2

Design je eigen shirt met ShirtUP!

Hoe gaaf is dit?! Ontwerp je eigen T-shirt, hoodie, sweater of rompertje zoals je dat helemaal zelf wilt. Dit kan...
image

Handige tips om verveling bij kinderen te voorkomen

Heb jij thuis een kind dat zich regelmatig verveelt, zelfs met kasten vol speelgoed tot zijn beschikking? Dit is waarschijnlijk...
DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...