Online kleding voor je boys verkopen? De tips! 

4 september 2023

Kinderen groeien snel, en soms opeens héél snel. Denk je net een leuke, nieuwe garderobe aangeschaft te hebben is de broek alweer te kort en zitten de shirts te krap. Kleding die helemaal niet oud en versleten is, maar niet meer geschikt is voor jouw boys. Wat hier de oplossing voor is? De kleding van je kleine man (of vrouw natuurlijk) online verkopen! Tegenwoordig is dit veel gangbaarder dan voorheen, en er is dan ook nog een prima prijs te vragen voor de meeste kleding. Hoe je dit slim aanpakt? Hier de tips van ervaren verkopers. 

De juiste spullen 

Het is belangrijk wanneer je online succesvol wilt verkopen dat je de juiste spullen hebt. Schaf bijvoorbeeld de beste goedkope smartphone aan. Zoals we al zeiden, het hoeft niet de duurste te zijn. Goedkoop en de beste gaan gewoon heel goed samen tegenwoordig. Doordat er zoveel verschillende merken, maten en modellen op de markt zijn is de keuze reuze, en is er ook nogal verschil in prijs zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit. Het belang van een goede smartphone is voor online verkopen echter wel groot. Je kan op een goede smartphone de goede apps installeren, de mooiste foto’s maken en plaatsen, en realtime pushmeldingen krijgen. Maar voordat je succes boekt, verdiep je goed in welke beste én goedkope smartphone er is voor jou.  

De juiste plekken 

Je moet natuurlijk wel de kleding en andere spullen aanbieden op de plekken waar mensen ook zoeken. Het bekende Marktplaats is in Nederland nog altijd een goed medium, hier wordt van alles aangeboden waaronder volop kinderkleding. Maar ook Vinted wint aan populariteit en is echt specifiek voor kleding. Zij kunnen ook een deel van het betaalproces uit handen nemen en zelfs kopersbescherming aanbieden. Een ideale app waar jij je dus alleen maar op de advertentie hoeft te richten, en de randzaken kunt laten lopen.  Dat wordt voor je geregeld!

De advertentie 

Dit is een kunst op zich, de juiste advertentie creëren. Hier spelen allereerst de foto’s een grote rol, heldere en mooie foto’s geven een veel betere indruk dan donkere en rommelige foto’s. Je kunt de kleding neerleggen, ophangen of aantrekken. Die laatste is wel iets om mee op te passen bij kinderen, de voorkeur is dan ook één van de eerste twee. Daarnaast is een omschrijving van de kleding erg belangrijk, ga voor een zo zorgvuldig mogelijke omschrijving waarin je ook eerlijk bent over de status. Voor je het weet heb je negatieve reviews, en dat is iets wat je uiteraard als verkoper wilt voorkomen. Zet in de titel zoveel mogelijk relevante zoektermen, zoals het merk en de maat. Dit zorgt ervoor dat mensen het zo snel mogelijk vinden. 

Kortom, kleding van je kleine jongen weer te klein? Geen man over boord! Je kunt het vandaag de dag vaak voor een prima prijs nog verkopen. Vergeet ook niet dat je het zelf ook weer online kunt kopen. Dan ben je dubbel voordelig uit! 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

Tuinonderhoud makkelijk maken: zo doe je het!

Elke tuin heeft onderhoud nodig. De ene tuin wat minder dan de andere, want het is natuurlijk logisch dat wanneer...
blauw2-1-1536x1024-1

Geef je huis een mini make-over met een vloerkleed

Je huis inrichten, beetje schuiven met de meubels. Dan eens een nieuwe kussen kopen, een nieuw vaasje en toch je...
DSC07649

Kapitein Onderbroek in zijn 11e boekavontuur

Welk kind kent hem niet? Kapitein Onderbroek! Zo ook Damon natuurlijk want de serie kijkt hij graag op netflix. En...